Razgovor sa suradnikom:MaGa/Arhiv 13: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
→‎Kočevski Rog: novi odlomak
Redak 674: Redak 674:
== Ha, ne znam ==
== Ha, ne znam ==
:u svakom slučaju zanimljivo je i informativno, radi se o nečemu šta gotovo nitko osim proizvođača nije znao, pa čekam da se još pojavi kakva bolja referenca o tome. No ako ti smeta ukloni. --[[Suradnik:Zeljko|Zeljko]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Zeljko|razgovor]])</small> 22:24, 21. veljače 2017. (CET)
:u svakom slučaju zanimljivo je i informativno, radi se o nečemu šta gotovo nitko osim proizvođača nije znao, pa čekam da se još pojavi kakva bolja referenca o tome. No ako ti smeta ukloni. --[[Suradnik:Zeljko|Zeljko]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Zeljko|razgovor]])</small> 22:24, 21. veljače 2017. (CET)

== Kočevski Rog ==

Bok MaGa,

pogledao sam, kod nas su gotovo pa ''sva'' polja u kršu s malim početnim slovom u drugoj riječi. No, tu je riječ o [[Slovenija|slovenskome]] krškom polju koje je taj naziv dobilo po vrhu odnosno širem području gdje je bilo pogodno stvoriti naselje (u polju). Piše na sl.wiki da je skraćeni naziv Rog. Po pravilima posredne transkripcije mislim da se nazivima sa slovenskoga jezičnoga područja kod nas pristupa prilično oprezno, iako imamo i prilagodbi, Celovac, Tržić, po [[m:w:sl:Seznam vrhov v Sloveniji]], naziv vrha je Veliki Rog (1099 m).

Mislim da je pogrješno načinjeno u slučaju ovog premještanja ([[posebno: diff/119213]]).

Očito je to polje dobilo ime po vrhu, i to ne samo u smislu vrha Velikoga Roga, nego i općenito po vrhu (rogu; Rogu), to bi značilo da se stvorilo preneseno značenje i dobili smo od opće imenice rog neku posebnu, novu imenicu, dobili smo naziv {{--}} poosobljavanjem, prijenosom značenja iz općeg u vlastito.

Čini mi se da je i Općina [[Ravna Gora (općina)|Ravna Gora]] po tom istoimenom kraju dobila ime, zanimljivost: OOUR Zavod za krumpir Stara Sušica, Ravna Gora u sastavu Fakulteta poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

U izvoru: Željko Poljak, ''Hrvatske planine'', četvrto, izmijenjeno i dopunjeno izd., Golden marketing-Tehnička knjiga, Zagreb, 2007., ISBN 978-953-212-314-2, nalazim na str. 311. kako izgleda to polje Ravna Gora, pa mi se čini da bi tako i Rog mogao ostati.

Možda je čak bitniji razlog, slovenski jezik ima manje znakova za slova od hrvatskoga, te se bilo kakvo pitanje transliteracije može smatrati izlišnim, jer za svaki znak (slovo) iz slovenskoga ima isti takav u hrvatskome jeziku. Razumljivost tih naziva potpuna je s obzirom na veliku sličnost u rječniku, a i s obzirom da je riječ o nazivima koji su bitan dio kulturnopovijesnog bitka slovenskoga naroda, slične uljudbe kao i našega hrvatskoga naroda, a istoga uljudbenog kruga.

Iz svih tih razloga ne bih mijenjao naziv koji je podrijetlom iz slovenskoga jezika i kulture slovenskoga jezika. Nismo promijenili naziv ni u slučaju [[Bela krajina|Bele krajine]], možda drugačije dekliniramo neke nazive, Črnomelj, Črnomelju (slovenski genitiv Črnomlju). Po [[Radoslav Lopašić|Radoslavu Lopašiću]], dobro je pisati i Črnomlju. Eto, ja ne bih mijenjao. Lijepo te pozdravljam, -- [[suradnik: Nesmir Kudilovic|Nesmir Kudilovič]] <small>([[razgovor sa suradnikom: Nesmir Kudilovic|razgovor]])</small> 22,53; 21. veljače 2017. (SEV)

Inačica od 21. veljače 2017. u 22:53

Arhiva 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Nastavak

Profesor bi vjerovatno rekao isto. U vezi ovoga da autorom, jedan suradnik mi je jednom prilikom rekao da stavim samo nepoznat, ali čini mi se da je ovo tvoje pametnije (sigurno). Dvanaesti Igrač 19:12, 3. studenog 2016. (CET)

SA

Ako se ovog uopće sjećaš. Kao što sam obećao, nešto sam pokušao. Mislim da je u svakom slučaju bolje nego što je bilo... --MAN_USK recider 00:22, 5. studenog 2016. (CET)

O V/velikom vođi

Bok MaGa,

koliko vidim nije napisano velikim početnim slovom da bi se na nekoga posebno odnosilo, bilo na wiki ili izvan wiki. Ovako je to opća imenica, kao predsjednik i sl. Pogotovo se ne odnosi na uobičajeno značenje pojma veliki vođa u Sjevernoj Koreji ili kako su neki nekad znali pridjeljivati taj naziv čak i na wiki. A glede toga na što bi se točno nešto moglo odnositi, lijepo bi se dalo objasniti činjenicom da je neusklađeno stanje, a pravopis na wikipediji čini mi se nije definirao kako se u tom slučaju države Sijera Leone sklanja njezin naziv. Hvala na postavljenom pitanju, ali bilo bi dobro da se na međusobnu komunikaciju suradnika, osobito onu koja ni po čemu ne izlazi iz okvira pristojnosti, ne reagira. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,33; 5. XI. 2016. (SEV)

Molim Vas da provjerite ovaj članak koji sam napisao o Carbon Blancu. Link: https://hr.wikipedia.org/wiki/Carbon-Blanc Zahvaljujem se, --IObi (razgovor) 12:43, 6. studenog 2016. (CET)

re:Datoteka

Istina, znam da sam negdje pročitao da je on autor, ali se ne sjećam gdje, uglavnom, izbrisao sam ga iz autora. Dvanaesti Igrač 14:40, 6. studenog 2016. (CET)

Making Movies

Hello, I guess we're going to see it soon :-) -- Blackcat (razgovor) 11:27, 7. studenog 2016. (CET)

Re: Vandalizmi

[1] Jesam, ovdje. Lijep pozdrav, Ivi104 (razgovor) 19:15, 7. studenog 2016. (CET)

Išao sam principom ako ih ja ne znam, ne znači da nisu poznati... Kako da za ikog meni nepoznatog znam je li relevantan za uključenje u wiki? Kad smo već kod smrdljivih izmjena, spada li ovo u Wiki, i što sa podnaslovima ovdje? Nekako su mi sumnjivi... Ivi104 (razgovor) 19:25, 7. studenog 2016. (CET)
Članak o knjizi ne iznosi zašto je važna za (ovu) enciklopediju, čak direktno iznosi i dio sadržaja, dobio sam dojam da ju se neizravno reklamira, a kod Picelja su podnaslovi čudno pisani, to je zapravo najveći problem. (Ili ne?) U vezi važnosti neke osobe, mogao bih guglati, ali Google nije nepristran, pa može ispasti da neki autor tri bezvezne knjige ima puno reklama po Googleu, pa se može učiniti važnijim od ona tri (možda važna) stanovnika Crnići-Kule, koji nemaju članke na Googleu... A definite answer continues to elude me... Ivi104 (razgovor) 19:54, 7. studenog 2016. (CET)
Možda netko napište članak Statističke regije Srbije i tri regije koje nedostaju pa će trebati predložak, s druge strane predložak je malen pa će se lako ponovo napraviti kad se napišu članci. Treba i novi članak Kosovo i Metohija koje je za Srbiju njihova regija, sad imamo samo Kosovo što smeta Calaponu. Ja ga nebi brisao.--Šokac 20:24, 7. studenog 2016. (CET)

upit

Gdje sam pogriješio u stranici koju sam uređivao? Daniel(Kaos hr (razgovor) 11:30, 9. studenog 2016. (CET))

Priručna memorija

I ja sam se dvoumio da li to uopće navesti, nisam našao nigdje ni predmemoriju pa sam je uklonio i onda na kraju vratio. U redu, uklonit ću skrivenu memoriju jer je zaista nisam ni želio navoditi, ali sam isključivo zbog potpunosti navoda naveo. Hvala na pomoći. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17,37; 9. XI. 2016. (SEV)

Izmislio sam danas vic

Jutros sam izmislio vic: Dolazi Hillary sinoc kuci a muz joj kaze: Eto malo si se igrala politika a sada u kuhinju i napravi pitu:).
Nego kad si vec tu: Preuzeo sam naziv iz predloska gdje se "Prva Dama" pise velikim slovom. Nisam bas siguran da je to ispravno pa ako imas neku bolju ideju molim te promjeni odmah naziv clanka.--El hombre (razgovor) 19:03, 9. studenog 2016. (CET)

