Razgovor sa suradnikom:Lasta: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Zblace (razgovor | doprinosi)
Redak 186: Redak 186:
...molim vas da ju vratite u obliku skice, kako bi ju preuredili u prikladnu encikopedisku stranicu (inače novinar autor je dao privolu za sadržaj). [[Suradnik:Zblace|Zblace]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Zblace|razgovor]])</small> 18:55, 22. listopada 2020. (CEST)
...molim vas da ju vratite u obliku skice, kako bi ju preuredili u prikladnu encikopedisku stranicu (inače novinar autor je dao privolu za sadržaj). [[Suradnik:Zblace|Zblace]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Zblace|razgovor]])</small> 18:55, 22. listopada 2020. (CEST)
: Hvala za povrat stranice! [[Suradnik:Zblace|Zblace]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Zblace|razgovor]])</small> 10:13, 23. listopada 2020. (CEST)
: Hvala za povrat stranice! [[Suradnik:Zblace|Zblace]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Zblace|razgovor]])</small> 10:13, 23. listopada 2020. (CEST)

== 'Šasava ideja' i izvrtanje - po običaju ==

Dragi Lasto, opet učitavaš svoje 'šasave ideje' drugima i [https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_suradnicom:Roberta_F.&diff=5647085&oldid=5646616 izvlačiš stvari iz konteksta]. Nisam optužila suradnika za maltretiranje '''samo''' zato jer je nešto predložio u kafiću. Ne izvrći. Ako suradnik koji je na wiki navodno jedva godinu dana, čiji su [https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Doprinosi/Mark7747&dir=prev&target=Mark7747 doprinosi] u Glavnom imenskom prostoru prilično tanki, strojno prevođene mrve, ali zato sveprisutni po raznim stranicama za razgovor, koji podupire sve tvoje xy ideje i ne samo podupire, već iznosi gotovo iste prijedloge koje si ti tijekom vremena iznosio i nastojao ugurati pod svaku cijenu... Oprosti, na wiki nisam od jučer i prepoznajem nekonstruktivne pa i manipulativne aktivnosti. Lijep pozdrav, --[[Suradnica:Roberta F.|<font color="Aqua">'''Roberta'''</font>]] [[Razgovor sa suradnicom:Roberta F.|'''<font color="Turquoise">F.</font>''']] 10:44, 23. listopada 2020. (CEST)

Inačica od 23. listopada 2020. u 09:44

Lasta je odlučio uzeti kraći odmor od Wikipedije, a namjerava se vratiti krajem 2022. godine.


Stare stvari: 1, 1B, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: Čestitke unaprijed

[1] Hvala puno, nadam se da će glasovanje dobro i završiti. Kao i uvijek do sada, dat ću Wikipediji svoje najbolje, i nastojat ću opravdati povjerenje koje ste mi vi i zajednica ukazali. Ugodan wikiodmor. --Ivi104 (razgovor) 14:59, 10. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Još jedan

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Uputa od administratora)

Žuti karton


Kolega, napisao si: Mislim da ništa bolje ne pokazuje wikipedijski duh i spremnost na prihvaćanje tuđeg mišljenja od učestalog nazivanja svojim komentara "uputama" (crtl+F kaže 38 puta u zadnjih 500 u WIP)., što je pretpostavljam dobronamjerna kritika.

  • Ako znamo da naš projekt ima mali skup pravila, 10 pravila, 10 mjernica i nešto uputa, nasuprot nekoliko stotina pravila na engleskoj, njemačkoj i drugim wikipedijama, mi smo jako jednostavni.
  • To naravno ne znači da su naši suradnici svi pametni i nužno dobronamjerni, inače ne bi bilo blokova, administratori ne bi bili potrebni. Kako ne bi povećavali broj pravila, u određenim situacijama je suradnicima potrebno pojasniti neke činjenice. U suprotnom, suradnicima se ostavlja sloboda da sami zaključe što je dobro a što nije, a suradnici ponekad pogriješe, jer nisu jednako dobro upućeni u činjenice ili naša pravila. Stoga, pisanje jasnih uputa je jedna od zadaća administratora. Administrator koji samo piše članke, načelno i ne treba taj "gumbić više".

