Osveta ljubavi

Izvor: Wikipedija
Osveta ljubavi
Naslov izvornika
Pasión de Gavilanes
Formattelenovela
AutorJulio Jimenez
Uvodna glazba"Fiera Inquieta" - Angela Maria Forero
GlumciDanna Garcia
Mario Cimarro
Paola Rey
Država podrijetlaKolumbija
Jezikšpanjolski
Broj epizoda188
Produkcija
Trajanje epizode42 minute
Prikazivanje
TV kućaTelemundo
U HrvatskojRTL Televizija
RTL 2

Osveta ljubavi (šp. Pasión de Gavilanes kolumbijska je telenovela produkcijske kuće Telemundo. Glavne uloge imaju Danna Garcia, Mario Cimarro, Paola Rey, Alfonso Baptista, Natasha Klauss i Michel Brown.

Sinopsis[uredi | uredi kôd]

Najstariji brat, vrijedan i odgovoran Juan vodi cijeli posao. Prilično je strog i pomalo primitivan. Srednji brat Oscar je ambiciozan i proračunat, a novac uvijek nalazi na neočekivanim mjestima. Franco je najmlađi, a od svoje braće se razlikuje po tome što nema smisla za posao, romantičan je. Najmlađa u obitelji je njihova sestra Libia, koja ima samo sedamnaest godina. Svojoj braći ona je i radost i briga te oni često pretjeraju u svojim izljevima ljubomore. Problemi počinju kada se djevojka upusti u vezu sa starijim, oženjenim muškarcem, Bernardom Elizondom, ignorirajući savjete svoje braće. Kad Libia zatrudni, braća zatraže od Bernarda da je oženi, ne znajući da on već ima obitelj. Bernardo ipak pristane, ali uskoro pogiba u nesreći. Libia to ne može podnijeti i baci se u smrt s mosta. Braća se zaklinju da će je osvetiti.

Nekoliko dana kasnije odlaze na imanje Elizondovih gdje ih slučajno zaposle kao radnike koji su trebali izgraditi vrtnu kućicu na stražnji dio zdanja. Shvativši da im zamjena može omogućiti bolji pristup stanarima i lakši put ostvarenju plana, oni prihvate igru i smišljaju plan: zavest će Bernardove kćeri na isti način kao što je on zaveo njihovu sestru.

Bernardova udovica Gabriela je arogantna i netolerantna žena puna predrasuda koja svojim kćerima nameće vlastite želje, ne obazirući se na njihove. Najstarija Norma je tužna koliko i lijepa, jer je u mladosti bila silovana, a majka ju je natjerala udati se za čovjeka kojeg ne voli. Obje njene sestre, Jimenu i Saritu, majka strogo kontrolira, ne dopuštajući im uživati u svojoj ljepoti i mladosti. Jedini koji se Gabrieli može suprotstaviti njen je otac Martin Acevedo, stari vojnik u invalidskim kolicima. Zabavan, nježan i zanimljiv, nikad se ne libi reći ono što misli.

Uloge[uredi | uredi kôd]

Glumac Lik
Danna García Norma Elizondo
Mario Cimarro Juan Reyes
Paola Rey Jimena Elizondo
Jorge Cao Martín Acevedo
Alfonso Baptista Óscar Reyes
Michel Brown Franco Reyes
Gloria Gómez Eva Rodríguez
Kristina Lilley Gabriela Acevedo de Elizondo
Natasha Klauss Sarita Elizondo
Ana Lucía Domínguez Libia Reyes / Ruth Uribe
Zharick León Rosario Montes
Juan Sebastián Aragón Armando Navarro
Juan Pablo Shuk Fernando Escandón
Sebastián Boscán Leandro Santos
María Margarita Giraldo Raquel Santos de Uribe †
Consuelo Luzardo Melissa
Júlio del Mar Leonidas Coronado
Lady Noriega Maria Josefa Trinidad Felipa 'Pepita' Ronderos
Talú Quintero Eduvina 'Edu' Trueba †

Izvori[uredi | uredi kôd]