Pa znas prvo sam napisao obnasala duznost pod navodnim znacima, dakle ironicno. Vec je bilo zapoceto oko 25 clanaka o prvim damama i ja sam samo nastavio koristeci isti sablon/matricu. No jedna druga stvar mi je na pameti. Htjeli mi to ili ne am. predsjednik je jedna od mocnijih svjetskih osoba i njegova supruga je javno eksponirana skoro svakodnevno. Po meni je clanak o prvoj dami am. drzava bitniji od clanka o Kim K, Jeleni K, Severini ili Ceci a to sve vec imamo i niko ni je pomislja na brisanje. Ako mislis da je za brisanje stavi na razgovor, pa neka ekipa odluci, a da ja ne trosim vise vrijeme na taj clanak i mirna Bosna:) Pozz--El hombre (razgovor) 18:56, 11. studenog 2016. (CET)
De molim te am. damu iz predloska o prvim damama "Frances Cornelia Cleveland" preimenuj u Frances Cleveland. Radi se o istoj osobi a ja nemam pristupa uredjivanju osim direktne poveznice. Pozz--El hombre (razgovor) 11:52, 12. studenog 2016. (CET)
Prica ide ovako: Prije 2-3 dana sam napravio pogresnu poveznicu u predlosku o "damama". I onda sam to vidio i zamolio da se to izbrise preusmjeravanje sto si ti to napravio. No posao nije bio zavrsen jer je ista dama u tom predlosku imala dva razlicita imena. Posto ja to nisam mogao napraviti (pretpostavljam jer sam napravio pogresnu poveznicu) onda sam se sjetio tebe. U medjuvremenu je to suradnik Srdjan m sredio. U ovom trenutku vidjeh da i ja mogu uci na predlozak i da bih to mogao napraviti. Kako bi rekao moj ucenik Vilko Šekspir "much ado about nothing".:) Pozz--El hombre (razgovor) 10:30, 13. studenog 2016. (CET)

Džudo

Zdravo, MaGa. Bi li tvoj bot mogao pomoći u vezi kategorizacije? Naime, ovu kategoriju (i sve njezine potkategorije, naravno) trebalo bi uskladiti na "džudo". Mogao bih to i ručno, ali rekoh bolje bi bilo da pitam da ne zatrpavam nedavne ako se može botom. – Srdjan m (razgovor) 19:40, 9. studenog 2016. (CET)

uklonjena stranica

Napravio sam wiki stranicu o sebi jer su mi to savjetovale kolege. Znači sve što sam naveo je potkrepljeno istinom, člancima koji su mi odobreni. Vi ste mi stranicu izbrisali. :-)

(Kaos hr (razgovor) 09:08, 10. studenog 2016. (CET))

jel postoji negdje u arhivi taj tekst koji si obrisao ili je skroz nestao? Kaos hr (razgovor) 23:17, 10. studenog 2016. (CET)

Marko Škugor

Poštovani,

vidim 2 netočna navoda u temi Marko Škugor.

Marko ima dvije sestre, Saru i Karmen, Karmen nije navedena u Wikipediji. Te je navedeno da Marko sudjeluje u projektu Tri tenora, to nije točno, projkt se zove Četiri tenora.

(ScardonaZG (razgovor) 09:48, 11. studenog 2016. (CET)) Lp, Tena

administratori wikipedije ili? :-) Oprosti što te gnjavim, ali htio bih taj tekst iskopirati jer sam ga pisao dva dana. Htio bih ga sačuvati. Kako da dođem do njega. Oprosti što te ovako gnjavim, ako je lakše pošalji mi upute na e-mail: kaos_hr@yahoo.com Kaos hr (razgovor) 21:56, 11. studenog 2016. (CET)

re:Srbi u Njemačkoj

Njemački zavod za demografiju vodi evidenciju samo o stranim državljanima, ne i etničkoj pripadnosti (ili podrijetlu) svojih državljana. Čak tu ne navode ni osobe sa dvojnim državljanstvom. Zbog toga sam ja naveo pored tih podataka i pretpostavke, odnosno procjene (naglašavajući da je riječ o procjeni) koliko je osoba srpskog podrijetla. Našao sam i podatak sa zvaničnog site-a Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, gdje se navodi procjena da u Njemačkoj živi oko 500.000 pripadnika srpske dijaspore ([2], strana 31) --Pera detlic (razgovor) 14:52, 13. studenog 2016. (CET)

Slažem se, zato sam u članku i stavio da su u pitanju državljani Srbije, a pošto nisu svi državljani Srbije Srbi, niti svi državljani Njemačke etnički Nijemci, ubacio sam i procjenu. E sad, da li je ovaj dokument koji sam ti naveo validan izvor za članak (i druge članke), reci ti... --18:32, 13. studenog 2016. (CET)
ovaj --Pera detlic (razgovor) 21:54, 13. studenog 2016. (CET)
Znači taj dokument mogu da navedem kao izvor za procjenu broja pripadnika srpske dijaspore? --Pera detlic (razgovor) 08:49, 15. studenog 2016. (CET)

Hahahaha

zamjenjuje sve što bih rekao na te primitivne "kartone"...djeco draga...--Rethymno (razgovor) 12:14, 17. studenog 2016. (CET) Ako posotji onaj najkonkretniji gdje se neki korisnik potpuno briše, molim, primijenite ga, da me i dalje ne zasmijavate.--Rethymno (razgovor) 12:16, 17. studenog 2016. (CET)

Lenny

Nema potrebe, sačekati ću dok pjevačica malo više dobije pozornosti tako da će člančić imati više teksta. Cure-for-lonely (razgovor) 23:34, 17. studenog 2016. (CET)Cure-for-lonely

Brisanje stranice Naš Hajduk

Pozdrav,

možeš li vratiti obrisanu stranicu Naš Hajduk?

Odobrenje za korištenje sadržaja imam, jedan sam od autora istog. Ukoliko je potrebno, postavim dopuštenje tajnika Udruge.

I prepravim ga svojim riječima. jednostavno je bilo potrebno da u tom trenutku imamo članak na Wikipediji. Na žalost, nisam na vrijeme vidio upozorenje, nisam prečesto na wikipediji, što se i vidi. :)

---

Isprike jer nisam svaki dan tu... :) Vidio sam tvoj zadnji komentar, da ćemo urediti stranicu Naš Hajduk u skladu sa pravilima Wikipedije. Odradim to ja uz vašu pomoć ili sredite vi iskusniji? Zahvaljujem! --Brolanenses (razgovor) 08:09, 22. studenog 2016. (CET)


---

Pozdrav! U tvoj korigirani tekst dodao sam djelove o stjecanju dionica i crowdfunding kampanji, za koje smatra da su od presudne važnosti ukoliko želimo predstaviti Naš Hajduk. Nadam se da je u skladu sa svim pravilima i običjima Wikipedije? Hvala! --Brolanenses (razgovor) 18:51, 20. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Dopusnica

[3] Moja greška, odmah sam ti zahvalio jer sam se sjetio u čemu je problem. Kada sam ja, tamo nekad, pribavljao dopusnice nisam ih slao adminima... Valjda sam bio pouzdan. Hvala na ispravci.--MAN_USK recider 18:35, 18. studenog 2016. (CET)

Čestitka

8 godina na wikici! Sjajno! Kubura (razgovor) 08:34, 19. studenog 2016. (CET)

Crveni se...

Bok MaGa! Znaš li možda kako ukloniti velik broj crvenih poveznica odavde, po mogućnosti automatski, jer bi zaista bilo zamorno "skidati" ih sve ručno?
Hvala! --Ivi104 (razgovor) 21:19, 20. studenog 2016. (CET)

Skinuo ih je Srdjan m [4]. --Ivi104 (razgovor) 18:35, 21. studenog 2016. (CET)

re:Prva dama...

