OKK Dražen Petrović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
OKK Dražen Petrović
Puno ime Omladinski košarkaški klub Dražen Petrović
Boje kluba          
Osnovan 1997.
Dvorana Dvorana Baldekin
Kapacitet 900
Predsjednik Flag of Croatia.svg Joško Krička
Trener Flag of Croatia.svg Petar Maleš
Liga A-2 liga - Jug
2018./19.
Košarkaški dres-rukav lijevo.png Majica Košarkaški dres-rukav desno.png
Hlačice
 
Glavni dres
Košarkaški dres-rukav lijevo.png Majica Košarkaški dres-rukav desno.png
Hlačice
 
Pričuvni dres

OKK Dražen Petrović (Škola košarke Dražen Petrović) je hrvatski košarkaški klub iz Šibenika.

Povijest[uredi VE | uredi]

OKK Dražen Petrović osnovan je 1997. godine u Šibeniku, pod punim imenom "Omladinski košarkaški klub Dražen Petrović Šibenik" u čast poginulom košarkašu rodom iz Šibenika, Draženu Petroviću.

O klubu[uredi VE | uredi]

U juniorskom (najstarijem) pogonu klub se natječe u A-2 ligi, dok su u natjecateljski sustav uključeni i mlađi uzrasti, koji se natječu u državnim, dalmatinskim te županijskim ligama za, od 2001. do 2011. godišta. Unutar kluba također djeluje "Škola košarke" za početnike, te "škola košarke" za predškolce, koja je, uz pomoć Grada Šibenika, pokrenuta u rujnu 2018. godine.

U klubu rade, ili su radili poznati treneri i bivši košarkaši poput Mire Jurića, Branka Klisovića, Zorana Huljeva, Ante Nerbera, Živka Badžima, prof. Mira Kotarca, prof. Ivice Badžima, prof. Dražena Kotarca.

Predsjednik kluba je Joško Krička, koji istu poziciju obnaša od prosinca 2018. godine, prije čega je obnašao dužnost v.d. predsjednika, zbog smrti dugogodišnjeg predsjednika i samog osnivača kluba, bivšeg šibensko-kninskog župana te pomorskog djelatnika, Gordana Barake.

Klub ima odličnu suradnju i podršku Grada Šibenika, i seniorskog pogona - GKK Šibenka.

Treninzi se odvijaju u dvoranama većine šibenskih osnovnih škola: u OŠ Tin Ujević i OŠ Juraj Šižgorić na Baldekinu, u OŠ Vidici na Vidicima, u OŠ Juraj Dalmatinac u Crnici, u OŠ Petar Krešimir IV. na Šubićevcu, u OŠ Meterize na Meterizama te u OŠ Brodarica na Brodarici. Službene utakmice većinom se igraju u gradskoj dvorani na Baldekinu, ili i u školskoj dvorani na Vidicima.

Trener juniora jest Petar Maleš, kadete vodi Branko Klisović, mlađe kadete bivši košarkaš Šibenke i Splita, Zoran Huljev, dok je vođa nižih uzrasta Ante Nerber.

Uspjesi[uredi VE | uredi]

Jedni od polaznika šibenske "škole košarke" bili su današnji poznati košarkaši Dario Šarić i Miro Bilan.

Unutarnje poveznice[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]