Lamborghini Jarama

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Lambo Jarama.jpg

Lamborghini Jarama je sportski automobil talijanskog proizvođača automobila Lamborghini, koji se proizvodio od 1970.g. do 1976.g. Automobil je dizajnirao Marcello Gandini koji je u to vrijeme radio za tvrtku Bertone. Model je dobio ime po trkaćoj stazi Jarama koja se nalazi u okolini Madrida u Španjolskoj (staza je dobila ime po rijeci Jarama).

Godine 1970., Lamborghini je morao redizajnirati model Islero kako bi zadovoljio nove američke standarde sigurnosti i emisije ispušnih plinova. Novi automobil je napravljen na skraćenoj verziji iste platforme kao i model Espada.

Napravljene su dvije izvedbe modela, izvorni GT (proizvodio se od 1970. do 1973.), koji je imao V12 motor snage 350 KS, i GTS, znan kao Jarama S (proizvodio se od 1973. do 1976.) čija je snaga povećana na 365 KS. Osim promjena na motoru, GTS izvedba je imala nekoliko manjih modifikacija karoserije i asistirano upravljanje, dok su automatski mjenjač i krovne ploče koje se mogu skidati, bile dostupne opcije. Ukupno je proizvedeno 328 Jarama od toga 176 Jarama i 152 Jarama S.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]