Pardon, nisam bio siguran da li je malim ili velikim, a pošto je na engleskom velikim... Al eto, sad znam za ubuduće. Dvanaesti Igrač 21:27, 20. studenog 2016. (CET)

Ping-pong

Meni se isto ne igra ping ponga i vjerujem da želite doprinijeti stranici i hrvatskoj wikipediji ali koliko god to vama zvučalo nevjerojatno, ja želim to isto. Mislim da je navođenje izvora i izbjegavanje davanja paušalnih navoda jedan od najboljih načina da se poveća kredibilitet i vjerodostojnost članaka. Isto tako vam vjerujem kad kažete da je Željka Markić prevela te knjige i da to nije lažni navod ali ovi članci stilski bi trebali pripadati encikopledijskim unosima i ne možete od čitatelja očekivati da vam vjeruju na rječ nego ipak treba navesti izvor infomacije. Bizutage (razgovor) 06:26, 22. studenog 2016. (CET)

Ae

Nego što nego iđe. BlackArrow (razgovor) 18:24, 22. studenog 2016. (CET)

Mora se, nema mista za gluposti. BlackArrow (razgovor) 18:30, 22. studenog 2016. (CET)
Kasno san vidija poruku. Vidija san očito uklanjanje teksta pa san iša maknit, a kad san pogleda tvoja poruka je već bila tamo... BlackArrow (razgovor) 18:35, 22. studenog 2016. (CET)

Proterra Catalyst E2

Nažalost ne mogu Vam pomoći, student sam te sam dobio zadatak na ovu temu napisati članak u sklopu kolegija. Kada završi semestar (početkom veljače) slobodno ga izbrišite. LP

re:Wikipedija stil

Nisam uopće primijetio da je mjesto rođenja nakon godine, ispravio bih da sam vidio. Ovo za matematiku, nisam baš najbolje razumio o čemu govoriš. Dvanaesti Igrač 13:35, 23. studenog 2016. (CET)

Re: Proterra Catalyst E2

Hvala Vama.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sir Writesalot (razgovordoprinosi)

Re:Pravopis

Zato što je stranica zaključana, nemam dopuštenje za njeno uređivanje. Kada sam kliknuo na "uredi", izletjela mi je poruka "Nemate dopuštenje za uređivanje ove stranice, iz razloga: Ova stranica je zaključana za uređivanja, jer je uključena u sljedeće stranica koje su zaštićene "prenosivom" zaštitom: * Wikipedija:Izabrane godišnjice/studeni". Uz malo istraživanja, uvidjeh da je ovo razlog tome. --Pajo Pajimir 20:12, 24. studenog 2016. (CET)

re:Smjernica 60 minuta

Nemam što prigovarati. Stalno zaboravljam na to. Dvanaesti Igrač 22:39, 26. studenog 2016. (CET)

Što se tiče ove izmjene, da primijetio sam da nije prošlo 60 minuta i time sam prekršio pravilo, suradniku Croq sam se već ispričao, pa se nadam da crveni karton, tj. blok neće biti potreban. Dvanaesti Igrač 22:07, 30. studenog 2016. (CET)

Bijeli Božić

Hvala ti na prijedlogu, pokušat ću proširiti članak što je više moguće ovih dana. Čak bi mi možda i godila mala promjena u pogledu pisanja članaka o glazbi - da nije sve stalno u tonu teškog metala. --Pajo Pajimir 21:33, 28. studenog 2016. (CET)

Naravno da nemam ništa protiv, to mi se čini kao vrlo dobra ideja. Eh, razumijem u potpunosti, slično je i kod mene, stoga je dobro da si me danas pitao za proširivanje članka (pošto ovaj tjedan imam dovoljno slobodnog vremena) jer, da si me primjerice pitao sljedeći tjedan, ne bih ti mogao pomoći zbog silnih ispita koje ću imati u to vrijeme, pa ću ergo biti i manje vremena na Wikipediji. --Pajo Pajimir 22:12, 28. studenog 2016. (CET)


Zeljka Marrkić

Ja nisam stavio tvrdnju da je Zeljka Markic prevela niz knjiga i nije u redu da stavljate informacije koje ne mozete podkrijepiti. Ako vi tvrdite da jeste onda je na vama da osigurate dokaz a ako to ne zelite, ostavite predlozak dok netko drugi od suradnika to uradi. Ukloniti predlozak bez navodjenja dodatnih informacina je vandalizam.Bizutage (razgovor) 04:47, 29. studenog 2016. (CET)

Allah, dželle šanuhu

Poštovani,


Ne vidjeh da je u pitanju hrvatski jezik. Puno sreće u daljem radu!

Svako dobro i srdačan pozdrav!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Senjin Mušović (razgovordoprinosi) 09:05, 1. prosinca 2016.

Molim te za izgled šablona RADOVI U TOKU. Hvala.--Intermedichbo (razgovor) 18:23, 2. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Brisanje sadržaja Judo klub Rijeka

Poštovani 

Kao prvo moja isprika za zakašnjeli odgovor, propust i nepažnju.

Stranica koja je bila postavljena sa sadržajem preuzetim sa www.judorijeka.hr i nema copiright.

Kao dizajner, sukreator, član i administrator stranice, pripadajući sadržaj, grafika koji su i bili postavljeni na wikipediji i je moje vlasništvo poklonjeno klubu, a većina tekstova vlasništvo našeg tajnika Gosp. Slaviše Bradić. Ukoliko je potrebno dostaviti i njegovu potvrdu molim da mi to javite.

Za grafički sadržaj na samoj web stranici, a koji ako i je preuzet iz Kodokana ili od Judo federacija imamo sve potvrde i odobrenja za korištenje, objavljivanje i dijeljenje sadržaja .

Kako sam ja ipak više grafički dizajner, a naš klub djeluje na području grada Rijeke već više od 40 godina, želja je bila uvrstiti ga i na stranice wikipedije.

No redizajn i oporavak naše stare web stranice koja je nedavno doslovno bila krahirala, te izrada nove nam je oduzeola puno vremena, tako da još jednom isprika na kasnom odgovoru.

Ovim putem bi Vas i članove zajednice wikipdije zamolila za pomoć oko ispravnog unosa za stranicu JUDO KLUBA RIJEKA i povezivanja teksta na wikipediji sa ključnim poveznicama i na tome bi Vam bila neizmjerno zahvalna.

Svi Izvorni tekstovi, o judu, klubu i povijesti su vlasništvo kluba, nemaju komercijalnu već samo edukativnu svrhu.

Srdačan pozdrav iz Rijeke--JudoRi (razgovor) 10:23, 4. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Brisanje sadržaja Judo klub Rijeka

Poštovani

Moja isprika za propušteno objašnjenje i zakašnjeli odgovor.

Kao član, administrator i sukreator stranice www.judorijeka.hr ovime potvrđujem da stranica nema copyright. Tekstovi, sadržaj i jesu vlasništvo našeg tajnika Gosp. Slaviše Bradić , sav video materijal i slike vlasništvo članova, a sama obrada grafika, slika, stranica i sporni sadržaja moja koje smo klubu dali na korištenje. Za sav prevedeni ili podijeljeni sadržaj objavljen na našoj stranici, a koji nije naše vlasništvo imamo suglasnosti za objavljivanje i dijeljenje od strane Kodokana i Judo federacija, te naših suradnika.

Stranica je isključivo obrazovnog i edukativnog sadržaja, te u pozitivnom duhu samog juda.

Imali smo veliki kvar i stranica nam je bila potpuno krahirala, a to nam je oduzelo dosta vremena za oporavak, spašavanje i ponovni unos sadržaja na novom serveru, pa se još jednom ispričavam na propuštenom odgovoru.

Kako sam ja ipak samo grafički urednik bila bi Vam neizmjerno zahvalna oko pomoći unosa za stranice Judo klub Rijeka na wikipediju i ispravnog postavljanja poveznica unutar nje.

Srdačan pozdrav iz Rijeke--JudoRi (razgovor) 10:23, 4. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

brisanje planinarski dom brezovac

gospodine ili gospođo MaGa zašto ste obrisali stranicu " planinarski dom brezovac " — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kriki123 (razgovordoprinosi)

pitanj

jeli smijem pisati pisati o hpd dinara knin— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kriki123 (razgovordoprinosi)

pitanj

jeli ja smijem staviti u predložak njihovu web stranicu hvala— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kriki123 (razgovordoprinosi)

hvala ali još uvjek mi niste odgovorili s jednostavnim da ili ne

re:Marin Marić

Odgovor na pitanje prvo:To sam pretpostavio pošto je 2003. (kada je imao 9 godina) igrao u RK Metković, pa je vjerovatno tamo i rođen.
Odgovor na pitanje drugo: Ne, nisam nigdje vidio da to piše u enciklopediji, ali sam vidio da nešto slično piše u članku Domagoja Duvnjaka. Dvanaesti Igrač 18:15, 4. prosinca 2016. (CET)[odgovori]
Odgovor na dodatak prvi: Upravu si, čim se ova poruka objavi izbrisat ću.
Odgovor na dodatak dva: Pa... od skali od 1 do 5, popriično je 4. Da, mislio sam na treću rečenicu u članku o Duvnjaku. Dvanaesti Igrač 18:34, 4. prosinca 2016. (CET)[odgovori]
Točno, bez brzine i jačine šuta nisi pravi rukometaš. Dvanaesti Igrač 18:47, 4. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Brisanje predloška BS1-2

Pozdrav, primijetio sam da ste izbrisali Predložak:BS1-2. Smijem li Vas zamoliti da ga vratite, jer u sadašnjem stanju infookvir u članku Linija Central izgleda... osakaćeno. Hvala lijepa i lijep pozdrav Ivi104 (razgovor) 00:00, 7. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

re:John Carpenter

  • Natjecatelj u TV kvizovima
  • Agent porezne uprave SAD-a
  • ...sve dok Rahim Oberholtzer nije osvojio 1,2 milijuna...
  • u Tko želi biti milijunaš?

