Pomoć:Priručnik

Izvor: Wikipedija
Radovi u tijeku!

Jedan vrijedni suradnik upravo radi na ovom članku!
Mole se ostali suradnici da NE UREĐUJU članak dok je ova obavijest prisutna.
Koristite stranicu za razgovor ako imate komentare i pitanja u vezi s člankom.
Kada radovi budu gotovi predložak će ukloniti suradnik koji ga je postavio na članak!
Predložak može svatko ukloniti ako 24 sata nije bilo promjena u članku i njegovoj stranici za razgovor.

Kako početi?
Wikipedija je globalan, višejezičan projekt s ciljem izgradnje slobodne internetske enciklopedije koja je svima javno dostupna. Wikipedija na hrvatskome jeziku trenutačno broji 220.037 članaka i desetak milijuna pregleda mjesečno.

Kako mogu pomoći?

Ne ustručavajte seBilo tko može uređivati sadržaj članaka. Slobodno pronađite nešto što vas zanima i što možete unaprijediti i počnite s uređivanjem! Možete unositi sadržaj, ali je poželjno da je potkrijepljen vjerodostojnim izvorima i da je napisan u skladu s pravopisom hrvatskoga standardnog jezika. Možda su vas naša pravila i smjernice preplavile, no to je normalno, ne morate ih odmah imati u malom prstu. Ako negdje pogriješite, drugi će vam suradnici pomoći i popraviti vaše pogreške. Samo nemojte stavljati zaštićene radove na Wikipediju!

Postanite suradnik

Posve je u redu ako želite doprinositi neprijavljeni, no otvaranje računa nosi brojne prednosti.

Otvori račun

Odmah isprobajte uređivač

Slobodno pokušajte uređivati na probnim stranicama:

igrališta Mijenjajte stranicu vizualno Mijenjajte stranicu vizualno ili Mijenjajte stranicu tekstualnim uređivačem Mijenjajte stranicu tekstualnim uređivačem

Unesite nešto teksta i kliknite na Sačuvaj uređivanje kad mislite da ste gotovi s pisanjem. Nemojte se brinuti da ćete nešto pokvariti, te su stranice namijenjene vježbi.