NK Zrinski Farkaševac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
NK Zrinski
Puno ime Nogometni klub Zrinski Farkaševec
Osnovan 31. srpnja 1994.
Igralište Široki grm
Kapacitet 500
Predsjednik Robert Kirin Hrvat
Trener David Kižlin Hrvat
Liga Prva županijska liga - ZAPAD
Domaći dres
Gostujući dres


Nogometni klub "Zrinski" nastao je 31. srpnja 1994. godine ujedinjenjem triju klubova s područja mjesnih odbora Medsave, Vrbovec, Farkaševec, Domaslovec i Hrastina. Bio je to logičan čin, jer je NK "Mladost" Domaslovec prestao s djelovanjem, NK "Ogranak" Farkaševec je zamrznuo status tijekom Domovinskog rata, a jedini aktivni NK "Budućnost" Medsave-Vrbovec bio je u sve većim poteškoćama. Športski su djelatnici, predvođeni Jurjom Lastovčićem, Josipom Vrančićem, Ivom i Mladenom Vlahovićem te Božom Beljakom, uvidjeli da je jedino rješenje za opstojnost nogometa na tom području ujedinjenje i zajednički rad. Na osnivačkoj skupštini u Domaslovcu prvi je predsjednik postao Josip Mustafić, a za tajnika je izabran Mladen Vlahović.

Već prve sezone 1994/95. Nogometni klub "Zrinski" je osvojio prvo mjesto u I. županijskoj ligi -zapad i ušao u III. hrvatsku nogometnu ligu. Treneri su bili Pavao Lastovčić i Zvonko Vučković, a igrači Darko Dragoša, Ivica i Josip Vrančić, Ivan Draclin, Franjo, Mladen (Hoze) i Mladen Vlahović, Ivica, Željko i Mladen Horvat, Željko Kožarec, Ivica Zrinjan, Josip Škrobot, Ante Dolić, Mario Stanić i Miljenko Radovanić. U sezoni 1995/96. nogometaši "Zrinskog" natjecali su se u III. HNL-središnja skupina i na kraju sezone zauzeli solidno osmo mjesto, pojačani s nekoliko igrača iz NK Samobor (Ante Ištuk, Stjepan Bašić, Robert Štrbac i Dario Janković). U svibnju 1996. godine za predsjednika Upravnog odbora došao je Božo Jurković, poznati samoborski gospodarstvenik i dokazani športski djelatnik u judo športu. Njegovim dolaskom počele su i značajnije akcije na uređenju i dogradnji športskog centra i klupskih prostora. U sezoni 1996/97. Nogometni klub "Zrinski" natjecao se i dalje u III. HNL -središnja skupina. Na igralište "Široki grm" u Farkaševcu dolazile su renomirane momčadi, a "Zrinski" je u mrtvoj utrci sa "Stupnikom" i "Trnjem" zauzeo drugo mjesto. Značajno je da nisu izgubili niti jednu utakmicu u Farkaševcu i da je bivši prvoligaš, Nogometni klub "Dubrava", poražen s 5 - 0. Momčad "Zrinskog" protiv "Dubrave" igrala je u sastavu: Dragoša, Kujundžija (Dragozet), F. Vlahović, Hercigonja (Plevko), Vegel, Fučkar (M. Vlahović), Raguž, Radoš, Štrbac, Vujeva, Škrobot. Trener je bio Josip Galić. Međutim, došlo je do reorganizacije natjecanja i "Zrinski" je otišao u sustav natjecanja Jedinstvene županijske lige i osvojio 9. mjesto na kraju sezone.

