Moj dida je pao s Marsa (2019.)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Moj dida je pao s Marsa)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Dodaj "film".
(Primjeri uporabe predloška)

Moj dida je pao s Marsa je prvi hrvatski SF film za djecu, a u kina stiže u proljeće 2019. Govori o životu djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog didu otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je dida i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.

Film su producirale Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja (Norveški Filmbin, slovački Artilerija, češki MasterFilm, bosanskohercegovačka Fabrika, luksemburški Wady Films i slovenski Senca Studio), a scenarij su pisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić prema motivima priče “Moj dida je vanzemaljac” Irene Krčelić. Režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac kojeg čine Dražen Žarković i Marina Andree Škop.

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango. Moj dida je pao s Marsa u hrvatska kina stiže ovog proljeća u distribuciji 2iFilma, a do tada možete pogledati teaser.