Dvanaesti Igrač 21:01, 7. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Odgovorio sam na komentar na temu "Mjesec prirodni satelit planeta Zemlje"

Poštovani, odgovorio sam Vam na komentar na temu "Mjesec prirodni satelit planeta Zemlje"...jer izgleda kao da Zemlja ima dva prirodna satelita tako da se drugi pojavljuje u blizini Zemlje 2-3 puta godišnje u dvije do tri mijene Uštapa što se primjeti jedino oko pola noći po sjeni koja pada na mjesečev disk u punom sjaju Uštapa (po danu se ne vidi s Zvjezdarnica a po noći je zaklonjeno od promatraća na Zemlji od samog tijela Zemlje...I zato gospodo uređivači Wikipedije i Vi postanite samouki istraživači ako već niste astronomi kod slijedeće očekavane pojave "tranzita nepoznatog tijela pored Mjeseca" odnosno usredotočite Vašu pažnju na što se to zaista realno događa na nebu a u odnosu na ovu napomenu!

Croprof (razgovor) 07:32, 8. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Suradnicko ime blokirano

Pozdrav MaGa, vjerujem da me se ne sjecate, ali sam se evo nakon nekog vremena ponovno ulogirajo u racun, pa sto zelim je, otvorio sam novi suradnicki racun prije par mjeseci kako bi poceo ispocetka, ali me suradnik Maestro Ivanković blokirao radi neprihvatljivog imena, "Nick Praskaton", no prije 2 tjedna sam promijenio ime, koje zadovoljava standarde wikipedije, te bih volio ako mozete da me odblokirate. Ime je Suradnik:Slaven Samuračić ili ako ne mozete tako naci onda Suradnik:Nick Praskaton. Zahvaljujem! Prijatelj Prijatelja (razgovor) 14:02, 8. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Nema problema, slobodno blokirajte ovaj racun, hvala na debloku. Pozdrav! Prijatelj Prijatelja (razgovor) 16:47, 8. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Slike RK Split

Pronašao sam par dobrih fotografija na FaceBooku koje bi stavio u članke RK Split i Marin Marić. Vlasnik fotografija je Luka Mladinič, a fotografije je objavio na svoju FaceBook stranicu Luka Mladinić Photography. Osobno sam ga pitao dozvolu za korištenje slika. Odgovorio je "Mozete, ali me potpisite :)" Da li je to dovoljno ili da ti ponovno pošaljem cijeli razgovor mejlom? Dvanaesti Igrač 17:00, 9. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Postoji li način na koji Luka Mladinić može dokazati da su fotografije njegove? Znam da ništa ne znači, ali ja sam ga osobno vidio kako je fotografirao te fotografije. Dvanaesti Igrač 21:18, 9. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Logotipovi

Hvala! Slike su kvalitetne i šteta mi je bila da se izbrišu, pa sam se osjećao dužnim to popraviti. Članci koje ilustriraju sad izgledaju puno bolje, a kamo sreće da kolega stavi još takvih slika :) Lijep pozdrav, IvanOS 21:09, 9. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Poz

Ćao, probaću da nađem još neke informacije pa da ih ubacim u članak. A ovo sa godinom smrtizaista jeste čudno, još više to što i da nađeo još neki izvor, i ovaj što je verovatno pogrešan mora da ostane, ili se varam? Ali evo, Nenad Šarić je došao ugrupu nakon smrti prethodnog bubnjara, a piše da je njegov dolazak bio 1985. Rajko se možda malo zabrojao pa je rekao pogrešu godinu. --geologicharka piši mi 11:25, 10. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Da, naravno, u pravu si. Mada mislim da sam gledala neku emisiju pre nekoliko godina gde su svi bili gosti, i gde su baš pričali o tome kako je on odmah došao u bend jer su bili u sred neke turneje ili su se spremali za turneju ili tako nešto. Ali to sad naći je skoro pa nemoguće. --geologicharka piši mi 13:27, 12. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Zaključeno glasovanje

[5] Glasovanje je zaključeno, sad ako se ostali slažedu, napravi kako si pridložia. Pripravi di god tribaš. Kubura (razgovor) 01:59, 12. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Hidroelektrana peć mlini

Poštovani, ostavili ste mi poruku kako nije dopušteno stavljati poveznice na članke drugog jezika međutim ja to ne mogu pronaći, ne znam ni da sam to stavio, ako sam stavio onda sam slučajno. Sad jeste li vi to uklonili ili šta? https://hr.wikipedia.org/wiki/Hidroelektrana_Pe%C4%87_Mlini Lijep pozdrav --Filipandri (razgovor) 15:08, 13. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Stranica

OK razumijem sada sory— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.137.224.20 (razgovordoprinosi)

Dopusnica

Pozdrav,

Slijedom Vašeg komentara vezanog za izvornost članaka i njihovo dopuštenje, imam nekoliko pitanja vezano za navedeno. S obzirom na to da trenutno radim za udrugu s čije stranice kopiram dijelove teksta, zanima me priroda same forme dopusnice. Također, pošto moram objaviti znatan broj članaka, unutar kojih ću koristiti tekstove s navedene stranice, zanima me je li dovoljna jedna, opća dopusnica, ili mora li ovlaštena osoba davati posebnu dopusnicu za svaki članak.

Unaprijed hvala,

Ivor Igrec

Anksioznost

Ciao MaGa, de molim te smanji vidljivost u clanku Anksioznost. Pozz--El hombre (razgovor) 19:29, 16. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Čestitke

Upućujem iskrene čestitke Vašoj kampanji te Donaldu Trumpu i Mikeu Penceu na osiguranju fotelje u Bijeloj kući. Wumbolo (razgovor) 20:46, 18. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Mislio sam da je ovo službeni račun od Make America Great Again. Wumbolo (razgovor) 20:49, 18. prosinca 2016. (CET)[odgovori]
Na osnovu inicijala Make America Great Again. Wumbolo (razgovor) 20:54, 18. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Re: Članak s predloškom

[6] Nitko Vas ne zeza, pisao sam članak iz glave, a nisam imao vremena pronaći izvore, pa sam stavio predložak da me podsjet da to naknadno uradim. Lijep pozdrav, Ivi104 (razgovor) 17:28, 19. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Zato što si svako malo gledam doprinose i tražim što se može poboljšati u članku.Ivi104 (razgovor) 17:40, 19. prosinca 2016. (CET)[odgovori]
[7] Prepisan je sa en:Phlox (Star Trek), gdje također nema izvora. Stranica pod Vanjski linkovi jamačno sadrži sve informacije iznesene u članku, bi li bilo uputno nju staviti kao izvor? --Ivi104 (razgovor) 18:16, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Re: Datoteka:Hsin-evaluator.png

Autori pišu na izvoru ([8]). Pristupljeno 20. prosinca 2016., nalaze se na nevidljivom mjestu, u HTML komentaru. Citat:

Contest system

Copyright (c) 2004-2005 Davor Bonaci, Luka Kalinovcic 2006 Lovro Puzar

2007-2008 Goran Horak, Marko Ivankovic, Tomislav Novak

Wumbolo (razgovor) 18:51, 20. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Re: Jezik

Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, što ste učinili u članku Blasius Schemua, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. --Ivica Vlahović (razgovor) 10:09, 14. studenog 2016. (CET)

Puno hvala MaGa, sad znam što da ne smijem da radim. – Wayfarer (razgovor) 08:58, 22. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Comment

Hello. It is my own comment and I can edit or delete him when It is necesary. Eurohunter (razgovor) 12:57, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

It is not right. It isn't encyclopedic article, it is just outdated comment. Eurohunter (razgovor) 13:02, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]
If t is any problem for unknown reasons you cen delete my edit from registry or just delete whole discussion page with "revert" edit of template. I think it should be okay. Eurohunter (razgovor) 13:18, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

stranica "teorija uma"

Dobar dan! Pišem članak "Teorija uma", kao projekt u sklopu jednog kolegija, međutim, kako radim na Wikipediji po prvi put, članak sam napisala greškom pod "stranicom suradnika" i mojim imenom. Pokušavam ga prebaciti, budući da je dosta opsežan, s već označenom literaturom, no čisto kopiranje mi ne ide, jer se citiranje svojstveno Wikipediji, i poveznice koje sam već napravila, ne mogu prenijeti. Ovaj mali dio teksta što vidite pod nazivom "Teorija uma" je samo pokušaj, gdje sam vidjela da citiranje ne može biti preneseno, stoga možete slobodno obrisati. Ako mi možete savjetovati kako prebaciti članak, bil bi odlično. Hvala unaprijed.— Prethodni nepotpisani komentar napisala je Sandra Stojić (razgovordoprinosi)

stranica "teorija uma"

Da, sada shvaćam da sam pisala u pogrešnoj kategoriji. No, kada radim obični copy/paste, neću moći prenijeti i već kodiranu literaturu i uvezane linkove, to ću morati unositi ponovno, je li tako?— Prethodni nepotpisani komentar napisala je Sandra Stojić (razgovordoprinosi)