Dovođenje u vezu učestalost pisanja uputa i wikipedijskoga duha je smisleno ako je pohvala, jer kao što sam gore napisao, pisanje jasnih uputa je jedna od zadaća administratora, te je to u određenim situacijama potrebno.

Dakle, ili me kolega hvali, ili me kritizira jer bi htio da imamo isti ili veći broj uputa, ali da ih piše netko drugi. Kako je ovo drugo nemoguće, zahvalit ću se na pohvali, i zamoliti kolegu - mani me se.

Kako se kolega nedavno iskazao:

  • nepoznavanjem pravila (blokiranje kolege administratora)
  • snimanjem agresivnih uređivanja (prigovaranje gdje ne treba)
  • besmislenim uređivanjima (ne trebaju mi tvoje pohvale)

ne znam što bih rekao. Stoga dajem žuti karton, kao uputu da je primjećeno gomilanje nesvrhovitih uređivanja, koje je teško ne tumačiti kao kršenje pravila Wikipedija:Maltretiranje. SpeedyGonsales 13:19, 27. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Tvoj poduži komentar je posve promašen. Raspisao si se i promašio poantu. Nitko ne dovodi u pitanje učestalost pisanja "uputa", jer to ni nisu upute nego komentari. Nazivanje vlastitih komentara "uputama" je malo pretenciozno i pokazuje da svoje mišljenje shvaćaš toliko ozbiljno da ga nazivaš "uputom". Koliko poštuješ tuđe mišljenje se vidi po tome što zbog neprihvaćanja svojih argumenata nazivaš "negativnim obrascem iz kojeg ne vidiš lagan put naprijed". Stvarno primjer neviđene skromnosti. --Lasta 14:42, 27. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]
Komentar i uputa su nazivi, koje rabimo kao označitelje srodnih ali različitih vrsta kraćih tekstova (uređivanja). Svako razmatranje (uređivanje) koje nema jasan zaključak ili smjer ili naputak što i kako valja raditi, npr. uređivanje koje daje prikaz nekoga problema, ali ne upućuje kako problem riješiti, može se općenito nazvati komentarom. Svako razmatranje koje ima jasan zaključak ili smjer ili naputak što i kako valja raditi je zapravo uputa (ako ju je napisao administrator, i ako je razmatranje suvislo). U većini slučajeva može se takva uputa u naslovu ili sažetku uređivanja nazvati komentarom, ali tamo gdje nije potrebno "skrivati" uputu iza naziva komentar, zbog jasnoće bolje je takvo uređivanje nazvati uputom.
Ne želim uopće tvrditi da je nužno svaki put moje uređivanje koje u sažetku ima riječ uputa zaista uputa. Moguće sam htio nekom suradniku ili na nekoj stranici napisati uputu, pa sam se premislio, ali u sažetak sam napisao izvornu namjeru. No ako me prozivaš zbog imenovanja sažetaka, onda zaista imaš previše vremena na raspolaganju. Ja nemam vremena gledati tvoja uređivanja. A rado bih ih gledao.
Kolega, samo te ljubazno podsjećam da si nedavno bezrazložno potegao ZM, i onda se povukao. Nisam uzvratio istom mjerom, jer nisam osvetoljubiv. Ali ako nastaviš s nepotrebnim uređivanjima koja je, kao što sam gore napisao, teško ne tumačiti kao kršenje pravila Wikipedija:Maltretiranje, onda ću uzvratiti istom mjerom. Na tebi je što će se dogoditi, hoćeš li nastaviti na isti način i dati jasni dokaz svima da se radi o maltretiranju, ili ćeš prestati kršiti pravila ovoga projekta. Svako dobro želim! SpeedyGonsales 19:23, 27. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]
Koliko vidim, od WP:ZM si odustao ti, jer ne vidim odgovora moje zadnje pitanje, i zadnje uređivanje na ZM uopće, o dokazima o "provokativnom ponašanju" suradnika kojeg si gnjavio žutim kartonima. Napisao sam ti 'put up or shut up' i vidim što si odabrao. A sad te molim da me više ne daviš, jer si podosta teksta napisao samo zbog moje jedne rečenice. Usput, trebaš poraditi na konciznosti. EOD. Tvoj sljedeći eventualni komentar revertam. --Lasta 19:58, 27. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Uklanjanje referenciranog sadržaja

Ajmo redom;

