Skinpah: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Skin'''.-Ime je došlo po imenu selu, nije u nikakvoj vezi sa engleskom riječi ‘skin’. Pleme Shahaptian Indijanaca u području rijeke Columbia u [[Washington|Washingtonu]] blizu [[The Dalles|The Dallesa]]. –Mooney ([[1928]]) uključuje Skin Indijance u grupu pod generalnim imenom Tapanash. Svih skupa [[1780]] bilo ih je 2,200. Skini su imali 4 sela, to su bila: Ka'sawi, na Columbiji, nasuprot ušću Umatille. Selo Skin nalazilo se na ušću rijeke [[Deschutes]]. Uchi'chol, na sjevernoj obali Columbije u okrugu Klickitat. Waiya'mpam, kod [[Celilo|Celila]].
'''Skin'''.-Naziv po imenu sela, nije u nikakvoj vezi sa engleskom riječi ‘skin’. Pleme Shahaptian Indijanaca u području rijeke Columbia u [[Washington|Washingtonu]] blizu [[The Dalles|The Dallesa]]. –Mooney ([[1928]]) uključuje Skin Indijance u grupu pod generalnim imenom [[Tapanash]]. Svih skupa [[1780]] bilo ih je 2,200. Skini su imali 4 sela, to su bila: Ka'sawi, na Columbiji, nasuprot ušću Umatille. Selo Skin nalazilo se na ušću rijeke [[Deschutes]]. Uchi'chol, na sjevernoj obali Columbije u okrugu Klickitat. Waiya'mpam, kod [[Celilo|Celila]].
Indiajnci [[Eneeshur]] koje spominju Lewis i Clark možda su bili njihov ogranak .
Indiajnci [[Eneeshur]] koje spominju Lewis i Clark možda su bili njihov ogranak .



Inačica od 7. studenoga 2005. u 18:25

Skin.-Naziv po imenu sela, nije u nikakvoj vezi sa engleskom riječi ‘skin’. Pleme Shahaptian Indijanaca u području rijeke Columbia u Washingtonu blizu The Dallesa. –Mooney (1928) uključuje Skin Indijance u grupu pod generalnim imenom Tapanash. Svih skupa 1780 bilo ih je 2,200. Skini su imali 4 sela, to su bila: Ka'sawi, na Columbiji, nasuprot ušću Umatille. Selo Skin nalazilo se na ušću rijeke Deschutes. Uchi'chol, na sjevernoj obali Columbije u okrugu Klickitat. Waiya'mpam, kod Celila. Indiajnci Eneeshur koje spominju Lewis i Clark možda su bili njihov ogranak .