Kolos Slavonski Brod

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Udruga "Kolos" iz Slavonskog Broda bavi se promicanjem bodybuildinga i fitnessa.

Povijest Kolosa[uredi | uredi kôd]

Udruga je osnovana 1999. g. na inicijativu bodybuilding entuzijasta Tihomira Sisera i u početku je okupljala pionire brodskog bodybuildinga.

Kolos je već prve godine započeo s organizacijom "Brod Opena", prvog otvorenog prvenstva grada Slavonskog Broda u bodybuildingu i fitnessu. Do danas je to natjecanje ugostilo brojne regionalne i svjetske prvake te će 2010. godine biti organiziran i jubilarni deseti "Brod Open" koji će biti i ujedno biti i službene hrvatske kvalifikacije za europsko prvenstvo u Maastricht.

Od 2010. godine Kolos je započeo i s organizacijom priredbe mješovitih borilačkih vještina (MMA) pod nazivom SFC - Slavonia Fighting Championship, koja je s radom započela u Slavonskom Brodu. Uz sve to, udruga organizira i "Dan sporta i zdravog života" na gradskom trgu koji ima za cilj prezentaciju i edukaciju građana o zdravom stilu življenja. Tijekom tog dana posjetitelji i gledatelji će moći vidjeti i strongman show po prvi puta u regiji.

Aktivnosti[uredi | uredi kôd]

U aktivnosti udruge se osim iznimno zahtjevne organizacije može navesti i velika aktivnost u svezi povećanja članstva, kao i edukacija građana o svemu što nose bodybuilding, fitness, zdrava prehrana i MMA sport, kao i sport u cjelini.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Službene straniceInačica izvorne stranice arhivirana 2. travnja 2010.