  • uklonio sam referencu jer govori o regionalnom nazivu, a ne o etniku, kojeg je autor prije toga izbrisao. Više imaš na stranicama za razgovor.
  • većina od ovih izmjena se odnosi na nereferencirane podatke, za koji dio misliš da su potrebne dodatne reference? Da je BiH podjeljena na 4 banovine u kJ? Većina izmjena samo pocrtava očito. Ako ima nešto gdje nedostaje referenca, molim te ukaži mi, pa ću je staviti.
  • isto vrijedi i za ovo tu; https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Bosna_i_Hercegovina_u_srednjem_vijeku&type=revision&diff=5571841&oldid=5527239 , izvor kojeg si mi dao https://www.bosnasrebrena.ba/node/215 spominje slavenski jezik, ali nakon toga navodi i "dobro upućena u bogoslovlje i vješta u narodnom jeziku ". "Narodni govor" tog područja obuhvaća šćakavske ikavske i jekavske govore, odnosno zapadnoštokavske/šćakavske, koji su dijalekti hrvatskog jezika. Zato i sintagma "hrvatskim slavenskim jezikom". Da nije bilo navođenja bogoslovije na slavenskom, stajao bi samo hrvatski. Ovim je pokrivena i mogućnost da je riječ o hrvatskoj redakciji crkvenoslavenskog.

Ako imaš neka pitanja ili prijedloge, slobodno pitaj. Ne smatram da je profesionalno od osobe koja je admin na hr.wiki da oslovljava drugog suradnika s wannabe nadimcima. Barem dok si u toj ulozi očekujem profesionalnost, istu koju i pružam. Ako te bilo što zanima, reci. --Čeha (razgovor) 22:03, 4. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]


Referenca je na krivom mjestu. Ne možeš imati referencu o konjićima ako pričaš o autima. Bez obzira da je i ferrariju, kojem je simbol "propeti konjić", nije joj tamo mjesto. I nije problem, ako je korisnik preformulira ili uključi drugdje u tekst.
A za konkretan primjer, trebala bi potvrđivati. Franjevci u Bosnu dolaze krajem 13. stoljeća. https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=57856 "Od XII. st. dalje u staroslavenske tekstove ulaze u većoj mjeri osobine živih slavenskih jezika pa se govori o redakcijama i recenzijama staroslavenskoga jezika: češko-moravskoj, panonskoj, ruskoj, hrvatskoj, srpskoj, bugarskoj,...". Dakle, sintagma hrvatskog slavenskog jezika pokriva i hrvatski i bogoslužje na hrvatskoj redakciji crkvenoslavenskog... --Čeha (razgovor) 23:00, 4. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Ne bih se štel mešat, ali WP:SYNTH? Za Gospu blaženu, kojim mi jezikom govorimo?-- MaGaporuči mi 21:29, 5. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Da, nisu mi uopće pali na pamet prečaci od prije. Iskreno, ne sviđaju mi se, ali šta je - tu je. Neću se petljat...-- MaGaporuči mi 21:38, 5. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
Koliko mogu vidjeti sintagma hrvatsko slavensko bogoslužje je standardna referenca; https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=57871 Hrvatski crkvenoslavenski jezik... --Čeha (razgovor) 00:09, 6. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Uputa

Meni je jasno da ovo uređivanje na prvi pogled izgleda kao uklanjanje referenciranog sadržaja, ali ako se čita malo pažljivije, onda se jasno vidi da se ne radi o tome. Od administratora se očekuje da zna čitati. Pa stoga lijepo molim, čitaj pažljivije, ili ću zaključiti da ne maltretiraš samo mene, i postupiti kako je potrebno.

Druga je stvar ovo, gdje me ne svrbi toliko nedostatak izvora (jer se te stvari uče u osnovnoj školi, iako bi kad nas naravno trebalo navoditi izvore za sve tvrdnje, tu se slažemo), nego imam dvojbi oko pristupa. Postoje naime dva:

  • Sva slavenska plemena u srednjem i novom vijeku se naziva Slavenima, kako bi se postigla "objektivnost".
  • Slavenska plemena u srednjem i novom vijeku naziva se njihovim imenima, tj. Hrvatima i Srbima, iako je sadržaj tih pojmova danas drugačiji od sadržaja tih pojmova u srednjemu vijeku, ali se načelno radi o tijesno vezanim pojmovima koji su s vremenom evoluirali u drugo značenje.

