Lada Largus

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Translation arrow.svg
Ovaj članak ili dio članka sadrži mnoštvo nepotrebnih anglizama i struktura koje postoje u engleskom jeziku, a ne postoje u hrvatskom jeziku.
Slobodno pomozite to prevesti i ispraviti vodeći računa o stilu i pravopisu. Izvornik se možda nalazi na popisu drugih jezika.Lada
nema slike
Largus
Proizvođač: Lada,Dacia,Renault
Proizvodnja: 2012. – danas
Dužina: 4450 mm
Širina: 1735 mm
Visina: 1640 mm
Težina: 1270 kg
Prethodnik: Lada 2104
Nasljednik: nema
Slični modeli: Dacia LoganMCV

Lada Largus je karavanski automobil izrađen od strane ruskog proizvođača AvtoVAZ 2012. To je u biti "blizanac" verzija Renault-Dacia Logan MCV verzije, a proizvodi se kao zajednički projekt Renaulta i Nissana.

Povijest[uredi VE | uredi]

Nakon što je Lada Riva uklonjena je iz proizvodnje, Ruski proizvođač automobila pokušava poboljšati svoj ​​imidž po objavljivanju novih top modela .Largus je prvi zajednički projekt između AvtoVAZa i Renault-Nissana). To je dio većeg plana o zajedničkoj tvrtki za proizvodnju pet modela u Rusiji, a temelji se na B0 platformi. Ukupna proizvodnja u 2012. se očekivala do oko 27.000 automobila.

Largus se proizvodi u full-ciklus proizvodnoj jedinici. On je opremljen s klima uređajem, anti-lock sustavom kočenja, zračnim jastucima, te MP3-om. On je dostupan u dvije verzije: kao putnička karavan verzija i kao vozilo velikog kapaciteta- kombi. Obje verzije su dostupne s bilo kojim od dva benzinska motora opcije: 1,6-litreni 8 ventila ili 1,6-litreni 16 ventila. Oni su povezani s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem. Jedine značajne promjene u odnosu na izvorni model su: rešetke, prednji branik i prednja svjetla.

Dana. 4. travnja 2012., AvtoVAZ je pokrenuo proizvodnju Lade Largus na svečanosti, kojoj je nazočio Vladimir Putin. Tijekom svog posjeta Toljattiju, Putin je obišao tvornicu i potpisao prvu Ladu Largus. Prodaja je počela 16. srpnja 2012.

Poveznice[uredi VE | uredi]

Galerija slika[uredi VE | uredi]