OK Zrinski Nuštar

Izvor: Wikipedija
OK Zrinski Nuštar
Puno ime Odbojkaški klub Zrinski Nuštar
Osnovan 1979. kao Zrinski
Igralište Sportska dvorana OŠ Zrinskih Nuštar
Predsjednik Zlatko Rupčić
Trener Ante Ban
Liga 2. Hrvatska odbojkaška liga – istok
2019./20. 2.
Domaći dres
Gostujući dres

Odbojkaški klub Zrinski Nuštar je muški odbojkaški klub iz Nuštra, Vukovarsko-srijemska županija, Republika Hrvatska. Klub je osnovan 10. travnja 1979. godine u Nuštru.

Trenutno se natječe u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi - regija istok - seniori.[1]

O klubu[uredi | uredi kôd]

OK Zrinski Nuštar iz Nuštra, koji bez prestanka djeluje od 10. travnja 1979. godine i okuplja mnoštvo djece i mladih iz općine Nuštar, a nada se u budućnosti i iz okolice pa i cijele Vukovarsko-srijemske županije. Višegodišnja tradicija i ime Zrinskog iz Nuštra u Slavoniji i Baranji, Hrvatskoj, a i Europi (Kup CEV-a 1993. Godine) i dalje živi u nekolicini domaćih ljudi, Nuštaraca, koji žele da se ta tradicija igranja odbojke u Nuštru nastavi i dalje te prenese na buduće naraštaje. Smatra se ako je klub opstao tijekom ratnih događanja i velikog stradanja Hrvatske, a posebno Nuštra, da može prebroditi sve probleme koji se nađu pred njim. Natječe se u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi - istok i u sezoni 2020.2021. je prvoplasirana ekipa. Ovim izvrsnim rezultatom privlači sve veći broj djece i mladih da se bave odbojkom.

Klub djeluje u više dobnih kategorija:

  • mini odbojka
  • mala odbojka
  • mlađi kadeti
  • kadeti
  • juniori
  • seniori

40 godina kluba[uredi | uredi kôd]

Odbojkaški klub Zrinski Nuštar je svečanom večerom i zabavom za navijače, stare i sadašnje igrače, uprave, prijatelje i sponzore, obilježio 40. godina kontinuiranog rada i postojanja.

Nuštarski klub, nekadašnji Hrvatski europski predstavnik (kup CEV-a 1993. godine), rezultatski sjajnu sezonu 2018./2019. (mlađi kadeti – Državno školsko i klupsko prvenstvo, 1. mjesto Međunarodni turnir u Valpovu, 2. mjesto liga Slavonije i Baranje; Seniori – 2. mjesto Hrvatska odbojkaška liga – istok), zaključio je s “feštom za pamćenje” s preko 200 uzvanika pod pokroviteljstvom Općine Nuštar, županije Vukovarsko-srijemske i Hrvatskim odbojkaškim savezom.

Wikicitati »Odbojkaški klub Zrinski iz Nuštra je oduvijek bio “mali” klub s velikim zvučnim imenom, jako dobrom reputacijom i koji je izazivao veliko poštovanje gdje god se pojavio. Danas, doživjevši ovo, moram vam prvo zahvaliti na pozivu, u svoje osobno ime i ime predsjednika saveza, gospodina Ante Bakovića, a zatim ovo “mali” definitivno izbrisati jer ovo što vi radite, što ste napravili večeras, je fantastično! To nemaju perjanice hrvatske odbojke, veliki klubovi koji imaju puno bolje financijske i infrastrukturne uvjete. Posebno me veseli zajedništvo i prijateljstvo svih generacija, od osnivača kluba koji su tu s nama do najmlađih polaznika škole odbojke. Vaša neizmjerna ljubav i entuzijazam za odbojkom je primjer svima nama, a Hrvatski odbojkaški savez, zajedno s općinskim načelnikom i predstavnikom županije, obećava da će maksimalno pomoći koliko god je moguće, posebice s ogromnim problemom malene dvorane (bez tuševa, op. a.) u Nuštru. To je najmanje što možemo učiniti za vas. Hvala vam još jednom od srca i iskreno me veseli naš sljedeći zajednički susret.«
(Željko Jurčević, predstavnik Hrvatskog odbojkaškog saveza)

Tijekom večeri organizirana je bogata tombola, s preko 115 nagrada naših sponzora i prijatelja kluba te u vlastitoj organizaciji, koja je ozarila lica sretnih dobitnika, a djelomično pokrila troškove organizacije proslave.