Odgovor na postavljeno pitanje

Ništa? Neprijavljeni suradnik je izbrisao kategoriju za članak, a sam je samo vratio. Ne vidim gdje je problem. Dvanaesti Igrač 21:04, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Želiš reći da taj članak ne spada u tu kategoriju? Dvanaesti Igrač 21:11, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Slika

Opet moram crtat da slike iste veličine (1), pa i veće (2, 3), stoje ovdje već godinama bez problema. Kada se autore onih slika upozori da smanje slike ili se te slike obrišu, onda ću i ja ovu smanjiti. Ili će ista pravila vrijediti za sve, ili ni za koga. Ovo bi trebala biti Wikipedija, a ne Životinjska farma gdje su svi jednaki ali neki su jednakiji.--Harkiv (razgovor) 21:17, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Teorija je jedno, a praksa je drugo. Kada, i ako, ja postanem administrator, onda ću drugim suradnicima početi govoriti da su slike koje su postavili prevelike, ukoliko te slike budu prevelike. Do tada taj posao ostavljam aktualnim administratorima. Kada se aktualni administratori prema drugima počnu odnositi onako kako se odnose prema meni, tada ću i ja početi uvažavati smjernice tih administratora. Do tada, ugodan dan!--Harkiv (razgovor) 13:52, 26. prosinca 2016. (CET)[odgovori]
"Neodgovorno ponašanje"! Ovo je vic godine. Samo tražim da se prema svima primjenjuju ista pravila ali izgleda da previše očekujem. Vidim da se saborski mentalitet i ovdje uvukao.--Harkiv (razgovor) 17:07, 26. prosinca 2016. (CET)[odgovori]
Objasnio si samo jedno a to je da se pravdu ovdje ne može pronaći ni povećalom.--Harkiv (razgovor) 17:11, 26. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Renato Samardžić

Poštovani MaGa,

razlog da članak o Renatu Samardžiću ne spada u Wikipediju ne može biti točan. Napisan je neutralno, svaki podatak je provjerljiv i istinit, na njemu se radilo uspoređujući stil pisanja različitih članaka na hrvatskom i engleskom jeziku, a YouTuberi popraćeni medijima dio su Wikipedije. Ne osjećam objektivnost s vaše strane, tim više što ništa više od pukog brisanja nije rečeno kao uputa ili savjet.

Srdačno,

Lesho (razgovor) 21:24, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Renato Samardžić i YouTuberi

Naprosto nije istina da ne spadaju ako postoje kategorije YouTubers, Video bloggers pa čak i LGBT YouTubers. Hrvatska Wikipedija nije ništa drugačija od bilo koje na drugom jeziku i ako postoji potreba za stvaranjem novih kategorija na hrvatskom, onda je to sad.

Ukoliko i dalje stojite iza svojih misterioznih odgovora, obratit ću se višoj funkciji.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lesho (razgovordoprinosi)

[9] Ne razumijem Vas, naveo sam izvor za uređivanje. Zašto je uređivanje uklonjeno, i koji je smisao poruke na SZR, ako su podatci potkrijepljeni izvorom? Hvala na pojašnjenju, sretan Božić i sve najbolje. Ivi104 (razgovor) 15:13, 26. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Stolice i stolci

Koliko ja znam, stolica se u medicini koristi kao naziv za izmet. (tvrda, meka ili krvava stolica kod npr. dizenterije).

Ipak, u našem jeziku se uvriježio izraz stolica za oblik namještaja (stolac), koji pravopisno nije točan.--Mudroslov (razgovor) 13:08, 27. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Nisam ni ja 100% siguran, pa možete ukloniti moju promjenu. Nažalost, u internetskoj literaturi nema poveznica s hrvatskim pravopisom, već samo nepouzdani forumi pa nije lagano pronaći dokaze, a u tiskanim se oblicima pravopisa riječi stolac i stolica spominju samo pojmovniku ili rječniku.

Sretan Božić i sve najbolje u Novoj godini.--Mudroslov (razgovor) 13:12, 27. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

paaa

danas sam mislio ne baš točno al sutra ću točnije da dođe do 100%.

Re:Gaspare Stanislao Ferrari

Nema razlike, Jezuiti su članovi Družbe Isusove. A pojam "Isusovac" je sinonim za riječ "Jezuit". Pozdrav, Mateo Katana 20:53, 28. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Knjiga Istine

Hvaljen Isus i Marija!

Zašto su izbrisani podaci koje sam stavio o Knjizi Istine?

Mario Petar Lovrinčević— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.159.85.122 (razgovordoprinosi)

Napisao sam u sažetku brisanja: WP:NIJE.--MaGaporuči mi 11:57, 29. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Ne razumijem. Što mogu napisati o Knjizi Istine? Da li smeta link koji sam stavio ili?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.159.85.122 (razgovordoprinosi)

Knjiga istine nije pojam od enciklopedijskog sadržaja, u skladu s napomenom ovom i ovom.--MaGaporuči mi 17:07, 29. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Bok MaGa. Napisao sam dokumentaciju za predložak {{Citiranje www}}. Predložak je zaštićen pa bih te zamolio, ako imaš vremena, da popis parametara koji se trenutno nalazi na stranici predloška zamijeniš s predloškom {{dokumentacija}}. Dokumentacija koju sam napisao nalazi se ovdje pa bi ju potom trebalo premjestiti na Predložak:Citiranje www/doc i izbrisati preusmjeravanje stvoreno nakon premještanja. Hvala unaprijed.— Hmxhmx 17:50, 30. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno, možeš ponovno zaključati.— Hmxhmx 18:51, 30. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Zahtjev za otvaranje stranice

Lijep pozdrav. Nova sam suradnica, dosad imam jedan napisan članak. Jučer sam također htjela objaviti članak o testu za trudnoću, a stranica mi se nije htjela otvoriti i napisala sam zahtjev za otvaranje stranice. Vidim da ste vi uklonili moju izmjenu, iako nije riječ ni o vandalizmu ni o reklami, a dosta stranica vodi na taj članak. Stranica se ni dalje ne da otvoriti pa me zanima hoće li se to riješiti. Unaprijed hvala. --Medica10 (razgovor) 18:44, 30. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Želio bih se ispričati na ovom zezu. Naime, taj IP suradnik sam bio ja, uređivao sam preko mobitela i zaboravio sam se prijaviti kada sam išao spremiti promjene. Što se tiče potrebnog izvora, dodan je; prijevod naziva tog albuma našao sam na Encyclopaediji Metallum u odsjeku "Additional notes".

P.S., kad sam već ovdje da iskoristim priliku: želim ti sve najbolje u novoj 2017.! --Pajo Pajimir 19:41, 31. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

ručno botanje

pozdrav, samo da se najavim, stvorit ću neke kategorije, pa ću dalje preko bota ručno kategorizirati (lakše nego da radim program, lipše će izgledati), a GLAVNIRASPORED mi tu ne pomaže...plus vjerojatno ubacivati neke predloške i unutarnje poveznice...najvjerojatnije kroz sljedeći tjedan-dva kad uhvatim vremena....
radi se uglavnom o našim nogometnim natjecanjima i kategorije će biti oblika Kategorija:Nogometna natjecanja u Hrvatskoj - sezona x/y, zasad samo poslije 1991., pa poslije kako bude išlo...
Sve najbolje u novoj godini, Cybermb (razgovor) 20:44, 31. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Dragi kolega MaGa, zahvaljujem Vam na pozdravnoj poruci. Na zalost, vremena nikada dosta jer bih se rado ukljucio u vecoj mjeri u projekt, no mozda doce i vrijeme za to. Za sada konkretno pitanje u vezi stranice Ivane Brlic-Mazuranic. Vidim da je zakljucana - sto je u tom slucaju moguce napraviti kako bi se podatak ipak izmijenio? Srdacan pozdrav

Tihomir engler Tihomir engler (razgovor) 09:13, 3. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Ivana Brlić-Mažuranić

Dragi kolega MaGa, zahvaljujem Vam na pozdravnoj poruci. Na zalost, vremena nikada dosta jer bih se rado ukljucio u vecoj mjeri u projekt, no mozda doce i vrijeme za to. Za sada konkretno pitanje u vezi stranice Ivane Brlic-Mazuranic. Vidim da je zakljucana - sto je u tom slucaju moguce napraviti kako bi se podatak ipak izmijenio? Srdacan pozdrav

Tihomir engler Tihomir engler (razgovor) 09:13, 3. siječnja 2017. (CET)

Futsal Dinamo fotografije

Poštovani MaGa,

već sam slao dopuštenje kluba MNK Futsal Dinamo da smijem koristiti službene fotke kluba za potrebe wikipedije (https://hr.wikipedia.org/wiki/MNK_Futsal_Dinamo). Zanima me, trebam li imati novo dopuštenje, ako stranicu želim updateati s novim fotkama. Dopuštenje sam poslao Maestru Ivankoviću, koji već nekoliko dana ne odgovara na moj upit.

