MediaWiki razgovor:Gadget-popups.js

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici MediaWiki:Gadget-popups.js.
Rad na člancima
Pismohrane:

Prijevod i funkcionalnost[uredi kôd]

Prvo bih se zahvalio suradniku SpeedyGonsales za postavljanje ovog korisnog alata. Ja ga rabim već godinama (na našoj i drugim Wikipedijama) i drago mi je da ga sad mogu rabiti i ostali suradnici. Kako imam dosta iskustva u radu s njim, a znajući kako je zaj... ovaj, nezgodno prevoditi suhe fraze ne znajući u kom se kontekstu rabe, angažirao sam se i ja oko prijevoda.

Prijevod je slobodan, odnosno prilagođen nazivlju s naše Wikipedije.

Međutim, ponegdje se nije mogla izbjeći rogobatna konstrukcija prijevoda, zbog ograničenja uzrokovanih razlikom u sintaksi između engleskog i hrvatskog jezika te organizacijom podataka (a da se ne dira u kôd).

Također, neke akcije ne mogu reproducirati, tako da se mogu javiti netočnosti u prijevodu, odnosno neslaganje s kontekstom...

Stoga molim suradnike da mi jave svaku nepravilnost (nepreveden izraz, netočan prijevod ili grešku u funkcionalnosti) na koju naiđu u radu, kako bismo došli do optimalnog prijevoda, a po potrebi i angažirali stručnjaka za izmjenu u kôdu, ili na ovoj stranici dopuniti popis bagova.  • Bonč (razgovor) • Recursive, adj.; see Recursive. •  15:34, 20. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Poznate neispravnosti[uredi kôd]

  • Kod prikazivanja slike koja se nalazi na ZP, poveznica za kategoriju vodi na našu wiki umjesto na ZP - vjerojatno u kôdu (Bonč, 20. veljače 2016.)