Wikicitati »Cilj proslave je bio ujedini sve generacije kluba, nekadašnje i sadašnje igrače, ljude koji su vodili klub kroz sve ove godine, ljude koji vole i prate svoj Zrinski, sve naše “ljute” rivale i prijatelje, odbojkaške dužnosnike i suce. Pričalo se o odbojci cijelu večer, prepričavale stare priče i anegdote, problemi i pozitivne stvari te stanje u odbojci u Slavoniji. Odbojke koliko vam srce poželi. Po nama, cilj je ispunjen. Bez obzira na sve probleme koji muče ovaj kraj, barem na jedan dan, sve se zaboravilo i odbojka je definitivno bila broj jedan u Slavoniji.
Srce mi puca od ponosa i sreće. Nije me stid zaplakati jer vidjeti Vas sve na okupu, od osnivača kluba, velike većine igrača koji su igrali za Zrinski, navijača i prijatelja kluba do naših najmanjih, a sa sjetom na pokojne, Zdravka Leku, našeg Zdraveta i od milja, “tajnika svih tajnika”, gospodina Ivana Leku. Neizmjerno vam hvala svima što ste došli i što ćemo svi skupa proslaviti ovaj veliki 40. rođendan kluba. Mi ćemo maksimalno raditi i dalje, što bolje možemo, za našu djecu, naš Nuštar i naš Zrinski. Da ime Zrinski i dalje ponosno i prkosno stoji na odbojkaškoj karti Slavonije, Hrvatske i Europe! Hvala načelniku Hrvoju Drinovcu i svim sponzorima na pomoći, dobrim ljudima iz Nuštra na organizaciji i gospodinu Jurčeviću na lijepim riječima.«
(predsjednik kluba Zlatko Rupčić)

OK Zrinski u europskim natjecanjima[uredi | uredi kôd]

1993./94. CEV CUP[uredi | uredi kôd]

CEV Volleyball Challenge Cup - Men je treće po snazi europsko klupsko odbojkaško natjecanje. Organizira ga Europska odbojkaška federacija (CEV).

Natjecanje je osnovano 1980. godine kao CEV Cup (Kup CEV), a od 2007. godine nosi naziv Challenge Cup, dok je dotadašnji Top Teams Cup postao CEV Cup.

Kvalifikacijska runda - 1. utakmica[uredi | uredi kôd]

06/11/1993 Dvorana Lapovci Vinkovci

Zrinski Vibrobeton Nuštar

2 3

Torpedo Odesa

Set 1: 9 15
Set 2: 15 10
Set 3: 15 11
Set 4: 13 15
Set 5: 12 15
Total 64 66

Izvor: cev.eu[2]

Kvalifikacijska runda - 2. utakmica[uredi | uredi kôd]

08/11/1993 Dvorana Lapovci Vinkovci

Torpedo Odesa

3 1

Zrinski Vibrobeton Nuštar

Set 1: 12 15
Set 2: 15 05
Set 3: 15 05
Set 4: 15 10
Total 57 35

Izvor: cev.eu[3]

Povijest natjecanja u Republici Hrvatskoj[uredi | uredi kôd]

Prva Hrvatska liga[uredi | uredi kôd]

Druga Hrvatska liga[uredi | uredi kôd]

Igrači[uredi | uredi kôd]

Sezona 2020./2021.[uredi | uredi kôd]

OK Zrinski 1[uredi | uredi kôd]

Broj Ime Prezime Pozicija
5 Tihomir Škvarić Korektor
10 Ivan Ban Bloker
4 Stjepan Raguž Tehničar
9 Mario Rupčić Pucač
18 Ivan Jukić Libero
2 Zvonimir Tomić Korektor
15 Mateo Kvartuč Bloker
8 Toni Bačić Primač
16 Ante Grec Libero
6 Igor Franić Bloker
14 Dorijan Šimunić Tehničar
13 Mata Šimunić Primač
7 Matija Vrselja Pucač
1 Josip Rafael Brčić Srednji bloker
3 Luka Mačvanin Pucač
12 Bruno Katarina Primač
11 Zlatko Rupčić Libero

OK Zrinski 2[uredi | uredi kôd]

Broj Ime Prezime Pozicija
5 Josip Butigan Primač
10 Šimun Ižaković Primač
9 Tomislav Grec Libero
18 Rupčić Ante Pucač
2 Rupčić Marin Pucač
15 Fritz David Tehničar
8 Karlo Bazina Pucač
16 Popović Mario Primač
6 Škvarić Dorian Pucač
14 Dorijan Šimunić Tehničar
13 Mata Šimunić Primač
7 Matija Vrselja Pucač
1 Ivan Šarić Primač
3 Eugen Sesar Primač

Škola odbojke[uredi | uredi kôd]

Sezona 2019./2020.[uredi | uredi kôd]

Broj Ime Prezime Pozicija
5 Tihomir Škvarić Dijagonala
3 Filip Leko Srednji bloker
6 David Winkler Primač-Pucač
12 Ivan Pavošević Dijagonala
13 Petar Tomić Srednji bloker
14 Ante Grec Libero
8 Toni Bačić Primač-Pucač
15 Mateo Kvatruč Srednji bloker
16 Josip Rafael Brčić Srednji bloker
17 Jozo Vrselja Primač-Pucač
11 Zlatko Rupčić Primač-Pucač
2 Zvonimir Tomić Srednji bloker
18 Ivan Jukić Primač-Pucač
9 Mario Rupčić Dijagonala
7 Mario Mihaljević Primač-Pucač
4 Stjepan Raguž Tehničar
10 Ivan Ban Srednji bloker
1 Ante Leko Tehničar
20 Matej Jerković Libero

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]