Kenđucu: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Sombrero (razgovor | doprinosi)
m š
Dubby (razgovor | doprinosi)
m + de
Redak 1: Redak 1:
{{stub}}
{{stub}}
'''Kenjutsu''', jap. (''ken'' - mač, ''jutsu'' - borba). Opći izraz na japanskom jeziku za mačevanje; borilačka vještina koja njeguje tradicionalne tehnike, metode i vrijednosti, nasuprot sportskom karakteru modernog [[kendo]]-a. Kao termin za mačevalačke discipline koristi se u mnogim borilačkim sportovima i vještinama: [[kendo]], [[aikido]], [[ninjutsu]], [[iaido]].
'''Kenjutsu''', jap. (''ken'' - mač, ''jutsu'' - borba). Opći izraz na [[japanski_jezik|japanskom jeziku]] za mačevanje; borilačka vještina koja njeguje tradicionalne tehnike, metode i vrijednosti, nasuprot sportskom karakteru modernog [[kendo]]-a. Kao termin za mačevalačke discipline koristi se u mnogim borilačkim sportovima i vještinama: [[kendo]], [[aikido]], [[ninjutsu]], [[iaido]].


[[Kategorija: Borilački športovi]]
[[Kategorija: Borilački športovi]]

[[de:Kenjutsu]]

Inačica od 3. prosinca 2005. u 18:44

Predložak:Stub Kenjutsu, jap. (ken - mač, jutsu - borba). Opći izraz na japanskom jeziku za mačevanje; borilačka vještina koja njeguje tradicionalne tehnike, metode i vrijednosti, nasuprot sportskom karakteru modernog kendo-a. Kao termin za mačevalačke discipline koristi se u mnogim borilačkim sportovima i vještinama: kendo, aikido, ninjutsu, iaido.