OKK Dražen Petrović

Izvor: Wikipedija
OKK Dražen Petrović
Puno ime Omladinski košarkaški klub Dražen Petrović
Boje kluba          
Osnovan 1997.
Dvorana Dvorana Baldekin
Kapacitet 900
Predsjednik Joško Krička
Trener Petar Maleš
Liga A-2 liga - Jug
2018./19.
Majica
Hlačice
 
Glavni dres
Majica
Hlačice
 
Pričuvni dres

Omladinski košarkaški klub Dražen Petrović, poznat i kao OKK Dražen Petrović (Škola košarke Dražen Petrović), hrvatski je košarkaški klub iz Šibenika osnovan 1997. godine, a koji između ostaloga djeluje i kao omladinski pogon GKK Šibenka.

Povijest[uredi | uredi kôd]

OKK Dražen Petrović (punim imenom "Omladinski košarkaški klub Dražen Petrović Šibenik") osnovan je 1997. godine u Šibeniku, u čast poginulomu košarkašu rodom iz Šibenika, Draženu Petroviću.

O klubu[uredi | uredi kôd]

U juniorskom (najstarijem) pogonu, klub se natječe u A-2 ligi, dok su u natjecateljski sustav uključeni i mlađi uzrasti koji se natječu u županijskim, dalmatinskim i državnim ligama za, od 2001. do 2011. godišta. Unutar kluba također djeluje škola košarke za početnike i predškolce. Potonja je, uz veliku pomoć i suradnju s Gradom Šibenikom, pokrenuta u rujnu 2018. godine.

U klubu rade, ili su radili poznati treneri i bivši košarkaši poput Mire Jurića, Branka Klisovića, Zorana Huljeva, Ante Nerbera, Živka Badžima, prof. Mira Kotarca, prof. Ivice Badžima, prof. Dražena Kotarca i mnogih drugih.

Aktualni predsjednik kluba je Joško Krička, koji tu poziciju obnaša od prosinca 2018. godine, prije čega je obnašao dužnost vršitelja dužnosti predsjednika, a zbog smrti dugogodišnjeg predsjednika i samog osnivača kluba, bivšeg šibensko-kninskog župana i pomorskog djelatnika, Gordana Barake.

Klub ima odličnu suradnju i podršku Grada Šibenika, kao i GKK Šibenka.

Treninzi se odvijaju u dvoranama većine šibenskih osnovnih škola: u OŠ Tin Ujević i OŠ Juraj Šižgorić na Baldekinu, u OŠ Vidici na Vidicima, u OŠ Juraj Dalmatinac u Crnici, u OŠ Petar Krešimir IV. na Šubićevcu, u OŠ Meterize na Meterizama te u OŠ Brodarica na Brodarici. Službene utakmice većinom se igraju u gradskoj dvorani na Baldekinu, ili i u školskoj dvorani na Vidicima.

Trener juniora jest Petar Maleš, kadete vodi Branko Klisović, mlađe kadete bivši košarkaš Šibenke i Splita, Zoran Huljev, dok je vođa nižih uzrasta Ante Nerber.

Uspjesi[uredi | uredi kôd]

Jedni od polaznika šibenske škole košarke bili su današnji poznati košarkaši Dario Šarić i Miro Bilan.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]