Također, počeo bih izrađivati wiki stranice za igrače kluba. Tu isto smijem koristiti fotke sa službene stranice, jel da??

Hvala na vremenu i odgovoru,

--Jerkovic9 (razgovor) 19:48, 3. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Hvala!

--Jerkovic9 (razgovor) 17:48, 4. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Cenzura objavljenih znanstvenih radova na temu korupcije u hrvatskom pravosuđu

Poštovani MaGa molim da ovddje javno OBRAZLOŽITE vaše skidanje vanjskih poveznica (s Wiki-članaka o Kruupciji, Hrvatskoj odvjetničkoj komori, Ministarstvu pravosuđa i ministru Anti Šprlji) na moj publicirani znanstveni rad o korupciji u hrvatskom pravosuđu, a koji detaljno dokazuje korupciju u Hrvatskoj odvjetničkoj komori, Ministarstvu pravosuđa i DORH-u tj. USKOK-u.

Molim da mi javno obrazložite i svoje stručne reference kojime to činite, jer je moj rad (a ja za svoj znanstveni rad imam odobrenje Ministarstva kulture, na koje sam vam dolje dao i link) prošao uredničku redakturu uglednog izdavača i magistra politologije iznad kojih obojice se vi postavljate. Htio bih sam znati koje su vaše reference da to činite.

Ukoliko nastavite s ovim destruktivnim postupanjem, možete biti sigurni da ću o tom vašem postupanju obavijestiti najširi krug mojih kolega i javnosti. Dajem vam ovdje javno riječ za to.

PS: Ovaj upit sam objavio na svojem FB profilu koji ima oko 2400 prijatelja. Čekam odgovor.

Izvori:

1) Ministarstvo pravosuđa svjesno štiti pravosudnu mafiju, u: Pravosudna i policijska mafija (zbornik radova), urednik Darko Petričić magistar politologije, Zagreb, 2016., str 60.-86

2) Odobrenje Ministarstva kulture od 19. 9. 2016.

- Ante Vranković (razgovor) 12:44, 4. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Dragi gospodine, citiranje znanstvenih radova napisanih od znanstvenika sa certifikatom Ministarstva kulture, objavljenih u zbornicima izdanim od renomiranih izdavača i uređenim od vrhunskih profesionalaca (vidjeti linkove gore), nisu niti "obračun" niti "samopromocija" kako ste vi to maliciozno ili iz potpunog diletantizma ili iz oba razloga naveli. Takvom kvalifikacijom vi ste me javno oklevetali. To je kazneno djelo, kriminal. Ja vas neću tužiti, meni je dovoljno da svi javno vide i tko i što ste vi tj što i kako radite. Iz vašeg destruktivnog postupanja je to savršeno jasno. Radi takvih koji postupaju i cijeli život žive na način kao vi, iz ove zemlje svak tko može bježi. Sve sam vam ovo rekao s punom odgovornošću za svako slovo, pred ljudima i pred Bogom. Svako dobro, Ante Vranković (razgovor) 14:42, 7. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Re:Premještanje

Pa, možda sam samo bio krivo formulirao rečenicu, mislio sam reći da se nadovezujem na istu tematiku, odnosno zez oko istog članka. To sam mu rekao zato jer sam premjestio članak s "The Best of Both Worlds (album, Van Halen)" na "The Best of Both Worlds (album Van Halena)", a slično je napravio Maestro kad je premjestio moj članak s "Requiem (album)" na "Requiem (album Bathoryja)"; imao sam potrebu to reći da ne ispadne da samo ispravljam krive Drine. --Pajo Pajimir 16:33, 7. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Re:Brisanje članaka / preusmjeravanja

Auf... hvala na upozorenju, zaboravio sam to prethodno provjeriti. Maknut ću onda oznaku za brisanje. --Pajo Pajimir 18:33, 11. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Google maps

Da li odabrani i izrezani dio zemljine površine ili terena sa Google karte, na primjer Istra ili dio Istre, koji potom obradim u Photoshopu, mogu smatrati svojim uratkom te kao takav postaviti na Wikipediu? Ako ne koju licencu mogu odabrati? --Drago Karlo (razgovor) 08:14, 13. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Re: Želje (i pozdravi)

[10] Ne mogu ga naći. Imamo plemenite plinove, možda ste ih zamijenili Lijep pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 14:20, 22. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Uspio sam ne vidjeti poveznicu... Zahvaljujem se! --Ivi104 (razgovor) 15:37, 22. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Ujak ili uncle

Počeo sam raditi na članku Ujak Sam, pa me sada zanima: kad objavim članak, da ga nazovem "Uncle Sam" ili "Ujak Sam"? Dvanaesti Igrač 19:22, 23. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Odgovor na razl. pov. br. 4842308 :)

Bok MaGa,

suradnici, posebice novopridošli ne mogu upiti sve nijanse wikipedije (ili nekog drugog projekta Zaklade Wikimedije), tako da po meni nema smisla obavješćivati ih o onom što nije primijećeno da su dosad koristili u svom radu. Tako u ovom slučaju neka globalna pitanja neću rješavati sa suradnikom koji je tek došao i kom sam tek toliko uredio suradničku stranicu. Isto sam uredio, što je očito i iz moga nastupa prema suradniku, isključivo iz tehničkih razloga − da se smanji opterećenje kod održavanja.
Suradnik je primio {{dd}}, te je u istom obaviješten o Wikipedija:Tečaj (Zaključak). U Wikipedija:Tečaj (Zaključak), navodi se wikipedija: suradnički okvirići, a na Wikipedija:Suradnički okvirići navodi se wikipedija: babilon. Sve je lijepo povezano i dostupno.

Naravno, da mi je poznato postojanje kategorizacije preko suradničkih predložaka (kategorija: Suradnički predlošci), te je isto postalo uobičajeno na wikipediji na hrvatskome jeziku, no i to samo u ograničenom broju slučajeva (numerus clausus).

Kao što uvodno napomenuh, suradniku se skretala pozornost na ručno dodavanje kategorije namijenjene enciklopedijskom wikipedijinom sadržaju, što je općenito poznato nedopušteno i stoga je tako i navedeno u wikipedija: kategorije. Suradnici u pravilu ne smiju postavljati kategorije na svoje suradničke stranice na način koji nije predviđen u slučaju suradničke predloške (okvirići) i uz wikipedija: babilon.

Kao što se može vidjeti, suradniku je ostavljeno __KAZALO__. Te magične riječi između dvostrukih podvlaka, kao __NOINDEX__ ili već spomenuto __KAZALO__ nisu ograničene u upotrebi i stoga se navedeno ostavilo suradniku na slobodnu volju. Već iz te činjenice, da je ostavljena magična riječi između dvostrukih podvlaka koja generira (doduše još neotvorenu) kategoriju Indeksirane stranice govori o jasnoći obavijesti (ne volim baš previše, riječ, uputa) koju je suradnik primio.

Tamo lijepo stoji da još nije došlo vrijeme nekom opsežnijem kategoriziranju stranica suradnikâ, te je naveden primjer s wikipedije na engleskome jeziku, koji je očigledno profunkcionirao i na wikipediji na hrvatskome jeziku. Kao da se čovjek ne bi mogao snaći, ako pročita nešto što je u međuvremenu promijenjeno. Lako će zaključiti i sam za sebe, ukoliko to uopće bude potrebno. Ono što sam želio izbjeći, činjenica je da su se stranice suradnikâ popravljale a da se suradnicima nije ostavljalo nikakve obavijesti. Upravo to je ono što sam želio izbjeći, kao i onemogućiti bilo kakav prijepor o tome zašto sam suradnikovu stranicu popravljao. Bio sam ju pronašao u kategoriji za održavanje wikipedije. Bilo kako bilo, pokušat ću suradniku napisati još jednu poruku, jer bi po meni dvosmislenije bilo da se ispravljam u prethodno napisanoj. Napisat ću novu. Mišljenja sam da suradniku koji nije ni pokušao sa suradničkim okvirićima (u kategoriji Suradnički predlošci), a niti s jezičnim predlošcima (wikipedija: babilon) ni ne moram objašnjavati o automatskoj kategorizaciji pomoću predložaka.

