Osijek Cannons

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Osijek Cannons
Osijek cannons.jpg
Država Flag of Croatia.svg Hrvatska
Grad Osijek
Službena stranica osijekcannons.hr
Uprava
Predsjednik Goran Đurica
Dopredsjednik Mislav Mihalj
Treneri
Glavni trener Goran Đurica
Koordinator napada Goran Đurica
Koordinator obrane Matej Milohnoja
Uspjesi
Osvojenih prvenstava HFL sezona 2015.
Proslava finala HFL 2015.

Topovi Osijek (Osijek Cannons) su jedan od najstarijih klubova američkog nogometa u Hrvatskoj te prvi takav u Osijeku, osnovan 11. srpnja 2009. Za predsjednika kluba jednoglasno je izabran Goran Đurica, kao i ostali članovi uprave Mislav Mihalj i Stefan Ivković. U tom trenutku klub se sastojao od 15-ak entuzijasta koji su nesmetano trenirali na osječkim livadama i pokušavali privući ljude u tad za Osijek,nov i zabavan sport. Zahvaljujući entuzijazmu i upornosti članova kluba Cannonsi danas čine klub od 30ak igrača seniorske odnosno tzv. tackle ekipe i 10ak juniora koji sudjeluju u "flag football" prvenstvu Hrvatske.

Sportski uspjesi[uredi VE | uredi]

Topovi su nakon nastanka gotovo svake sezone sudjelovali u natjecanjima na kojima u početku i nisu postizali impresivne rezultate. Nakon tek četiri godine (2013.) zabilježena je prva pobijeda i to u gostima kod Zagreb Thundera rezultatom od 19:15. No nakon toga Topovi su morali još neko vrijeme pričekati kako bi ostvarili značajniji rezultat.

Sezona Hrvatske football lige (HFL) 2015. je za Topove počela loše, prva dva kola odigrana su u Osijeku te su Topovi oba puta poraženi (Zagreb Patriots i Split Seawolves), no potom u 3. kolu u Bjelovaru ostvaruju svoju prvu pobjedu (26:0), zatim u polufinalu u Splitu (13:0) i u konačnici u finalu protiv favoriziranih Zagreb Patriotsa (13:7) čime trener Goran Đurica i igrači ostvaruju najveći uspjeh u povijesti kluba.

Aktivnosti[uredi VE | uredi]

Topovi trenutačno djeluju više od šest godina i iza kluba su mnogi uspjesi na sportskom planu, no osim toga klub je poznat i po mnogim humanitarnim i marketinškim aktivnostima koje ga čine jednim od najbrže rastućih sportskih klubova u Hrvatskoj. Topovi

Od samog nastanka Topovi su usmjereni na humanitarni rad i aktivan rad u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Sudjelovanje u projektima poput onih za borbu protiv nasilja, akcijama davanja krvi, humanitarnim utakmicama i mnogim drugim želimo ukazati da svi možemo zajedno učiniti više za našu okolinu i društvo.Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]