Nacrt:Boris Pavleković

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ib boris.jpg

Direktor Zagorskog radija, predsjednik udruge Kajscena, tekstopisac i organizator festivala: Igrajte nam mužikaši, Pjesmom do srca, Pjesma i Tambura, Hit Zagorja, Vnučekove popevke i bezbroj koncerata po Hrvatskom zagorju i Sloveniji.

Zagorska glazba i njezino očuvanje još iz djetinjstva bile su njegove velike želje, sakupljao je magnetofonske trake, ploče, kazete te sve ostale nosače zvukova, te sakupljao podatke, slike te imena zagorskih glazbenika.  Redovito je pratio festival Igrajte nam mužikaši od 80-ih godina a od 2000 godine organizator istog festivala je udruga Kajscena a predsjednik udruge je Boris Pavleković.

Početkom 90-ih počeo je pisati svoje prve pjesme od kojih su najpoznatije: Zagorski lepi kraj, Kuharica, Plakao sam draga majko, Zadnje pismo, Tu i tam čuje se kaj, Samo pjesma, Posljednji ples, Imal jesem curicu, Tisuću želja…

Godine 1999. pjesma Kuharica osvojila je prvo mjesto od publike i žirija na festivalu Igrajte nam mužikaši a pjesma Zagorski lepi kraj treće mjesto od žirija.

Uspješno je surađivao sa mnogim poznatim glazbenicima i sastavima iz hrvatskog Zagorja i Slovenije od kojih bi se posebno izdvojilo: Ivan Benc, Andrija Kos, Anticilona, Grupa San, Silvija Bartol, Gacija Band, Dvojčici Vesna i Vlasta, Navihanke, Vesele Štajerke, Dubravko Miljan, Snježana Mlinar.

Izvori[uredi | uredi kôd]