Mnoge se činjenice mogu jasno iskazati, primjer. Tako i ovo s suradničkim kategorijama nasuprot enciklopedijskogradivnim kategorijama (kategorijama za enciklopedijske članke). Nadam se da će iz ove naše rasprave proisteći slična jasno iskazana dobrobit za sve nas uređivače i uređivačice wikipedije na hrvatskome jeziku. Hvala ti na pomoći i kontinuiranoj skrbi za wikipediju na hrvatskome jeziku, a time i za ovaj mali kotačić koji pomaže da ista wikipedija ide u svima nama željenom smjeru. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,39; 24. siječnja 2017. (SEV)

Moguće rješavanje nekih sitnica, zamolba suradnika Nesmira Kudiloviča

Bok MaGa,

ako imaš volje molio bih tvoju pomoć vezanu uz postavljanje predloška {{nepotpisan}}. Riječ je o činjenici da se nekoć taj predložak postavljao bez subst: iako je i tad bilo navedeno da se treba isključivo postavljati uz subst:

Nakon uvođenja promjenâ u taj predložak 10. studenoga 2013. dogodilo se sljedeće:

  • buduća upotreba predloška davala je bolji rezultat, savršenstvo se postiglo 20. siječnja 2015., te od tad kontinuirano daje bolji rezultat
  • na svim mjestima gdje se predložak ispravno (uz subst:) postavljao do 10. studenoga 2013. nije bilo promjene, naravno jer se sadržaj predloška bio supstituirao u trenutku postavljanja
  • na onim mjestima gdje se predložak nije ispravno postavljao, tj. na svim mjestima gdje je predložak postavljen bez subst: dogodila se greška koju je lako ispraviti.

Trebalo bi s botom prijeći preko onih imenskih prostora gdje se predložak nepotpisan potencijalno i stvarno mogao i trebao rabiti. To su imenski prostori razgovornih stranica te u ograničenom opsegu oni u imenskom prostoru Wikipedija: ({{ns:4}}.

Botom bi se trebalo zamijeniti niz znakova {{nepotpisan s nizom {{subst:nepotpisan te bi stvar profunkcionirala i na stranicama gdje se predložak nije rabio na predviđen način.

Takva supstitucija neće izazvati grešku nigdje, apsolutno nigdje, pa ni u slučaju promijenjenih suradničkih imena. Primjeri su ovdje: Posebno:Doprinosi/maintenance script. Tada se automatski preimenovalo suradničke račune, ali je u povijesti brisanja ostalo zapisano gdje se prije toga premještalo.

Uzmimo za primjer [11] da se kojim slučajem suradnik Tester123 zaboravio potpisati, te da je netko postavio nepotpisan, čak i na ispravan način, sa substom, iz tog i tako postavljenog predloška moglo bi se lako doći do suradnikova sadašnjeg imena: Tester123~hrwiki, a sve preko javno dostupnog podatka iz Evidencije preimenovanja suradnika [12] koja je u slučaju neostavljanja preusmjeravanja sa starog imena na novo ime automatski dostupna na suradničkoj stranici (»pobrisanoj«, jer nije ostavljeno preusmjeravanje kod preimenovanja).

Da, to je čudno, ta činjenica da nisu ostavljena preusmjeravanja, i to bi se trebalo popraviti, no nisam ručno osim u par slučaja popravio takve situacije, i to samo kod rješavanja dvostrukih (i višestrukih) preusmjeravanja suradničkih razgovornih stranica. Meni je najviše žao u slučajevima suradnika koji su ostavili značajan doprinos na stranicama za razgovore, te u kafiću i drugim mjestima gdje se potpisuje (u imenskom prostoru wikipedija), primjer suradnik: Rosier (razgovor sa suradnikom: Rosier), gdje nije ostavljeno preusmjeravanje kod onog automatskog preimenovanja suradnika, a suradnik je ostavio značajan trag na wikipediji. To bi se isto moglo s botom riješiti, popis postoji ovdje.

Nadam se da sam podrobno objasnio zašto mislim da bi se sve riješilo zamjenom niza znakova drugim nizom znakova, a bez ikakve opasnosti od greške. Vrlo slično radi mw:Extension:Replace Text, koji sam uspješno i masovno rabio, naravno, izvan Wikimedije.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći i trudu koji ulažeš u vrijedan rad na wikipediji na hrvatskome jeziku. Lijepo te pozdravljam i želim ugodan nastavak dana, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15,40; 26. siječnja 2017. (SEV), v. r.

Kad nađeš vremena i volje: evo, ima ih 552 slučaja ovdje na popisu smješko -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,36; 26. siječnja 2017. (SEV)
  • P.S. Ono što je dobra zamisao kod tog savršenog rješenja je, ta da zapravo sprečava upotrebu tog predloška na nepredviđen način (u budućnosti, tj. kod buduće upotrebe), jer postavljaču bude jasno da mu se izbaci kôd umjesto planiranog sadržaja predloška. Još jednom te lijepo pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,36; 26. siječnja 2017. (SEV)
Hvala lijepa MaGa! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,22; 26. siječnja 2017. (SEV)

Nikola Tesla

Molim vas, prije nego sto napiste komentar, prvo se informirajte o temi razgovora. Tako biste vidjeli da ja upravo zagovaram da se ->glasine<- maknu sa članka o Tesli. S obzirom da se slažete sa mnom, nadam se da ćete onda intervenirati kod dvije glasine: (i) glasina o odbijaju Nobelove nagrade (nemam nista protiv da tu stoji ta informacija, ali onda naglasite da je rijec o "glasinu", a ne lažno predstavljati taj podatak kao činjenicu, (ii) glasinu (koja cak ni toliko nije vjerodostojna da spada u istu skupinu "glasina" kao u slučaju glasine o Nobelovoj nagradi), o Teslinom dnevniku (redikulozna tvrdnja za koju ne postoji niti jedna akademska referenca, ali je iz nekog razloga neki administratori ovdje brane). Lipi pozdrav :) --Everett57 (razgovor) 18:35, 27. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Stvarno me čudite, s obzirom da postavljate link s kojim potvrđujete ovo sto vam tvrdim, a zatim iz toga izvedete sasvim suprotan zaključak. Hajde da probam malo jednostavnije objasniti: na stranici Nikola Tesla već je stala (i nažalost jos stoji zahvaljujući intervenciji kolege) ->glasina<- o tome da je Tesla trebao dobiti, i štoviše, da je odbio Nobelovu nagradu; ja sam tu glasinu klasificirao kao glasinu (kao sto npr. Stoji u engleskoj, i puno ozbiljnijoj, varijanti članka) - dakle ukazao sam čitateljima da je rijec o glasini. Kolega je moju ispravku maknuo i vi ste umiješali. S obzirom da oboje zagovarate da pored glasine o tome Da je Tesla odbio Nobelovu nagradu ne stoji da je rijec o glasini, ispada da se vas dvoje zalažete da na Wikipediji stoje glasine i bivaju prezentirane u obliku činjenica. Kada već spominjete da sam se već svađao,onda ste mogli vidjeti da je uzrok "svađi" bilo upravo to sto sam pokušao maknuti čitavo Poglavlje koje je, isključivo!, bazirano na glasini (Teslin dnevnik)! Lipi pozdrav --Everett57 (razgovor) 19:11, 27. siječnja 2017. (CET)[odgovori]


Draga Maga, malo me zabrinjava koliko slabo uspijevate razumijeti ono što vam govorim, ali pretpostavit ću, u dobroj vjeri, da sam možda nejasan (premda mi izgleda da elementarniji ne mogu biti). Vi meni pričate o binarnoj logici, a ja se bojim da ovdje nedostaje znanstvene pismenosti, u prvoj aproksimaciji; a onda ćemo lako na logiku. Ja se slažem s vama da je Tesla ili odbio Nobelovu nagradu ili ju nije odbio. Međutim, ne postoje nikakvi dokazi da je Nobelova nagrada trebala biti dodjeljena Tesli (ni od strane komiteta za Nobelovu nagradu, niti od strane Tesle), već su postojale ->glasine<- o tome da je trebao dobiti Nobelovu nagradu, a te su se glasine širile po medijima. Stoga, (i) ili ćemo maknuti informaciju o tome da je Tesla odbio Nobelovu nagradu (za što nema dokaza, a predstavlja se kao da je točna), (ii) ili ćemo naglasiti da je to "glasina", kao što i je. Pošto ste vi u vašom prvom obraćanju meni rekli da ste protiv glasina, ja od vas očekujem da ćete vjerojatno jednako postupiti - boreći se protiv glasina na ovom članku :) Što se tiče informacije da vam je puna " kapa pozivanja na englesku wikipediju", ne znam što vam tu mogu.. na sreću, engleska verzija članka o Nikoli Tesli ima relevantne izvore, te nema redikulozne dijelove (kao ovaj o tajnom Teslinom dnevniku kojeg Srbi skrivaju). To su činjenice, sviđale se nekome ili ne. Lipi pozdrav! --Everett57 (razgovor) 00:55, 30. siječnja 2017. (CET)[odgovori]
Dragi MaGa, premda se ispričavam što mi je "MaGa" zvučalo više kao žensko ime, ne vidim kakve to veze ima sa logikom. Jeste li ikada imali doticaja sa uvodom u logiku (formalnu i neformalnu) na višem stupnju obrazovanja? Ako vas zanima, rado ću vam podijeliti neke, javno dostupne, materijale. Ne postoji izvor, dan na dotičnom članku, koji bi pobijao moju izjavu da je "informacija" o Nobelovoj nagradi neprovjerena i da je bazirana na medijskim glasinama. Slobodne citirajte točno na što mislite, pa ću vam razjasniti (i to rado!). Naravno, ostavljam mogućnost da vi raspolažete nekim akademskim referencama, za koje nitko u svijetu ne zna - i bio bi vam zahvalan, kao i mnogi povjesničari znanosti, ukoliko biste takve reference dali na uvid javnosti! Srdačan vam pozdrav :) --Everett57 (razgovor) 14:33, 30. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Oštrovce

Da, dio su naselja Dobranje, ne Dobranja. Literaturu ću navesti. LP

Rolon

Možeš li mi reći u čemu je ovdje problem? Članak Rolon, prepisan je iz Proleksis enciklopedije sukladno ovome:

Možete citirati cjelovite članke kao i pojedine njihove dijelove uz navođenje izvora.