Najuspješnije sezona[uredi | uredi kôd]

Najuspješnija sezona u novijoj povijesti kluba je 2017./2018. godine u kojoj postajemo prvaci Prve županijske nogometne lige Zapad i branimo naslov KUP-a NSS-a. Momčad je vodio trener Denis Murić, a tokom sezone igrali su: Ištuk Jurica, Kožarec Ivan, Mataušić Neven, Draclin Domagoj, Vrančić Filip, Brdarić Karlo, Šarić Josip, Grgečić Matija, Horvat Marko, Župančić Matija, Margarin Domagoj, Koletić Josip, Ratešić Tomislav, Vrančić Tomislav, Stanec Josip, Horvat Antonio, Kovačević Damir, Šarić Antun, Horvat Goran, Vrančić Danijel, Šarić Krešimir, Cvetković Filip, Bilogrević Dražen, Škrnanc Vili, Horvat Anđelko, Andabak Ante, Šicl Igor, Bošnjak Marijo, Ratešić Damjan, Vrančić Dominik, Horvat Petar, Marić Mateo, Stanec Josip i Zrinjan Matej. Cijelu sezonu dečki su na majicama imali natpis "Ovo je za Matu" u sjećanje osnivača kluba Matu Vlahovića koji je preminuo pred sam početak sezone.

Sezona koju isto tako treba spomenuti je i ona 2001/2002 u kojoj momčad seniora zauzima na kraju sezone 6. mjesto u JŽNL sa istim brojem bodova kao i 4(46).A u sastavu Čerkez, Husta, Petrić, Dekalić, Erbežnik, Mužević, Suša, Štrbac, Škrobot, Dragozet, Šicl, Herger, Petrof, Radek, Vučković, Jankavić, Milković, Miočević, Vlahović, Herman i Šebek. Uz tehnika Franju Vlahovića i trenera Mladena Vlahovića.

Zrinski danas[uredi | uredi kôd]

Kroz klub su u kratkoj povijesti prošli poznati igrači: I. Radoš, V. Vujeva, I. Vitko, B. Vulejlija, N. Vidiček, A. Kovačević, I. Milas, S. Bandalo, D. Kablar, S. Terihaj, R. Štrbac, A. Ištuk, S. Bašić, I. Kos, M. Sergo, R. Mustapic i V. Deak. Uz gore navedene trenere, u klubu su bili treneri i Božićević, Doberšek, Vegel, M.Vlahović, Dragozet, Bašić, Lujanac, Smiljanec a sada je trener Denis Murić. Od klupskih dužnosnika najučinkovitiji je bio Božo Jurković,koji je do 2009. godine jedini koji mora osigurati financijsku stabilnost i sve uvjete za funkcioniranaje kluba. Svi uspjesi pokrenuti su njegovim dolaskom u klub a danas je gotovo nezamislivo I neprocijenjivo sve dosad urađeno u klubu u tako kratkoj povijesti s njim na čelu, a tu ga danas u organizacijskom i izvršnom dijelu sljedi još nekoliko entuzijasta na čelu sa "katicama za sve" tajnikom Mladenom Vlahovićem i blagajnikom Dragutinom Prešnjakom. Treba istaknuti i ostale koji se u kratkoj povijesti kluba pridonjeli da klub postane to što je danas a tu prije svih treba spomenuti:, J. Lastovčića, V.,B. i I. Vlahovića, P. Mihalinca, B. Dobranića, V. Vrančića i J. Mustafića. B. Beljak, J. Burica, Z. Kodrnja, I. Rukavina. U sezoni 1998/99. momčad je pomlađena, a sve se više pozornosti posvećuje pionirima i juniorima. S najmlađima radio Dragutin Prešnjak. Veliku ulogu omladinskog pogona odigrao je Damir Dragozet koji je u radu omladinske škole sudjelovao do 2008. godine te je višegodišnjim uspješnim i kontinuiranim radom stvorio nekoliko igrača koji dan danas igraju za seniorsku momčad. Svakako najveći uspjeh u mlađim kategorijama je onaj iz ove 2001/2002 sezone kada su naši mlađi pioniri osvojili prvo mjesto u prvoj jedinstvenoj ligi pored klubova iz znatno višeg ranga i reputacije:nk Inker,nk Samobor, nk Radnik, nk Vrbovec.Uz to još su osvojili obje kategorije pionira u sezoni 1999/2000 prva mjesta u svojim ligama i kup NSS SAMOBORA. Godine 1999. osnovana je i momčad veterana, a oko kluba se okuplja sve više bivših igrača. Danas je seniorska momčad član 1. županijske lige zapad.