Pro Evolution Soccer Management

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s PES Manager)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
'
Pro Evolution Soccer Management.jpg
Omot igre za PAL regiju
Proizvođač(i) Konami
Serijal Pro Evolution Soccer
Nadnevak izlaska 2005.
Žanr(ovi) nogometni menadžment
nogometna simulacija
Način(i) igre Jedan ili više igrača
Platforma PlayStation 2

Pro Evolution Soccer Management (poznat i kao PESM ili PES Manager/Management) je nogometna menadžment videoigra, koja je izašla 2005. godine. To je prva i zasad jedina magnament video igra u Pro Evolution Soccer serijalu.

Mogućnosti[uredi VE | uredi]

Igra se bazira na sezoni 2005./06. u nogometu. Na početku igranja, odabira se željeni nogometni klub koji se kasnije trenira. 108 nogometnih klubova je na raspolaganju za odabir, iz 6 najjačih svjetskih liga. To su:

Kada svaka utakmica završi, dobivaju se bodovi. Oni služe za otključavanje nekih određenih nogometaša, novih mogućnosti igre, itd. Kada se svi bodovi skupe, dozvoljeno je trenirati novi klub, sve ovisi o bodovima, jer, jači klub treba veći broj bodova. Što se duže klub trenira, više se bodova i dobije. [1]

Ocjene[uredi VE | uredi]

Igra je većinom doživila negativne ocjene, najviše zbog velike količine nelicenciranih nogometaša, klubova, liga, itd. Podosta trenera i igrača nemaju pravilna imena. Također, ako igrač nema pravo ime, ne može se naći u statistici i rezultatima. Zbog tih stvari, igru je teško igrati.

Druga negativna stvar je činjenica da klubovi ne mogu ispasti iz liga, uvijek isti klubovi ostaju u svakoj ligi. To je bilo jako nerealistično i "lijeno" napravljeno od strane proizvođača. Ti nedostatci ograničavaju uživanje u igri. [1]

Nastavci[uredi VE | uredi]

Od 2005. godine, nisu se proizvodili nikakvi nastavci ove igre, većinom zbog neuspjeha na tržištu. Doduše, ljubitelji Pro Evolution Soccera i Konamija su smatrali da je igra Let's Make a Soccer Team! vrsta nastavka ove igre, zbog sličnosti između dviju igara.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 gamespot.com - mogućnosti igre Pro Evolution Soccer Management

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]