Marshall Eriksen

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Marshall Eriksen je izmišljeni lik iz serije Kako sam upoznao vašu majku. Glumi ga Jason Segel.

Marshall Eriksen
Jason Segel Sundance 2017.jpg
Puno ime: Marshall Eriksen
Spol: muški
Boja kože: bijelac
Datum rođenja: 1978. (ne zna se točan datum)
Mjesto rođenja: St. Cloud, Minnesota
Prva pojava: Pilot
Zadnja pojava: Last Forever
TV emisija: Kako sam upoznao vašu majku
Glumac: Jason Segel
Zanimanje: Odvjetnik (2005.2018.)
Sudac (2018.-)
Sudac na Vrhovnom sudu New Yorka (2021.-)
Supruga: Lily Aldrin (oženjeni 2007.)
Obitelj: Marvin Eriksen (otac)
Judy Eriksen (majka)
Marcus Eriksen (brat)
Marvin Eriksen Jr. (brat)
Lily Aldrin (supruga)
Marvin Waitforit Eriksen (sin)
Daisy Eriksen (kći)
neimenovano treće dijete
Nacionalnost: Amerikanac

O Marshallu Eriksenu[uredi | uredi kôd]

Marshall Eriksen je izmišljeni lik koji se pojavljuje u seriji Kako sam upoznao vašu majku. Rođen je u malom gradu St. Cloudu u saveznoj državi Minnesoti u SAD-u. Ima majku (Judy), oca (Marvin), 2 brata (Marcus, Marvin Jr.), suprugu (Lily Aldrin) i 3 djece (Marvin Waitforit, Daisy, neimenovano treće dijete). Njegov točan datum rođenja ne zna se, ali se pretpostavlja da je rođen u razdoblju 1977.1978. Veliki je navijač Minnesota Vikingsa. Oduvijek je htio postati odvjetnik za okoliš. Zaposlio se u GNB-u (Goliath National Bank), a nakon nagle smrti njegova oca, ispunjava svoj san te postaje odvjetnik za okoliš. Obožava paranormalne aktivnosti.

Najbolji prijatelji[uredi | uredi kôd]

Ted Mosby[uredi | uredi kôd]

Ted je Marshallov najbolji prijatelj. Marshall i Ted upoznali su se 1996. na Wesleyan Universityu te su postali cimeri. Postali su najbolji prijatelji nakon izleta opasnog po život. Zajedno su diplomirali 2000.

Lily Aldrin[uredi | uredi kôd]

Lily je Marshallova supruga. Upoznali su se 1996. (iste godine kada je Marshall upoznao Teda). Zavoljeli su se na prvi pogled. U zadnjoj epizodi prve sezone Lily ostavi Marshalla kako bi otišla u San Francisco zbog crtanja. Međutim, ona se vrati te se kasnije pomire i opet se zavole. Vjenčali su se 2007. Lily postaje trudna 3 puta.

Barney Stinson[uredi | uredi kôd]

Barney je Marshallov dobar prijatelj. Ted ih je međusobno upoznao te je tada Barney rekao da će ih naučiti "kako živjeti". Barney je učinio mnogo za Marshalla i obrnuto.

U epizodi "Slap Bet" Marshall i Barney se pitaju je li Robin bila pornozvijezda kada je bila mlađa te se oklade. Barney izgubi okladu te ga Marshall smije ošamariti 5 puta; bilo kada, bilo gdje.

Robin Scherbatsky[uredi | uredi kôd]

Robin je Marshallova dobra prijateljica. Upoznali su se dok je Ted bio u vezi s njom. Tijekom serije Marshall misli da ga Robin voli, ali Robin to nikada ne potvrđuje.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]