To sam i uradio, i na kraju članku postavio izvor.

--Mostarac (razgovor) 11:08, 8. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Postavljen je predložak za brisanje, ne znam u čemu je problem? Članak je citiran s Proleksis enciklopedije, a na kraju članka je postavljen izvor. --Mostarac (razgovor) 11:47, 8. veljače 2017. (CET)[odgovori]
Ovaj suradnik Nesmir ne razumije ovu gore citiranu rečenicu, ne znam u čemu je problem. --Mostarac (razgovor) 11:51, 8. veljače 2017. (CET)[odgovori]
Nikad nisam pratio te vaše sapunice oko admina, volim samo pisati, ali problem je kad se ne razumije jedna rečenica. Zatražit ću opet dopusnicu od LZMK-a! --Mostarac (razgovor) 12:12, 8. veljače 2017. (CET)[odgovori]
Nije nikakva sapunica, imamo dopuštenje za korištenje sadržaja, mnogi članci su tako napisani. --Mostarac (razgovor) 12:17, 8. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Andrej Meljničenko

Bok MaGa Ne shvaćam zašto je Andrej Meljničenko enciklopedijski nebitna ličnost. On je međunarodni industrijalac i biznismen s imovinom u području gnojiva i ugljena, koji je u top 100 najbogatijih ljudi prema Bloomberg-u. Predsjednik je strateških komiteta EuroChem, SUEK i SGK— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Vox Populi (razgovordoprinosi) 22:39, 9. veljače 2017.‎

Andrej Meljničenko

Poštovani, nalazim da je vaše mišljenje pristrasno. On i njegova supruga su javne ličnosti sa značajnom medijskom pokrivenošću na Balkanu. Jahte su svijetski poznate i izazivaju ogromno medijsko zanimanje. Te iste stranice postoje na engleskom, njemačkom, talijanskom i drugim jezicima. Ne vidim razlog zbog čega ne bi postojale i na hrvatskom.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Vox Populi (razgovordoprinosi) 16:24, 10. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Bok MaGa,

vrlo jednostavno [13] skrivena je, jer se onda pokazuje na odgovarajućem mjestu u mobilnom prikazu. Mobilni prikaz počeo se sve više rabiti, kategorije i nisu toliko istaknute.

Tamo u mobilnom prikazu. Kategorije se dijele na normalne (Sadržajno ovisne) i na skrivene (Skrivene kategorije) i to po defaultu.

To znači, da čitatelji itekako ne trebaju i preko te kategorije dodatno biti obaviješteni da je nešto u nesređenom sadržaju. I ovako imaju plahtu na vrhu članka u ns:0.

Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17,11; 10. veljače 2017. (SEV)

Bok MaGa,
mogu li smatrati da je objašnjenje ok? Ili? Hvala na odgovoru i na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,56; 10. veljače 2017. (SEV)
Bok MaGa,
nadam se da slobodno napomenem:
Meni se čini općepoznato da u Postavke, kartica Izgled, odlomak Napredne mogućnosti postoji kvačica uz Prikaži skrivene kategorije.
Tako da nema nikakvoga pravog razloga da se puni stupac sadržajno ovisnih (wikienciklopedijsko-wikipedijskih) kategorija s onim što su organizacijske (wikiinterno-wikipedijske) kategorije. Organizacijske kategorije su po defaultu skrivene i vidljive tek dok u mobile view klikneš na [Skrivene kategorije] (koje se btw tamo u mobile view svima prikazuju). Još jednom se nadam da slobodno možemo to raspraviti. Hvala ti na trudu i uloženom slobodnom vremenu. Unaprijed zahvaljujem i na odgovoru, ukoliko odabereš odgovoriti. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,52; 10. veljače 2017. (SEV)

Odlomak

Problem vidiš u nedostatku izvora ili u samom sadržaju odlomka? BlackArrow (razgovor) 00:05, 13. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Bijaše to prijevod tadašnjeg članka na engleskom... Valjda je sad mrvicu bolje. BlackArrow (razgovor) 18:22, 13. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Lenny

Iako je bilo jako "slatko", ali okrutno... dok pjevačica malo više dobije pozornost... žalost na onoj razini gdje je najveća planina na Marsu. Hvala na... nema, izbrišete članak.

Pozdrav

Tko je vas šta pitao? Ja sam se obratio Kuburi budući da mi ne odgovara sa svoje stranice morao sam na ovaj način. 213.149.51.70 19:32, 17. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Ok

U redu. Kako vi kažete. Obratit cu se Kuburi na njegovoj stranici. Ali usput ovo je hrvatska wikipedija a ne srpska tako da izbjegavajte te srpske izraze tipa "ceo fudbal" ili nešto slično pa makar se radilo samo o 2 riječi. Pozdrav! 213.149.51.70 19:46, 17. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Pojas

Aha ok. Vi ste jedan on anarhista, bez zakona i reda. Treba ponekad biti i takav... 213.149.51.70 20:02, 17. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Za botove posla nikad ne manjka :)

Pozdrav! Molim da se izmjeni naziv kategorije Slike snimke ekrana sa Wikipedijinim stranicama u Kategorija:Slike snimke ekrana Wikipedijinih stranica. Mnogo hvala! Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 15:19, 20. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Ha, ne znam

u svakom slučaju zanimljivo je i informativno, radi se o nečemu šta gotovo nitko osim proizvođača nije znao, pa čekam da se još pojavi kakva bolja referenca o tome. No ako ti smeta ukloni. --Zeljko (razgovor) 22:24, 21. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Kočevski Rog

Bok MaGa,

pogledao sam, kod nas su gotovo pa sva polja u kršu s malim početnim slovom u drugoj riječi. No, tu je riječ o slovenskome krškom polju koje je taj naziv dobilo po vrhu odnosno širem području gdje je bilo pogodno stvoriti naselje (u polju). Piše na sl.wiki da je skraćeni naziv Rog. Po pravilima posredne transkripcije mislim da se nazivima sa slovenskoga jezičnoga područja kod nas pristupa prilično oprezno, iako imamo i prilagodbi, Celovac, Tržić, po m:w:sl:Seznam vrhov v Sloveniji, naziv vrha je Veliki Rog (1099 m).

Mislim da je pogrješno načinjeno u slučaju ovog premještanja (posebno: diff/119213).

Očito je to polje dobilo ime po vrhu, i to ne samo u smislu vrha Velikoga Roga, nego i općenito po vrhu (rogu; Rogu), to bi značilo da se stvorilo preneseno značenje i dobili smo od opće imenice rog neku posebnu, novu imenicu, dobili smo naziv − poosobljavanjem, prijenosom značenja iz općeg u vlastito.

Čini mi se da je i Općina Ravna Gora po tom istoimenom kraju dobila ime, zanimljivost: OOUR Zavod za krumpir Stara Sušica, Ravna Gora u sastavu Fakulteta poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

U izvoru: Željko Poljak, Hrvatske planine, četvrto, izmijenjeno i dopunjeno izd., Golden marketing-Tehnička knjiga, Zagreb, 2007., ISBN 978-953-212-314-2, nalazim na str. 311. kako izgleda to polje Ravna Gora, pa mi se čini da bi tako i Rog mogao ostati.

Možda je čak bitniji razlog, slovenski jezik ima manje znakova za slova od hrvatskoga, te se bilo kakvo pitanje transliteracije može smatrati izlišnim, jer za svaki znak (slovo) iz slovenskoga ima isti takav u hrvatskome jeziku. Razumljivost tih naziva potpuna je s obzirom na veliku sličnost u rječniku, a i s obzirom da je riječ o nazivima koji su bitan dio kulturnopovijesnog bitka slovenskoga naroda, slične uljudbe kao i našega hrvatskoga naroda, a istoga uljudbenog kruga.

Iz svih tih razloga ne bih mijenjao naziv koji je podrijetlom iz slovenskoga jezika i kulture slovenskoga jezika. Nismo promijenili naziv ni u slučaju Bele krajine, možda drugačije dekliniramo neke nazive, Črnomelj, Črnomelju (slovenski genitiv Črnomlju). Po Radoslavu Lopašiću, dobro je pisati i Črnomlju. Eto, ja ne bih mijenjao. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,53; 21. veljače 2017. (SEV)