Dvojba nije treba li dopustiti drugi pristup, jer ako je drugi pristup potkrijepljen valjanim izvorima, onda je prvi pristup zapravo falsificiranje činjenica. Dvojba je na što treba voditi poveznica Hrvati (odnosno Srbi), ako se radi o srednjemu vijeku, na Hrvati ili Hrvati#Povijesna_etnografija? Ovo prvo se nekome može činiti krivo, ali zapravo je oboje točno. I eto dvojbe, odnosno prilike da budemo konstruktivni, umjesto da maltretiramo suradnike koji čine projekt boljim (uz izvjesne manjkavosti). SpeedyGonsales 02:07, 7. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

@SpeedyGonsales, ono što zvuči ko patka i hoda ko patka je patka (uklanjanje referenciranog sadržaja), koliko god se ti trudio dokazati da nije. Potpuno nepotrebno mi držiš lekcije iz povijesti jer mi je taj dio jasan. Kad nađem vremena, promijenit ću članak tako da bude vuk sit i ovce na broju, nešto sto vas dvojica očito ne znate. --Lasta 11:10, 8. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
@Lasta, žalosti me što imaš priviđenje patke tamo gdje stoji janje. Kako bi trebalo biti možeš pročitati ovdje: Wikipedija:Nacionalno pripisivanje/srednji vijek.
Ako ne vidiš razliku između "bosanski kralj" u smislu "vladar Bosne" (bosanski je ovdje pridjev izveden iz toponima, ne iz etniciteta) i "hrvatski kralj, vladar Hrvatske i Bosne" (hrvatski je ovdje etnicitet, nije izveden iz toponima, iako je s njime u vezi; navedeno nije citat iz nekoga članka, nego primjer iz glave, tako da bude jasnije), možda bi trebao razmotriti da se baviš nekom drugom temom, a da ovu temu ostaviš suradnicima koji ne vide patku tamo gdje je janje. SpeedyGonsales 19:12, 10. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
Ja u kupe, ti u špade. --Lasta 23:23, 10. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Jovičević ili Jovićević?

[2] Bok Lasto, imaš li izvor za taj premještaj? Na SZR članka postavio sam pitanje, Jovičević ili Jovićević?, u travnju ove godine, no nije bilo odgovora s izvorom koji bi potvrdio jedno ili drugo.--Rovoobob Razgovor 13:53, 7. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

@Rovoobob, evo: https://web.archive.org/web/20160303204848/http://www.jutarnji.hr/tri-tamne-price/241092/. --Lasta 23:21, 10. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
Je li to dovoljno, članak u Jutarnjem iz 2008. godine? Dođi na SZR članka i vidi izvore koje sam postavio. Zbunjujuće je što se često nailazi i na jednu i na drugu inačicu u novinskim člancima (Sportske novosti: 18.04.2020., Jovičević; 19.04.2020., Jovićević). Vidi npr. za njegovoga oca u Nogometnome leksikonu: Jovičević, Čedo. Mislim kako trebamo bolji izvor koji bi potvrdio 100% je li u prezimenu č ili ć.--Rovoobob Razgovor 01:09, 11. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Etnik

Tvrdnja je referencirana, a mislio sam da je rasprava gotova. Stranice koje se bave tim djelom povijesti su ponešto zapuštene, ovo me potaknulo da ih malo sredim... --Čeha (razgovor) 16:43, 8. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Bombardiranje Dresdena

Bok Lasta, jedno pitanje sa molbom na Tvoj savjet obzirom na clanak Bombardiranje Dresdena: Citiranje broja zrtava od strane mojih predhodnika (izvor: hrvatska enciklopedija) je pogresno. (https://enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=16229). Niti jedan relevantan svjetski izvor ne pise o tolikom broju (govori se o cca. 25.000). Ukoliko sa mojim daljnjim prociscavanjem i nadopunom tog clanka krenem u "negiranje" hrvatske enciklopedije odnosno ispravak tog broja, doista nisam siguran kakva ce biti reakcija. Savjet? Thx i pozdrav --Mark7747 (razgovor) 15:41, 10. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Pogledat ću kasnije, kad stignem. Hvala na strpljenju. --Lasta 23:22, 10. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Boja i ton

Kolega, zašto braniš suradnika koji je snimio apsolutno besmisleno uređivanje?

