Larin izbor: Izgubljeni princ (2012.)

Izvor: Wikipedija
Larin izbor: Izgubljeni princ
RedateljTomislav Rukavina
ProducentMilo Grisogono
Jelena Popović Volarić
Sanja Tucman
ScenaristBranko Ružić
Glavne ulogeDoris Pinčić
Ivan Herceg
Filip Juričić
Jagoda Kumrić
Stefan Kapičić
GlazbaTonči Huljić
DistributerContinental Film
Godina izdanja2012.
Trajanje90 min.
Država Hrvatska
Jezikhrvatski
Žanrdrama
Proračun400 tisuća eura
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Larin izbor: Izgubljeni princ je hrvatski dugometražni film iz 2012. godine, koji je nastao uz popularnu televizijsku seriju Larin izbor, a direktno se nastavlja na završetak prve sezone serije.

Film se u hrvatskim kinima započeo prikazivati 28. lipnja 2012. godine u ograničenoj kino distribuciji, a u samo prva četiri dana pogledalo ga je 11.105 ljudi čime je postavljen rekord najboljih vikend kino otvaranja nekog domaćeg filma u 21. stoljeću.[1] Trenutno je film samo u kinima vidjelo preko 70 tisuća gledatelja.

Radnja filma[uredi | uredi kôd]

Radnja filma počinje pet-šest godina kasnije, kada doznajemo da je Lara završila u samostanu, a Jakov besciljno ribari morem. Kad sa svojom brodicom pristane na jednom otoku, uplete se u tučnjavu i ne znajući da tamo živi njegov polubrat Dinko, koji Larina i Jakovljeva sina odgaja kao da mu je vlastiti. Na isti otok stiže i novi lučki kapetan, to je Mate sa zaručnicom Nikol, Jakovljevom sestrom...

Dugometražni film[uredi | uredi kôd]

Prije završetka snimanja prve sezone telenovele počela su govorkanja kako je u planu i dugometražni film koji bi se trebao emitirati nakon kraja prve sezone. Ta vijest je i potvrđena 25. travnja 2012. godine. Prva klapa filma pala je tog dana u Kaštelima, a ostatak filma snimao se i u Splitu, na Korčuli i na Čiovu. Glumačku postavu filma čine Doris Pinčić, Ivan Herceg, Filip Juričić, Jagoda Kumrić i Stefan Kapičić. Ekipi su se pridružili i bosanskohercegovački glumac Miraj Grbić te hrvatski glumački veteran Špiro Guberina.[2]

Glumačka postava[uredi | uredi kôd]

Gostujuće uloge[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 5. srpnja 2012. Pristupljeno 13. srpnja 2012.CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)
  2. Pala je prva klapa filma Larin izbor