PlayerUnknown's Battlegrounds

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) je online multiplayer igra. Battle royale igra razvijena i objavljena od strane tvrtke za video igre Bluehole. Igra je inspirirana japanskim filmom Battle Royale iz 2000.U igri do stotinu igrača padobranom padaju na jednu od četri mape(Erangel,Mirama,Sanhok,Vikendi) Igrači prikupljaju oružje i opremu za ubijanje drugih.Sigurna zona karte igre se s vremenom smanjuje, a preživjeli igrači usmjeravaju se u sigurnija područja kako bi preživjeli .Posljednji igrač pobjeđuje u rundi.

PUBG je prvi put objavljen za Microsoft Windows putem Steamovog pristupa beta programu u ožujku 2017., s punim izdanjem 20. prosinca 2017.PUBG je jedna od najprodavanijih i najigranijih video igara,Prodavajući više od pedeset milijuna primjeraka diljem svijeta , s ukupno više od 400 milijuna igrača, uključujući i mobilnu verziju.

PUBG LOGO.png

PUBG je bio velika atrakcija igračima širom svijeta do 2018. godine, onda je vodstvo preuzela ,bolja i još uvijek najpopularnija, igrica zvana Fortnite.PlayerUnknown's Battlegrounds Gameplay

PUBG je igrač protiv igrača pucačka igra u kojoj se do stotinu igrača bori u bitci.Igrači mogu izabrati da uđu u solo, duo ili s timom do četiri osobe. Posljednja osoba ili tim osvaja rundu.Svaka runda počinje s igračem koji skače iz jednog zrakoplova na jednoj od četiri karte, s površinama od približno 8 × 8 kilometara (5,0 × 5,0 mi), 6 × 6 kilometara (3,7 × 3,7 mi) i 4 × 4 km (2,5 × 2,5 mi) veličine. Putanja leta zrakoplova preko karte je u svakoj rundi drugačija. Igrači počinju bez oružja,oni mogu pretraživati ​​zgrade, gradove i druga mjesta kako bi pronašli oružje, vozila, oklop i drugu opremu. Igrači se mogu odlučiti za igru ​​bilo iz perspektive prvog ili trećeg lica, a svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke u borbi. Svakih nekoliko minuta, područje igre na karti počinje se smanjivati ​​prema određenome mjestu, pri čemu je svaki igrač izvan sigurnog područja u losoj poziciji.U igri igrači vide granicu kao svjetlucavi plavi zid koji se s vremenom smanjuje.Tijekom runde, slučajna mjesta na karti označene su crvenom bojom i one su bombardirane, što predstavlja prijetnju igračima koji ostaju u tom području. U oba slučaja, igrači su upozoreni nekoliko minuta prije tih događaja,dajući im vremena da se presele na sigurna mjesta. Ponekad će avion letjeti iznad raznih dijelova karte i ispustiti paket, koji sadrži predmete koji se obično ne mogu dobiti tijekom normalne igre. U prosjeku, puni krug traje ne više od 30 minuta.

PlayerUnknown's Battlegrounds Design

Do rujna 2017. vrijednost tvrtke Bluehole, povećala se pet puta od lipnja te godine do vrijednosti od 4,6 milijardi USD. Do prosinca 2017. korporacija PUBG izvijestila je da u svijetu postoji više od 30 milijuna igrača među verzijama sustava Windows i Xbox. Istraživački film SuperData procjenjuje da je Battlegrounds u 2017. zaradio više od 712 milijuna. Do veljače 2018., igra je prodana preko trideset milijuna na Steamu. Sljedećeg mjeseca, Gabe Newell je izjavio da je igra treća igra s najvećim brojem bodova svih vremena na platformi. Microsoft je objavio da je Battlegrounds prodao više od milijun primjeraka na platformi. Osim toga, Microsoft je najavio da će Battlegrounds biti ponuđen kao besplatan dodatak za one koji kupuju Xbox. Mjesec dana nakon objavljivanja, verzija Xboxa prodana je u više od četiri milijuna primjeraka i bila je četvrta najprodavanija igra u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi The NPD Group. Do ožujka 2018, igra je prodala četrdeset milijuna primjeraka na svim platformama, što je do lipnja poraslo na više od pedeset milijuna, prosječno dnevno s 87 milijuna igrača s ukupno više od 400 milijuna igrača.Mobilna verzija imala je više od 100 milijuna preuzimanja do kolovoza 2018.Premašila je 225 milijuna do listopada 2018. Većina tih igrača je u azijskim zemljama kao što su Kina i Indija, gdje je PUBG Mobile pušten i može raditi na mobilnom hardveru nižeg stupnja Kina ima najveću bazu igrača PUBG je najpopularnija online igra u Indiji od 2018

NAMES AMMO DMG
M416 Assault Rifle 5.56 43
AKM Assault Rifle 7.62 49
QBZ Assault Rifle 5.56 43
GROZA Assault Rifle 7.62 49
AUG Assault Rifle 5.56 43
MK47 MUTANT Assault Rifle 7.62 49
G36C Assault Rifle 5.56 43
BERYL M762 Assault Rifle 7,62 49
VECTOR Submachine gun 9mm 40
UMP Submachine gun 45acp 39
MICRO UZI Submachine gun 9mm 35
PP-BIZON Submachine gun 45acp 33
TOMMY GUN Submachine gun 45acp 38
M24 sniper rifle 7.62 60
KAR98K sniper rifle 7.62 58
AWM sniper rifle 7.62 70
SCAR-L Assault Rifle 5.56 45
PUBGCorpABHC.png
Maps[uredi VE | uredi]
  1. Miramar
  2. Erangel
  3. Sanhok
  4. Vikendi

Izvori[uredi VE | uredi]

https://pubg.gamepedia.com/Assault_Rifles

https://pubg.gamepedia.com/Vikendi

https://pubg.gamepedia.com/Sanhok

https://pubg.gamepedia.com/Erangel

https://en.wikipedia.org/wiki/PlayerUnknown%27s_Battlegrounds

https://pubg.gamepedia.com/Miramar