Nikola Bašić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Nikola Bašić

Nikola Bašić je arhitekt rođen u Murteru 1946. godine.

Gimnaziju je pohađao u Zadru, a diplomirao je na Arhitektonsko-urbanističkom fakultetu u Sarajevu 1972. godine. Poslije je pohađao postdiplomski studij «Arhitektonske strukture» također u Sarajevu (1978.-'80.).

Od 1991. godine vodi vlastiti projektantski ured pod nazivom MARINAPROJEKT.

Član je stručnog savjeta UHA-e (dva mandata) te član žirija nagrade Vladimir Nazor. Ekspert je Europana i član žirija, član Skupštine Hrvatske komore arhitekata i inžinjera u graditeljstvu, počasni član društva arhitekata grada Sarajeva, član Upravnog vijeća Nacionalnog parka Kornati. Ima i članstvo u ocjenjivačkim sudovima niza arhitektonskih natječaja.

Sudjeluje s referatima i predavanjima u nizu znanstvenih, stručnih i javnih skupova u zemlji i inozemstvu, te u nizu grupnih arhitektonskih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Održao je samostalnu izložbu «Zadarski magnificat» u sklopu 38. Zagrebačkog salona, a njegovi su radovi objavljeni i citirani u nizu stručnih časopisa i arhitektonskih revija i drugim tiskovinama.

Gost predavač na postdiplomskom studiju u Sarajevu (2004.) i na arhitektonskom fakultetu u Splitu (2005.).

Autor je instalacije Pozdrav Suncu i Morskih orgulja u Zadru te spomen križeva na Kornatima i niza drugih arhitektonskih zdanja.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Nikola Bašić