The Trump Organization

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Organizacija Trump)
The Trump Organization
Vrsta privatna tvrtka
Osnovana 1923.
Osnivač(i) Fred i Elizabeth Trump
Sjedište New York, SAD
Pokriveno područje cijeli svijet
Djelatnost(i) ugostiteljstvo, trgovina, turizam, tiskarstvo, izdavaštvo, oglašavanje, industrija
Usluge Prodaja i izgradnja nekretnina, kupnja putem interneta, najam, zajam i zakup nekretnina, tiskanje i izdavanje knjiga, časopisa, trgovanje dionicama
Vlasnik Donald Trump

The Trump Organization (prije Elizabeth Trump & Son) američki je konglomerat sa sjedištem u njujorškoj četvrti Manhattanu, u vlasništvu Donalda Trumpa. Pruža usluge u ugostiteljstvu, turizmu i prodaji, zajmu ili zakupu nekretnina te građevinarstvu. Osnovali su je Fred i Elizabeth Trump 1923. godine kao tvrtku za izgradnju i prodaju obiteljskih kuća u Queensu.

Glavne djelatnosti su izgradnja hotela, vikendica, turističkih zgrada, nebodera i športskih igrališta, te njihova prodaja, najam ili zajam. Također, tvrtka ima svoje udjele na burzama, gdje trguje svojim dionicama i ostalim vrijednosnim papirima te kupuje manje tvrtke. Ulaže u razvoj turizma na Istočnoj obali SAD-a, gdje gradi većinu svojih turističkih sadržaja. U novije vrijeme proširila je područje djelovanja i na oglašavanje i pružanje svojih usluga preko interneta, tiskarstvo i izdavaštvo.

The Trump Organization ima značajne udjele u tvrtkama u prehrambenoj i vojnoj industriji, ljekarništvu, zrakoplovnim tvrtkama i prijevoznicima.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]