Marin Bukvić

Izvor: Wikipedija
Marin Bukvic, glumac i sveučilišni dramski pedagog.jpg

Marin Bukvić (Virovitica, 9. ožujka 1989.), hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac te sveučilišni specijalist dramske pedagogije.[1] Redoviti je član Hrvatskog društva dramskih umjetnika[2] u svojstvu dramskog umjetnika - glumca.

U području scenskih umjetnosti educirao se u Hrvatskoj, Europi (Berlin, London, Madrid, Amsterdam) i Americi (New York, Los Angeles, San Francisco). Pripadnik je prve generacije sveučilišnih dramskih pedagoga u Hrvatskoj. Odigrao je preko dvadeset uloga u kazališnim predstavama te kratkometražnim i dugometražnim filmovima. Stalan je član zagrebačkog glazbeno scenskog ansambla Medley Teatra.[3] Osnivač je i umjetnički voditelj glumačkog studija 'The Acting Studio' koji djeluju u sklopu Medley Teatra. Voditelj je edukacijskih i umjetničkih projekata koje su Gradski uredi Grada Zagreba ocjenjivali visokom ocjenom za izvrsnost. Na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube gdje objavljuje pod imenom Marin the Unknown prati ga preko 30 tisuća korisnika. Dugogodišnju edukaciju iz područja glume, dramske pedagogije i pjevanja ostvaruje u scenskim školama i radionicama u Hrvatskoj, Europi i Americi (Boris Svrtan, Cintija Ašperger, Davorka Horvat, Dražen Šivak, Dubravka Krušelj Jurković, Ellen Stuart, Ivana Marijančić, Kostadinka Velkovska, Nhandan Chiro, Nina Erak-Svrtan, Scott Fielding, Simona Dimitrov-Palatinuš, Suzana Nikolić i drugi).[4]

Obrazovanje[uredi | uredi kôd]

Poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije[uredi | uredi kôd]

U ožujku 2020. na Sveučilištu u Zagrebu specijalizira dramsku pedagogiju obranivši završni rad Pedagoški rad u glumačkom studiju - ishodi i učinci u domenama umjetničkog te osobnog i socijalnog razvoja (mentori: Vesna Bilić i Vlado Krušić) i stječe akademski naziv sveučilišni specijalist dramske pedagogije (univ. spec.).

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij[uredi | uredi kôd]

U rujnu 2017. na Sveučilištu u Zagrebu završava magistarski studij obranivši diplomski rad Dramski odgoj - kreativno odrastanje i sazrijevanje (mentorica: Iva Gruić) i stječe akademski naziv magistra primarnog obrazovanja (mag. prim. educ.).

2012. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisuje doktorski studij Informacijskih i komunikacijskih znanosti. Sinopsis doktorske disertacije obranio je u rujnu 2017. godine. Za vrijeme obrazovanja, objavljivao je stručne i znanstvene radove u međunarodno recenziram časopisima, zbornicima radova i knjigama. Sudjelovao je na nacionalnim i međunarodnim konferencijama, a u akademskoj godini 2015./2016. bio je vanjski suradnik na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na kolegijima Vizualna kultura i Akademsko pisanje.

Kazališni i filmski projekti[uredi | uredi kôd]

Glumački studio 'The Acting Studio'[uredi | uredi kôd]

2017. godine u sklopu Edukacijskog centra Medley Teatra u Zagrebu osniva The Acting Studio. The Acting Studio' (TAS) jedinstveni je glumački studio orijentiran na osobni i umjetnički rast i razvoj. Svoje utemeljenje studio ima u interdisciplinarnoj pedagogiji koristeći metode najrelevantnijih svjetskih teoretičara i praktičara teatra: Mihaila Čehova, Konstantina Sergejeviča Stanislavskog, Leea Strasberga, Sanforda Meisnera, Stelle Adler, Viole Spolin, Petera Sladea, Cicely Berry i drugih.

Umjetničko vodstvo[uredi | uredi kôd]

Glumačke radionice[uredi | uredi kôd]

Društvene mreže[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]