Neven Ljubičić: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Uklanjanje izmjene 1065965 što ju je unio/unijela Divna Jaksic (Razgovor sa suradnikom:Divna Jaksic)
CrniBot2 (razgovor | doprinosi)
m Bot: DEFAULTSORT iz predloska u magicnu rijec
Redak 32: Redak 32:
{{Deveta Vlada RH}}
{{Deveta Vlada RH}}


{{DEFAULTSORT|Ljubičić, Neven}}
{{DEFAULTSORT:Ljubičić, Neven}}
[[Kategorija:Hrvatski političari od 1989.]]
[[Kategorija:Hrvatski političari od 1989.]]

Inačica od 2. veljače 2008. u 17:11

Predložak:Politički vođa Doc. dr. sc. Neven Ljubičić (Nin, 1. svibnja 1963.), liječnik, docent, hrvatski političar, bivši ministar zdravstva i socijalne skrbi u Vladi Republike Hrvatske (2005. - 2008.).

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1987., a na istom je fakultetu 1993. doktorirao s temom "Istraživanje učinka terapije diureticima i terapijske paracenteze na sastav ascitesne tekućine u bolesnika s cirozom jetre". Specijalistički ispit iz interne medicine položio je 1996. Stručno se usavršavao u Norveškoj, Danskoj i Njemačkoj. Godine 1995. izabran je u znanstveno istraživačko zvanje znanstveni suradnik na području medicinskih znanosti i na koncu 1993. u znanstveno nastavno zvanje docent na katedri za internu medicinu Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Radio je na Internoj Klinici Opće bolnice "Sveti duh" i u Kliničkoj bolnici "Sestara milosrdnica" u Zagrebu. U Domovinskom ratu bio je liječnik u bojni, potom načelnik saniteta brigade i načelnik sanitetske službe i taktičke grupe HV-a. Redoviti je član Hrvatskog liječničkog zbora i niza domaćih i inozemnih stručnih udruženja.

Godine 2004. postao je pomoćnikom ministra zdravstva u Upravi za stručno-medicinske poslove. Nakon ostavke dotadašnjeg ministra zdravstva i socijalne skrbi, dr. Andrije Hebranga, imenovan je ministrom zdravstva i socijalne skrbi u veljači 2005. godine. Član je HDZ-a.

Oženjen je i ima dvoje djece.

Povezane stranice