Ivica Kirin: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Suradnik13 (razgovor | doprinosi)
{{Deveta Vlada RH}}
m fix
Redak 33: Redak 33:
{{stub-biog-pol-hrvatska}}
{{stub-biog-pol-hrvatska}}


{{DEFAULTSORT|Kirin, Ivica}}
{{DEFAULTSORT:Kirin, Ivica}}
[[Kategorija:Hrvatski političari od 1989.]]
[[Kategorija:Hrvatski političari od 1989.]]
[[Kategorija:Hrvatska vlada]]
[[Kategorija:Hrvatska vlada]]

Inačica od 3. veljače 2008. u 11:17

Predložak:Politički vođa Ivica Kirin (Virovitica, 14. lipnja 1970.), hrvatski političar, bivši ministar unutarnjih poslova u Vladi Republike Hrvatske.

Diplomirao na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu 1994. godine. Članom HDZ-a postao 1997. godine. Bio je predsjednik Mladeži HDZ-a Virovitice. Na mjesto gradonačelnika Virovitice došao je nakon prijevremenih izbora održanih u ožujku 2003. godine, postavši najmlađim gradonačelnikom u Hrvatskoj. Dužnost gradonačelnika Virovitice obavljao je u dva mandata (iako niti jedan nije bio puni četvorogodišnji mandat). Na mjesto ministra unutarnjih poslova došao je 12. srpnja 2005. godine, nakon što je njegov prethodnik - Marjan Mlinarić - zatražio razrješenje zbog zdravstvenih razloga. Tako je postao najmlađi ministar u Vladi premijera Sanadera.

29. prosinca 2007. godine podnio je neopozivu ostavku na ministarsko mjesto zbog činjenice da je bio u lovu zajedno s generalom Mladenom Markačem, tada optuženikom za ratne zločine koji se nalazio u kućnom pritvoru, koji je time prekršio pravila Haškog suda o kućnom pritvoru i zabrani udaljavanja iz mjesta prebivališta[1]. 2. siječnja 2008. predsjednik Vlade prihvatio je njegovu ostavku [2]

Privatni život

Oženjen je, otac dvoje djece.

Izvori

Predložak:Stub-biog-pol-hrvatska