MediaWiki razgovor:Sp-contributions-footer

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Hrvatsko sučelje[uredi]

Da se ne mora tražiti po dugačkoj stranici www.mediawiki.org/wiki/Help:Magic_words

Cilj današnjeg uređivanja je prikazivanje hrvatskoga sučelja pri pregledu statistika (xtools-ec).

Još je 2018. kolega probao, ali je stavio ? umjesto &, pa nije radilo. Sad radi. Smiley.svg SpeedyGonsales 17:30, 14. rujna 2020. (CEST)

Imaš recept kako radi, jerbo meni ne radi?-- MaGaporuči mi 19:42, 15. rujna 2020. (CEST)
Prije samo 5 dana, ako sam otišao na:
Isti je bio rezultat ako bih otišao na dno stranice https://hr.wikipedia.org/wiki/Posebno:Doprinosi/SpeedyGonsales i kliknuo na Brojač izmjena. Ovo prvo i dalje radi, ovo drugo ne. Slijedi provjera. SpeedyGonsales 12:30, 19. rujna 2020. (CEST)
Sad radi.
Imam blagi osjećaj da kolege iz Wikimedije, volonteri i oni drugi nikad nisu čuli, niti imaju svijest o tome što je to "backward compatibility". Ima članak - en:Backward_compatibility, ali ga valja pročitati i shvatiti. SpeedyGonsales 12:46, 19. rujna 2020. (CEST)
Komentar Vidi, samo kao primjer, suradničko ime s više riječi odvojenih bjelinama: primjer. Stvar je riješena na wikiknjigama na hrvatskome jeziku: b:predložak:sp-contributions-footer. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 12,49; 19. rujna 2020. (SEV)
SpeedyGonsales, čuli su oni za to sigurno, ali je problem kad oni iznad njih (drugovi iznad) žele mišje brabonjke pod papar prodavat (kako bi rekao moj bivši radni kolega). Drugi jedan (isto bivši kolega) bi imao običaj reći da od gnjile bukve ne moreš nikako napravit bukaru. Ukratko: kako prodat nešto novo? Vrlo jednostavno: učiniš da ono staro (koje inače radi savršeno) ne radi više kako bi trebalo.-- MaGaporuči mi 14:19, 19. rujna 2020. (CEST)
  • Kompa(k)tibilnost, ili tako nekako. Sad to liči na članak. Trebam dodati 2 odlomka, postojanje upravljačkih programa (drivera) za pojedini operacijski sustav i stalno računalno sučelje (API), te napisati zaseban članak kompatibilnost unatrag.
  • Treća sreća. Bilo me upozorilo da ne radi za višečlana imena odvojena bjelinama. U konačnici, zamijenio sam {{urlencode:{{{1|$1}}}}} u {{urlencode:$1|WIKI}}, sukladno ovome. Učinkovitije. Slika gore kaže zašto ono |WIKI, a ne prazno, što sam probao prvo, i dobio + umjesto _. Popravljač koji je smislio xtools više voli _ od +. Oni koji programiraju Mediawiki više vole + od _. Ponekad. Nedosljednost je izgleda dosljedna karakteristika popravljača. Gospodi pomiluj. SpeedyGonsales 16:15, 19. rujna 2020. (CEST)
Ego te absolvo. Usput je riješeno prikazivanje u IE, koji kod mene ne reagira na preusmjerenje i stane s porukom "308 Permanent Redirect // nginx/1.14.2". To se dešava kod svih stranica s adresom tools.wmflabs.org, gdje spada i prikazivanje koordinata. • Bonč (razgovor) • All hope abandon, ye who enter messages here. •  16:44, 19. rujna 2020. (CEST)