Miguel Aranguren

Izvor: Wikipedija

Miguel Aranguren (1970.), španjolski pisac. Jedan od vodećih španjolskih romanopisaca svoje generacije.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rodio se 1970. godine. Nadareni španjolski pisac koji je svoje prvo djelo objavio već s 19 godina. Napisao je brojne kolumne za novine El Mundo, a zatim u različitim područjima piše za El Correo, Telva, Selecciones Reader’s Digest, Alba y Época. Njegov opus obuhvaća brojna djela kojima se nametnuo kao jedan od vodećih španjolskih romanopisaca svoje generacije. U romanima osobit naglasak stavlja na portretiranje likova i njihovih unutarnjih doživljajnih svjetova te ih smješta u pustolovine i putovanja ispunjena intrigama i promjenjivim zapletima, koji na neodoljiv način uvlače čitatelja u samu radnju čineći ih gotovo njezinim suprotagonistima. Romani Miguela Arangurena odlikuju se razvijanjem jasnih ideja o trajno aktualnim temema koje zaokupljaju čovjeka današnjice promišljajući ih kroz značenje uloge vjere i s naglaskom na katoličke vrijednosti. Oženjeni otac troje djece, pisac Aranguren društveno je angažiran putem »Literary Excellence« manifestacije koja nadarenim mladim piscima daje mogućnost objavljivanja svojih djela.[1]

Djela[uredi | uredi kôd]

Napisala više djela, od kojih se ističu:[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b VerbumArhivirana inačica izvorne stranice od 1. ožujka 2018. (Wayback Machine) Miguel Aranguren (pristupljeno 1. ožujka 2018.)
  2. Verbum Roman: Neprijatelj (pristupljeno 1. ožujka 2018.)
 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica tvrtke Verbum (http://www.verbum.hr). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Verbum.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.