Na putu do zvijezda (2012.)

Izvor: Wikipedija
Na putu do zvijezda
Promotivni plakat filma Na putu do zvijezda.
Naslov izvornika
Pitch Perfect
RedateljJason Moore
ProducentPaul Brooks
Max Handelman
Elizabeth Banks
ScenaristKay Cannon
Glavne ulogeAnna Kendrick
Skylar Astin
GlazbaChristophe Beck
Mark Kilian
SnimateljJulio Macat
MontažaZach Chemberlene
DistributerUniversal Pictures
Godina izdanja2012.
Trajanje112 min.
Država SAD
Jezikengleski
Sljedeći
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Na putu do zvijezda (eng. Pitch Perfect) je američka glazbena komedija redatelja Jasona Moorea iz 2012. godine, s Annom Kendrick u glavnoj ulozi. Film je labava adaptacija knjige Mickeya Rapkina Pitch Perfect: The Quest for Collegiate A Cappella Glory. Snimanje filma dovršeno je u prosincu 2011. godine, a premijeru je imao 24. rujna 2012. u Los Angelesu.[1]

Radnja[uredi | uredi kôd]

U finalu studentskog nacionalnog a cappella natjecanja, ženska a cappella grupa Barden Bellas bude osramoćena. Četiri mjeseca kasnije, pomalo buntovna brucošica Beca Mitchell (Anna Kendrick) dolazi na sveučilište Barden. Iako joj studiranje uopće nije želja, došla je na inzistiranje svog oca koji je profesor na istom sveučilištu. Nakon što je otac primijetio da Beca ne ide na nastavu i da se nije uklopila u studentski život, predlaže joj dogovor: ako se pridruži nekoj od studentskih organizacija, te ako i nakon godinu dana bude sanjala o odlasku u Los Angeles i karijeri glazbenog DJ-a, on će joj pomoći i platiti preseljenje. Beca pristaje. Pridružila se ženskoj a cappella grupi Barden Bellas. Zbog svog karaktera, upadala je u sukobe s voditeljicom sastava, Aubrey, koja ne želi odstupati od onoga što je zacrtala. Dok Beca predlaže da bi trebalo pokušati drukčiji pristup, Aubrey inzistira na tradicionalnom repertoaru kojeg su oduvijek imale. Drugi brucoš, Jesse, pridružio se ljutim protivnicima, muškoj a cappella grupi istog sveučilišta, Treblemakers.

Radnja filma prati žensku i mušku a cappela grupu (Barden Bellas i Treblemakers) u njihovom međusobnom nadmetanju i usponu do finala natjecanja. Paralelno s time prati odnos između Jessea i Bece. Jesse pokušava osvojiti Becu, no ona ga odbija. Film je prožet humorom, ponekad i vulgarnim, a posebno je začinjen dosjetkama Fat Amy (Rebel Wilson). A cappella sastavi izvode mashup brojnih glazbenih hitova.

Glumci[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Mrežna sjedišta[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Na putu do zvijezda (2012.) koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.