Kolega, zašto grizeš dobrog suradnika? Da bude jasnije (citiram tvoje riječi):

  • Možeš li objasniti ... Ovo je tek prvo pitanje... (u redu, pitanja su dopuštena).
  • Trebamo sve tebi vjerovati na riječ? (ako suradnik ne rabi izvore, treba ga uputiti na naša pravila i smjernice, ne ga verbalno šamarati).
  • Molim te, uozbilji se i poštuj pravila Wikipedije. (ovo ide prije tebe, nego suradnika kome si to napisao)
  • Naravno da imam prijedlog: napokon pročitaj upute i drzi se istih (još jednom, ovo ide prije tebe, nego suradnika kome si to napisao)

Kad bi se radilo o lošem suradniku, sve bi bilo u redu. Ali tu je prisutan cijeli niz uređivanja u kojima se nalazi samo jedna zajednička karakteristika - drilanje, maltretiranje dobroga suradnika. S druge strane, braniš besmisleno uređivanje.

Molio bih da počneš pažljivije čitati doprinose suradnika, i da pažljivije čitaš izvore, jer su očiti neki kratki spojevi i krive procjene. Umjesto da pomažeš, odmažeš projektu. SpeedyGonsales 14:29, 11. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Kolega, nepažljivo je ili nenamjerno bahato zanemariti moju argumentaciju, te napisati da besmisleno uređivanje - nije besmisleno uređivanje. Citirat ću te: Trebamo tebi vjerovati na riječ?
Dalje si napisao: Zapravo je problem u tebi koji se na takav način, s toliko omalovažavanja, odnosiš prema tuđem mišljenju i stavu.
Nažalost, to vrijedi upravo za gornje tvoje uređivanje, jer argumente ne navodiš, a tuđe (moje) argumente ignoriraš kao da ih nema, kao da su tursko groblje.
Dalje si napisao: Bilo bi super kad bi i ti nesto naučio od mene u tom pogledu.
Ako je suditi po nekoliko tvojih zadnjih uređivanja na stranicama za razgovor, ni slučajno. Bilo bi super kad bi kolega Lasta više poštivao pravila ovoga projekta.
Dalje si napisao: Ni MHare ni Ceha nisu loši suradnici. I jednom i drugom bi trebalo biti ugodno ovdje.
Nitko nije napisao da su oni loši suradnici.
* Ali zašto uporno grizeš dobroga suradnika?
* Zašto uporno braniš, bez ikakvih argumenata, besmisleno uređivanje?
Svima bi trebalo biti ugodno ovdje. Osim vandalima. Naravno, na administratorima nije vrijeđati ni vandale, nego ih spriječiti da krše pravila ovoga projekta.
Upozorio sam te da upravo tvoja agresivna uređivanja na SZR dobroga suradnika ne daju onaj učinak za koji se verbalno zalažeš. Molim za manje verbalnoga dobra, a više stvarnoga, vidljivoga dobra! SpeedyGonsales 15:27, 11. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Nešto disktuabilno na što sam naišao

Molio ih te kao administratora mišljenje o ovome. "Probaj se ubaciti onima zvijezdama, zvjezdicama i drugim VIP osobama, koje te zanimaju, na društvenim mrežama, recimo kao amater koji izrađuje horoskope te ih traži datum rođenja. Obavezno ih pilaj i sa satom rođenja, ako znaju dobro, ake ne, tebi nije bitno. Ideju mi je dala stara stvar s posla, imali smo takvu kolegicu, svima nam je napravila horoskope. Ako pristanu, imaš na internetu takve siteove ili programčiće, te im onda napiši malo pozitive :) Druga ideja je da napraviš fan klub na nekoj mreži, kad se skupi nešto fanova, onda započni akciju slavljenja rođendana dotične obožavane zvijezde, pa kako ne znate datum, zamolite ju za informaciju." Rasprava o tome kako uhoditi neku osobu samo zato da bi se došlo do njenog datuma rođenja za wiki članak? Malo je reći da me ova konverzacija zgrozila, ali nisam potpuno upućen u pravila i gdje iskazati zabrinutost ovime. --koora (razgovor) 15:41, 16. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

