Osmerac (veslanje)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Osmerac. Posadu čini osam veslača i kormilar. Svaki veslač ima po jedno rimen veslo. Četiri imaju desno, a četiri lijevo veslo.
Hrvatski osmerac na SP 2016. u Nizozemskoj

Osmerac (8+) je čamac za natjecateljsko veslanje na mirnim vodama čiju posadu čini osam rimen veslača (četiri desna i četiri lijeva), i kormilar. Kormilar može biti smješten u ležećem položaju u pramcu odmah iza leđa veslača na broju 1 i gleda u smjeru plovidbe, ili na suprotnom kraju čamca u sjedećem položaju licem okrenut prema štrokeru (veslač na broju 8 čiji ritam prate ostali veslači). U oba položaja kormilar upravlja čamcem putem ručice koja je sajlama povezana sa kormilom. Kormilo se (kod svih čamaca) nalazi na štrokerovom kraju čamca uz kobilicu ili kod samog vrha. Duljina suvremenog osmerca za elitno veslanje obično je oko 17 do 20 m, a masa 96 kg ili više. Građen je od kompozitnih materijala. Stariji čamci građeni su od drveta i osjetno su teži. Mogu biti građeni u jednom komadu, ili nerijetko u dva nejednaka dijela (što može biti prednost u transportu).

Oznaka za osmerac je "8+", pri čemu broj 8 označava ukupan broj veslača u čamcu, a plus označava da u čamcu postoji kormilar kao dodatni član posade. U pravilu osmerac uvijek ima kormilara. Postoji osmerac bez kormilara, ali to je rijetkost i koristi se za egzibicije ili treninge. Zbog veličine čamca, broja veslača, mase i brzine koju razvija, kormilar mora biti prisutan i odgovoran je za sigurnost svojeg i drugih čamaca. Također kormilar može imati i druge zadaće kao što su koordiniranje posade, kontrola nad tempom i nad položajem u utrci. Može imati i mikrofon ako su u čamcu ugrađeni zvučnici, kako bi ga posada bolje čula. U hrvatskom veslačkom žargonu izraz "osmerac" odnosi se jedino na ovu klasu čamca, a osmerca bez kormilara nema. Postoji i osmerac na pariće (osmerac skul, 8x+), također s kormilarom i u nekim zemljama organiziraju se školska ili sveučilišna natjecanja u toj klasi. U Hrvatskoj ga također nema.

S obzirom na osobine svakog pojedinog veslača, mogući su različiti rasporedi tzv. desnih i lijevih veslača. Uobičajen raspored od veslača na poziciji 8 (štroker) prema veslaču na poziciji 1 je naizmjenični desni pa lijevi. Tako veslači na parnim brojevima (2,4,6,8) imaju desno veslo, a na neparnim (1,3,5,7) imaju lijevo veslo. Međutim moguće su i drukčije varijante kao i u ostalim rimen disciplinama. Da bi se mijenjali navedeni rasporedi u čamcu, potrebno je skinuti postojeći izbočnik (na kojem se nalazi ušica kroz koju veslo prolazi), i postaviti drugi na suprotnu stranu. S obzirom na nepraktičnost učestalog mijenjanja, tome se pribjegava najčešće u elitnom veslanju kada posada ima svoj čamac kojeg drugi ne koriste, pa ga prilagođava svojim potrebama, i kada takve nijanse mogu utjecati na rezultat utrke.

Posade muških (M8+) i ženskih (W8+) osmeraca natječju se na olimpijskim igrama. Natjecanje osmeraca često se naziva kraljevska utrka ili kraljevska disciplina. Radi se o najbržim čamcima na veslačkim natjecanjima.