Klinika za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević

Koordinate: 45°49′47″N 15°58′52″E / 45.82966°N 15.98117°E / 45.82966; 15.98117
Izvor: Wikipedija
Klinika za infektivne bolesti Mirogojska Zagreb

Klinika za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević je klinika u Hrvatskoj za infektivne bolesti. Visokospecijalizirana je javna zdravstvena ustanova u kojoj se planira, organizira i provodi medicinski, nastavni i znanstveni rad. Klinika je nastavna i znanstveno-istraživačka baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nalazi se na adresi Mirogojska 8.[1] Pokraj klinike su Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Specijalna bolnica za plućne bolesti, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Farmaceutski botanički vrt Fran Kušan.

Na klinici je nastava Katedrâ za infektologiju Medicinskog fakulteta i Stomatološkog fakulteta, Katedre za kliničku mikrobiologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Djelatnici Klinike sudjeluju i u nastavi Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.[2] Uz bolničku ljekarnu, jedinice za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite i za znanstvena istraživanja, na Klinici su zavodi za akutne respiratorne infekcije, urogenitalne infekcije, infekcije probavnog trakta (s odjelima za gastrointestinalne infekcije i za virusni hepatitis), infekcije imunokompromitiranih bolesnika (s centrom za psihosocijalnu pomoć), intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju, infektivne bolesti djece (s odjelima za novorođenčad i dojenčad, za malu djecu s Jedinicom za intenzivno liječenje, za predškolsku i školsku djecu), kliničku mikrobiologiju (bakteriologiju, bolničke infekcije i sterilizaciju; virusologiju, parazitologiju), radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku, odjeli za infekcije kože i lokomotornog sustava, opću infektologiju s dnevnom bolnicom, hitan prijam bolesnika, medicinsku biokemiju, hematologiju i koagulaciju, imunološku i molekularnu dijagnostiku, medicinsku dokumentaciju.[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Klinika za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'Arhivirana inačica izvorne stranice od 3. svibnja 2020. (Wayback Machine) (pristupljeno 22. travnja 2020.)
  2. Klinika za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'Arhivirana inačica izvorne stranice od 4. svibnja 2020. (Wayback Machine) Nastava (pristupljeno 22. travnja 2020.)
  3. Klinika za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'Arhivirana inačica izvorne stranice od 3. svibnja 2020. (Wayback Machine) Ustrojstvene jedinice (pristupljeno 22. travnja 2020.)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]