Ubojstvo obitelji Matijević

Vec sam se smrznuo ;-) - Pozz --Mark7747 (razgovor) 20:09, 4. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Addendum: to mislih svakako u dobroj namjeri Lasta. --Mark7747 (razgovor) 20:10, 4. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Re: Smrz:

slabo srce ;-) - pozz. --Mark7747 (razgovor) 20:30, 4. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Kad netko (Mark) trci pred rudo, onda na zalost mora (ponovno) dodatno objasnjavati; moje slabo srce mislih. (sad se definitivno povlacim) --Mark7747 (razgovor) 20:36, 4. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Lina Medina‎

Kategoriju sam prvobitno dodao kao gag ;-). No cim vrijeme vise prolazi nekako mislim da je ipak OK. (Mea Culpa). Pozdrav --Mark7747 (razgovor) 17:25, 6. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Kategorije

Hercegovina je bila ok, za Bosansku Krajinu je postegnut konsenzus, a za preostale dvije imamo referencirani izvor. Nitko od sudionika rasprave nije imao ništa protiv Usore i Vrhbosne kao povijesnih naziva, no zbilja nije problem preuzeti nazive iz izvora.
Zbilja nije bilo potrebe da ih sve izbrišeš. Molim te da ih vratiš, ako postoji još neka nedoumica, postupi po referenci... --Čeha (razgovor) 22:58, 20. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Bezveze si sam sebi dao posla. Oko Hercegovine nije bilo problema, nije ni trebala biti brisana.
Bosansku Krajinu je trebalo preimenovati, ali kao što sam rekao, mislio sam da se svi slažemo u tome?
Nesmir je lijepo pokazao da ni entitetska granica nije razbila jedinstvo Sarajevske regije, eventualno se treba usuglasiti oko imena.
Ova kategorizacija je poprilično velik posao. Ako si mislio nešto micati (za Tursku Hrvatsku smo imali dogovoreno to), trebao si najaviti ili pričekati na kompromis. Ovako bezveze gubiš svoje vrijeme na npr. micanje i ponovno stavljanje Hercegovine.
A to je vrijeme koje se zbilja moglo konstruktivnije potrošiti. --Čeha (razgovor) 13:09, 21. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]
Ovo je opet stalo.
Stavio sam novi prijedlog na SZR, https://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_o_kategoriji:Turska_Hrvatska , a tebe bih zamolio da obnoviš Hercegovinu i staviš nazivlje za Bosansku krajinu.
Nakon što to završiš, valjda će biti završena i rasprava oko druge 2 regije, iako je za Vrhbosnu već i sada sve poprilično jasno, a trebalo bi biti i za Sjeveroistočnu Bosnu, odnosno Usoru. --Čeha (razgovor) 12:00, 29. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]
Ali na čemu to inzistiram?
Fino sam rekao da je sasvim ok se nazivlje preostale dvije regije uzme iz reference.
Rekao sam da bi po meni arhaizmi bili bolji, ali da je ovo ok rješenje.
Gdje tu vidiš inzistiranje?
Odgovorio sam na SZRu, pa ako se slažemo, dakle Hercegovina, Bosanska Krajina, Sjeveroistočna Bosna i Srednja Bosna, da li možeš podjeliti tako? --Čeha (razgovor) 06:40, 30. kolovoza 2020. (CEST)[odgovori]

Commonsi

Ne bih se štel mešat, ali stavljati ovo u situaciji kad ne postoji infookvir s podatcima o slici (i k tome suradnik nije upozoren na to) jednostavno nema smisla.-- MaGaporuči mi 19:15, 2. rujna 2020. (CEST)[odgovori]

Razgovor o kategoriji:Turska Hrvatska

Bilo kakav nastavak rasprave smatram besmislenim jer su odavno prekršena pravila i smjernice Wikipedije na hrvatskom jeziku. Ovo vrćenje u krug je ometanje rada Wikipedije, nema izvora za ono što se tvrdi već se radi sinteza različitih regionalizacija što čini originalno istraživanje čemu nije mjesto na Wikipediji. Ako se kolega želi baviti ili se bavi regionalizacijama i regionalnim podjelama neka ih prvo iznese stručnoj i znanstvenoj zajednici, pa tek onda neka dođe na Wikipediju. Neka mu Wikipedija ne bude poligon za plasiranje svojih ideja i zamisli. Wikipedija nije forum gdje bi se općenito trebalo raspravljati o nekoj temi što se ovdje čini. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav!--Man_Usk recider 20:32, 2. rujna 2020. (CEST)[odgovori]

