Narodni

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
narodni
Infookvir radijska postaja
Razina nacionalna
Jezik hrvatski
Početak emitiranja 21. prosinca 1997.
Vlasnik narodni d.o.o. 100%
Sjedište Zagreb, Hrvatska
Adresa Avenija Većeslava Holjevca 29
10 000 Zagreb
Slogan "Najbolja domaća glazba", "Stvoren za slušanje", "U svakom dijelu Hrvatske", "Najslušaniji radio u Hrvatskoj", "Radio koji te sluša"
Streaming http://streaming.narodni.hr/stream/player.html
Službena stranica http://www.narodni.hr

narodni je hrvatska radio postaja s državnom koncesijom na čijim službenim stranicama stoji da domaća glazba i pregledi aktualnih informacija čine okosnicu programa.[1]

O radiju[uredi | uredi kôd]

narodni je privatna radio postaja s nacionalnom pokrivenošću. Od samog početka emitiranja (1997.) pa sve do danas narodni je najslušanija radio postaja u Hrvatskoj.

Postaja se reklamira isključivo s "domaćom glazbom" koja je s vremenom postala simbol narodnog. Na području cijele Hrvatske narodni emitira program preko FM frekvencija.

narodni je u 2017. godini dobio novi vizualni identitet i novu inovativnu mobilnu aplikaciju. Koncept ‘narodni – radio koji te sluša‘ osmislila je jedna od najnagrađivanijih hrvatskih reklamnih agencija Bruketa&Žinić OM, a temelji se na povezivanju trenutnog raspoloženja slušatelja s vizualnim identitetom radija i glazbom koja se pušta.

Slušatelji tako uz pomoć mobilne aplikacije narodnog i na web stranici narodni.hr imaju priliku utjecati na promjenu glazbe, ali i logotipa radija.

Promjenjivi logotip radija manifestira se u pet različitih boja koje su povezane s pet različitih raspoloženja. Slušatelj narodnog može slušati i posebne ‘mood‘ kanale ovisno o trenutačnom raspoloženju.

  • Ne pitaj, samo sviraj
  • Totalno opušteno
  • Ljubav je u zraku
  • Ma samo veselo
  • Aaaaaaaaaa!

Na aplikaciji narodnog i na narodni.hr slušatelji mogu pratiti i kartu Hrvatske koja u realnom vremenu prikazuje kakvog su raspoloženja slušatelji u različitim dijelovima zemlje.

Voditelji programa/DJ's[uredi | uredi kôd]

Jutarnji klub
Marko Bratoš
Hrvoje Kečkeš

Pravi dan
Tatjana Jurić

385 Show
Nives Ivanišević
Tomislav Cvetković

Treća smjena
Gina Victoria Damjanović

Vikend zona
Elizabeta Brodić
Duje Miliša

Top 16
Tomislav Cvetković
Gina Victoria Damjanović

Living Room Acoustic
Tomislav Cvetković
Gina Victoria Damjanović

Show Info[uredi | uredi kôd]

Jutarnji klub - pon-pet (6-9h)! Onokad se bojiš ujutro oprati zube i slušati narodni da ne prasneš u smijeh. Onokad te Jutarnji klub razbudi bolje od jutarnje kave.

Pravi dan - pon-pet (9-13h)! Onokad je pravi dan za dnevnu dozu uvijek gladne Tatjane. Onokad je pravi dan na poslu za najbolju domaću glazbu. Onokad čekaš ručak uz narodni pa malo popričaš s Tatjanom. Onokad si na poslu pa krišom slušaš narodni.

385 Show - pon-pet (13-17h)! Onokad se vraćaš s posla pa su gužve uz narodni manje.

Treća smjena - pon-pet (18-22h)! Onokad ti treba opuštanje prije spavanja. Onokad prestaneš navečer gledati TV jer slušaš Ginu. Onokad naletiš na svirku uživo svog omiljenog pjevača. Onokad napokon imaš malo vremena za sebe.

Vikend zona - sub-ned (08-16h)! Vikend zona je zona u kojoj caruje najbolja domaća glazba, opuštena atmosfera i dobar osjećaj. Svrati kod Elizabete i Duje svake subote i nedjelje.

Vodstvo[uredi | uredi kôd]

Direktor: Katijan Knok

Programski direktor: Dario Antunović

Glazbene urednice: Jelena Vlačić (radio) i Edita Rob-Banić (Narodni TV i kanali)

Producenti: Dora Srdar (Jutarnji klub), Boris Debak (Jutarnji klub), Tihana Stejskal (Pravi dan), Sanja Mataja Raos (385 show), Ivona Pavičić (385 show)

Producent programa: Ana Schenk Rendulić

Audioproducenti: Robert Kuzmić i Goran Debogović

TV producent: Monika Kravić

News presenter: Petar Tin Miketić

Tajnica: Kristina Brčić

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]