Dodatak:Popis poginulih branitelja iz Koprivničko-križevačke županije

Izvor: Wikipedija

Popis poginulih hrvatskih branitelja:

Dražen Baniček[uredi | uredi kôd]

Dana 28. rujna 1991. prilikom topničkog napada neprijatelja na položaje hrvatskih branitelja u Prekopakri, mjestu nadomak Pakraca, poginuo je hrvatski branitelj - pripadnik Specijalne jedinice policije PU Bjelovar "Omege" Dražen Baniček iz Borovljana, rođen 15. ožujka 1970. godine u Koprivnici. Dražen Baniček se odmah nakon demokratskih promjena u Hrvatskoj prijavio u redove pričuvnog sastava policije, a u aktivni sastav primljen je 10. prosinca 1990. godine. Tijekom ožujka 1991. godine sa još 30 Podravaca dobrovljno se prijavljuje u sastav Specijalne jedinice policije PU Bjlelovarske "Omege" i od 31. ožujka 1991. godine postaje aktivnim pripadnikom jedinice. Kao pripadnik SJP Dražen je sudjelovao u izvršenju borbenih zadaća na područjima Pakraca, Gline (Prekopa - Gornji Viduševac), Grubišnog Polja i Daruvara. Pored dojmljivog domoljublja Dražena su krasile i izuzetna moralnost i humanost.

Nikola Petrović[uredi | uredi kôd]

9. listopada 1991. u Daruvaru je poginuo hrvatski branitelj - pripadnik pričuvnog sastava MUP-a Nikola Petrović, rođen 21. kolovoza 1971. godine u Koprivnici sa prebivalištem u Velikoj Mučnoj. Sahranjen je na mjesnom groblju u Reki.

David Piskor[uredi | uredi kôd]

Dana 7. listopada 1991. u neposrednoj blizini netom predane koprivničke vojarne prilikom raketiranja iste od strane zrakoplova JNA poginuo je David Piskor, rođen 10. travnja 1970. godine u Koprivnici, s prebivalištem u Novigradu Podravskom, gdje je i sahranjen.

Mirko Domović[uredi | uredi kôd]

Vinko Reich

Vanjska poveznica[uredi | uredi kôd]

Wikiknjige imaju gradivo o temi Domovinski rat/Sadržaj/Popis poginulih branitelja/Koprivničko-križevačka županija