Općina Kostanjevica na Krki

Izvor: Wikipedija
Općina Kostanjevica na Krki
Općina Kostanjevica na Krki na administrativnoj karti Slovenije
Država Slovenija
Pokrajina Dolenjska
Statistička regija Donjoposavska
Sjedište općine Kostanjevica na Krki
Površina 36.2 km²
Stanovništvo 332 (2002.)
Gustoća stanovništva 39,30 st./km²
Prosječna starost 42,06[1]
Načelnik Ladko Petretič
Službena stranica www.kostanjevica.si

Općina Kostanjevica na Krki (slo.: Občina Kostanjevica na Krki) je općina u jugoistočnoj Sloveniji u pokrajini Dolenjskoj i statističkoj regiji Donjoposavskoj. Središte općine je naselje Kostanjevica na Krki sa 751 stanovnikom.

Zemljopis[uredi | uredi kôd]

Općina Kostanjevica na Krki nalazi se u jugoistočnom dijelu Slovenije. Sjeverni dio općine je ravnica, rijeke Krka prije ušća. Na jugu općine nalazi se planina Gorjanci.

U općini vlada umjereno kontinentalna klima. Najvažniji vodotok u općini je rijeka Krka, koja čini i njenu sjevernu granicu. Svi ostali vodotoci su manji i pritoci su Krke.

Naselja u općini[uredi | uredi kôd]

Avguštine, Dobe, Dobrava pri Kostanjevici, Dolnja Prekopa, Dolšce, Črešnjevec pri Oštrcu, Črneča vas, Globočice pri Kostanjevici, Gornja Prekopa, Grič, Ivanjše, Jablance, Karlče, Kočarija, Koprivnik, Kostanjevica na Krki, Male Vodenice, Malence, Orehovec, Oštrc, Podstrm, Ržišče, Sajevce, Slinovce, Velike Vodenice, Vrbje, Vrtača, Zaboršt

Izvor[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Općina Kostanjevica na Krki koji govori o općini u Sloveniji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.