Oprosti, ali gdje ti vidiš sintezu za regije Hercegovine i Bosanske krajine?
Obje regije su poprilično dobro dokumentirane i postoje poprilično dobri izbori.
Ako za druge dvije ne postoji kompromis, a nekome je problem prikazati samo djelomičnu kategorizaciju, uvijek se mogu prikazati i kao regija Bosna; https://ibb.co/0VdYxG2
Ovdje se nalazi jedan rad o tome; http://geoubih.ba/pdf/vijesti/Regionalizacija%20BiH.pdf .
Na stranici 26. je prisutna predložena podjela (grupa autora iz 1950.), kao i na stranici 59 (grupa autora iz 1992.)
Na stranici 73. se diskutiraju NUTS2 regije u BiH, nalaze se 4 (hercegovačka, bosanskokrajiška, srednjobosanska i sjeveroistočnobosanska), što je i zaključak toga rada.
Dakle, izvore imamo, problema ne bi trebalo biti.
Lasta, zamolio bih te da vratiš kategoriju Hercegovina i da preseliš/stvoriš kategoriju Bosanske Krajine. To su dvije postojeće regije za koje imamo izvore.
Imamo izvore i za 3. i 4., međutim, ako netko iste smatra spornima, ostatak BiH se jednostavno može kategorizirati kao Bosna.
Bilo koje od rješenja na bilo koji način ne predstavlja nikakvu sintezu, ni originalna istraživanja. A ukidati Hercegovinu u BiH je u najblažu ruku, smiješno. --Čeha (razgovor) 22:59, 4. rujna 2020. (CEST)[odgovori]

We sent you an e-mail

Hello Lasta,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (razgovor) 20:51, 25. rujna 2020. (CEST)[odgovori]

Nastavak provociranja sukoba

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Uputa od administratora)

Žuti karton


Lasto, ne čini samovoljne poteze i ne dovodi suradnike u zabludu da poštuju Pravila Wikipedije - jer ih ne poštuju. Time opet, sam kršiš pravila Wikipedije i postavljaš sebe iznad svih suradnika i koji će hr:wiki zajednici tumačiti pravila cjelokupnog projekta. --Roberta F. 16:34, 16. listopada 2020. (CEST)[odgovori]

Odgovor zajednici o svojem provjeriteljskom znanju i eventualnoj zloporabi tog znanja za izbjegavanje provjeriteljskih alata

Lasta, možda ti je promaklo, ljubazno molim odgovori svima na pitanje u Kafiću. --Roberta F. 16:45, 16. listopada 2020. (CEST)[odgovori]

Obrisali ste Mihovil Pansini stranicu - početnika u pisanju...

...molim vas da ju vratite u obliku skice, kako bi ju preuredili u prikladnu encikopedisku stranicu (inače novinar autor je dao privolu za sadržaj). Zblace (razgovor) 18:55, 22. listopada 2020. (CEST)[odgovori]

Hvala za povrat stranice! Zblace (razgovor) 10:13, 23. listopada 2020. (CEST)[odgovori]

'Šasava ideja' i izvrtanje - po običaju

Dragi Lasto, opet učitavaš svoje 'šasave ideje' drugima i izvlačiš stvari iz konteksta. Nisam optužila suradnika za maltretiranje samo zato jer je nešto predložio u kafiću. Ne izvrći. Ako suradnik koji je na wiki navodno jedva godinu dana, čiji su doprinosi u Glavnom imenskom prostoru prilično tanki, strojno prevođene mrve, ali zato sveprisutni po raznim stranicama za razgovor, koji podupire sve tvoje xy ideje i ne samo podupire, već iznosi gotovo iste prijedloge koje si ti tijekom vremena iznosio i nastojao ugurati pod svaku cijenu... Oprosti, na wiki nisam od jučer i prepoznajem nekonstruktivne pa i manipulativne aktivnosti. Lijep pozdrav, --Roberta F. 10:44, 23. listopada 2020. (CEST)[odgovori]