Mali divovi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Mali divovi (eng. Small Giants), knjiga američkog novinara poslovnih časopisa Boa Burlinghama. Izazvala je pravu revoluciju među poslovnom literaturom. To je prva knjiga u kojoj se neki autor ozbiljno pozabavio uspješnim malim privatnim tvrtkama te učinio ono što su Tom Peters i Jim Collins svojim knjigama učinili za velike javne tvrtke,[1] koje zapravo čine vrlo mali postotak ukupnog broja poslovnih jedinica.

U Malim divovima detaljno je opisano 14 privatnih tvrtki koje su odlučile "biti sjajne, a ne velike" a sve one, primjećuje autor, imaju neka zajednička obilježja. Za početak, sve su čvrsto odlučile biti najbolje u onome što rade; trude se stvoriti sjajno mjesto za rad, pružati izvanrednu uslugu potrošačima, imati izvrsne odnose sa svojim dobavljačima, davati velik doprinos zajednici u kojoj žive i rade te pronaći sjajan način kako će živjeti. Uz to, naučili su da, ako žele briljirati u svemu tome, u mnogim slučajevima moraju uvelike ograničiti veličinu i brzinu svojega rasta. Bogatstvo koje stvaraju, iako znatno, samo je nusproizvod uspjeha na tim drugim područjima.[2]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Verbum Bo Burlingham (pristupljeno 20. travnja 2018.)
  2. Verbum Mali divovi (pristupljeno 20. travnja 2018.)
Crystal Clear app email.svg   Napomena:   Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica tvrtke Verbum (http://www.verbum.hr).
Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Verbum.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]