Marijan Kraljević

Izvor: Wikipedija
Marijan Kraljević
Država Slovenija
Rođenje 30. travnja 1970.
Pforzheim, Zapadna Njemačka
Visina 212 cm
Klub
Položaj centar
Bivši klubovi KK Krško, Jugoplastika, Cibona, Union Olimpija, Atlantic City Seagulls, Turk Telekom, Śląsk Wrocław, Reggiana Reggio Emilia, Saint Petersburg Lions, BK Slovakofarma Pezinok, Lokomotiv Vody, Panellinios, KD Slovan
Trener
Reprezentacija

Marijan Kraljević (slov.: Marijan Kraljevič), 30. travnja 1970., Pforzheim, Zapadna Njemačka je bivši slovenski košarkaš, državni reprezentativac i kapetan reprezentacije, koji je koncem '80-tih godina 20. stoljeća, na početku karijere, nastupao i za splitsku Jugoplastiku[provjeriti je li bio kadetski reprezentativac bivše SFRJ] gdje je stekao prve osnove košarkaškog znanja.[1] U Splitu su ga trenirali Igor Karković i Predrag Kruščić.[1] Slobodna Dalmacija: Ne mogavši naći mjesto u sastavu u Splitu u kojem su onda na centarskim pozicijama bili Dino Rađa, Goran Sobin i Zoran Savić, otišao je Zagreb u Cibonu, gdje je bio jednu sezonu,[1] a potom u Sloveniju, gdje nije imao takvu konkurenciju za mjesto centra u prvoj momčadi, te je uspio izboriti mjesto u prvom sastavu.[1] Tako je danas najpoznatiji kao igrač ljubljanske Olimpije. Poslije je igrao i za mnoge druge klubove u nekoliko zemalja. U periodu 2008./2009. bio je direktor slovenske košarkaške reprezentacije.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b c d Milorad Bibić: Marijan Kraljević i Charles Mandić, Splićani u dresu Slovenije i Belgije : Veliki pozdrav Igoru Karkoviću!

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Marijan Kraljević koji govori o košarkašu/košarkašici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.