Miloš Milošević (glumac)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Miloš Milošević
Rođenje 10. svibnja, 1937. (Beograd)
Smrt 1. listopada, 1968. (Los Angeles, California)
Zanimanje glumac
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Miloš Milošević ((ćir.: Милош Милошевић) Knjaževac, 10. svibnja, 1937.Los Angeles, California, 1. listopada, 1968.)), bio je glumac, dvojnik i tjelohranitelj filmskog glumca Alaina Delona.

Mladost[uredi | uredi kôd]

U ranim 1950-im, Miloš Milošević i njegov prijatelj Stevan Marković bili su uključeni u ulične tuče u Beogradu.[1] Sreli su Alaina Delona 1962. godine, koji je u to vrijeme bio vrlo mlad filmski glumac na snimanju filma Marco Polo u Beogradu. Delon je prvo uposlio Miloša Miloševića a kasnije i Stevana Markovića kao tjelohranitelje. Milošević kasnije seli u Hollywood,u Californiu. Tamo je upoznao gangstera Nikolu Milinkovića. Milinković daje Miloševiću 200 000 dolara da se bori u uličnim borbama, i na taj način zarađuje 2 mil. dolara.

Hollywood[uredi | uredi kôd]

Kao mladi glumac, Milošević je poznat po ulozi u komediji iz 1966., Rusi dolaze, Rusi dolaze u kojem je glumio ruskog časnika, kao i za ulogu u filmu strave i užasa na esperantu , Incubus.

Smrt[uredi | uredi kôd]

Barbara Ann Thomason, tadašnja supruga glumca Mickeya Rooneya, započinje ljubavnu vezu s Miloševićem. Njih dvoje su pronađeni mrtvi u Rooneyevoj kući u Los Angelesu 1966. Rezultati istrage potvrdili su da je MIlošević ubio Thomasonovu s Rooneyevim revolverom kalibra .38 a zatim počinio samoubojstvo. Rezultati istrage prouzročili su glasine da su oboje ubijeni zbog osvete što su bili u ljubavnoj vezi. [2][3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Savkovic, Dusan, Zagrljaj Pariza, 1986., s. 43.
  2. Savkovic, Dusan, Zagrljaj Pariza, 1986., s. 43.
  3. Lopusina, Marko, Ubij bližnjeg svog, 1997., s. 16.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]