Rupotina: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 8: Redak 8:
Posebna je po svojim [[priroda|prirodnim]] ljepotama od čega su najljepši izvori pitke [[voda|vode]] u [[bor]]ovoj [[šuma|šumi]] Voljak.
Posebna je po svojim [[priroda|prirodnim]] ljepotama od čega su najljepši izvori pitke [[voda|vode]] u [[bor]]ovoj [[šuma|šumi]] Voljak.


Rupotina je najmanje mjesto s mnogo poznatih sportaša, a to su: [[Nikola Kalinić]], Ivan Katić-poznati boksač kluba Salone, [[Marina Katić]], [[Ante Delaš]], [[Mario Delaš]], [[Tomislav Nakić]], [[Lukša Boban]], [[Krešimir Bogdan]], [[Igor Čerina]], [[Marinko Boban]], Petra Vrdoljak, Nikola Žižić, Milan Mičić, Franko Bogdan.
Rupotina je najmanje mjesto s mnogo poznatih sportaša, a to su: [[Nikola Kalinić]], [[Marina Katić]], [[Ante Delaš]], [[Mario Delaš]], [[Tomislav Nakić]], [[Lukša Boban]], [[Krešimir Bogdan]], [[Igor Čerina]], [[Marinko Boban]], Petra Vrdoljak, Nikola Žižić, Milan Mičić, Franko Bogdan.
Među ovim sportašima najpoznatiji je Teofil Matoš koji je velika nada NK USKOK-a. On zaslužuje da brani za Barcelonu!





Inačica od 27. siječnja 2008. u 21:09

Rupotina (ili Rupotine) je naselje u Splitsko-dalmatinskoj županiji na jugoistočnoj strani planine Kozjak. Rupotine su smještene iznad Solina, na cesti između Splita i Klisa (Markezina Greda). Nakon što ostavite Solin iza sebe, nakon samo par stotina metara je livi odvojak za Ninčeviće.Prilikom skretanja s ceste proći ćete kraj kafića sa znamenitim i vrlo upadljivim imenom AS.

Administravno je podijeljeno između grada Solina i općine Klis.

U posljednjih nekoliko godina, u Rupotini se naselilo dosta stanovnika koji su tamo našli mirno i lijepo mjesto koje ima pogled na cijeli Split i otoke. U Rupotini se nalazi i jedno od najvažnijih hrvatskih arheoloških lokaliteta - Rižinice.

Posebna je po svojim prirodnim ljepotama od čega su najljepši izvori pitke vode u borovoj šumi Voljak.

Rupotina je najmanje mjesto s mnogo poznatih sportaša, a to su: Nikola Kalinić, Marina Katić, Ante Delaš, Mario Delaš, Tomislav Nakić, Lukša Boban, Krešimir Bogdan, Igor Čerina, Marinko Boban, Petra Vrdoljak, Nikola Žižić, Milan Mičić, Franko Bogdan. Među ovim sportašima najpoznatiji je Teofil Matoš koji je velika nada NK USKOK-a. On zaslužuje da brani za Barcelonu!


Nedovršeni članak Rupotina koji govori o naselju u Hrvatskoj treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.