Hrvatske županije: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Idioma-bot (razgovor | doprinosi)
m robot Dodaje: lt:Kroatijos apskritys
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
{{politikahrvatske}}
{{politikahrvatske}}
Cijelo područje [[Republika Hrvatska|Republike Hrvatske]] podijeljeno je na '''dvadeset [[županija]]''' i [[Zagreb|Grad Zagreb]] koji ima status županije.
Cijelo područje [[Republika Hrvatska|Republike Hrvatske]] podijeljeno je na '''trideset [[županija]]''' i [[Zagreb|Grad Zagreb]] koji ima status županije.


'''Županija''' je jedinica područne (regionalne) samouprave čije područje predstavlja prirodnu, povijesnu, prometnu, gospodarsku, društvenu i samoupravnu cjelinu, a ustrojava se radi obavljanja poslova od područnoga (regionalnog) interesa. Županija obuhvaća više prostorno povezanih [[općina]] i [[grad]]ova na svom području.
'''Županija''' je jedinica područne (regionalne) samouprave čije područje predstavlja prirodnu, povijesnu, prometnu, gospodarsku, društvenu i samoupravnu cjelinu, a ustrojava se radi obavljanja poslova od područnoga (regionalnog) interesa. Županija obuhvaća više prostorno povezanih [[općina]] i [[grad]]ova na svom području.

Inačica od 27. svibnja 2008. u 08:31

Ustav Republike Hrvatske

Zakonodavna vlast

Izvršna vlast

Sudbena vlast

Ustavni sud Republike Hrvatske

Hrvatska narodna banka

Lokalna i područna (regionalna) samouprava

Političke stranke

Izbori

Cijelo područje Republike Hrvatske podijeljeno je na trideset županija i Grad Zagreb koji ima status županije.

Županija je jedinica područne (regionalne) samouprave čije područje predstavlja prirodnu, povijesnu, prometnu, gospodarsku, društvenu i samoupravnu cjelinu, a ustrojava se radi obavljanja poslova od područnoga (regionalnog) interesa. Županija obuhvaća više prostorno povezanih općina i gradova na svom području.

Djelokrug

Županije obaljaju poslove od područnog (regionalog) značaja, a koji nisu Ustavom i zakonima dodijeljenim državnim tijelima. Djelokrug županija može biti izvorni (samoupravni) te povjereni (poslove držvne uprave).

Županija u svom samoupravnom djelokrugu obavlja poslove koji se odnose na:

  • obrazovanje,
  • zdravstvo,
  • prostorno i urbanističko planiranje,
  • gospodarski razvoj,
  • promet i prometnu infrastrukturu,
  • održavanje javnih cesta,
  • planiranje i razvoj mreže obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih i kulturnih ustanova,
  • izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola, drugih akata vezanih uz gradnju te provedbu dokumenata prostornog uređenja za područje županije izvan područja velikoga grada,
  • te ostale poslove sukladno posebnim zakonima.

Odlukom predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave (odnosno općine ili grada) u skladu s njezinim statutom i statutom županije, mogu se pojedini poslovi iz samoupravnog djelokruga općine ili grada prenijeti na županiju.

Povjereni poslovi su poslovi državne uprave koji se obavljaju županije, a odre­đuju se zakonom. Troškovi obavljanja poslova državne uprave koji su preneseni na tijela županije podmiruju se iz državnog proračuna.

Naziv i obilježja

Naziv hrvatskih županija određen je Zakonom o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, a osnova je nazivu naselja u kojem je sjedište županijske skupštine. Naziv županije može se odrediti i prema povijesnom ili zemljopisnom obilježju.

Obilježja županije su grb i zastava. Grb i zastava uređuju se statutom ili statutarnom odlukom uz prethodno odobrenje Središnjeg državnog ureda za upravu.

Vidi još: Zastave i grbovi hrvatskih županija

Popis županija

Županijsko ustrojstvo Republike Hrvatske

Županije na području Republike Hrvatske su:
Popis prema redoslijedu iz članka 3. Zakona o područjima županija, gradova i oopćina u Republici Hrvatskoj ("Narodne novine", broj 86/2006., 125/2006. - ispravak, 16/2007. - ispravak)

  1. Zagrebačka
  2. Krapinsko-zagorska
  3. Sisačko-moslavačka
  4. Karlovačka
  5. Varaždinska
  6. Koprivničko-križevačka
  7. Bjelovarsko-bilogorska
  8. Primorsko-goranska
  9. Ličko-senjska
  10. Virovitičko-podravska
  11. Požeško-slavonska
  12. Brodsko-posavska
  13. Zadarska
  14. Osječko-baranjska
  15. Šibensko-kninska
  16. Vukovarsko-srijemska
  17. Splitsko-dalmatinska
  18. Istarska
  19. Dubrovačko-neretvanska
  20. Međimurska
  21. Grad Zagreb

Područje županija

Županije su osnovane Zakonom o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj (županije se mogu osnivati, ukidati i mijenjati jedino zakonom, nikako ne pozakonskim ili drugim aktom). Važno je za napomenut da su županije pravne osobe. Područje županija određeno je popisom općina i gradova koji čine područje županije, odnosno županije se sastoje od više općina i gradova.

Tijela županije

Županijska skupština

Županijska skupština je pred­stavničko tijelo građana i tijelo područne (regionalne) samouprave koje donose akte u okviru djelokruga županije te obav­ljaja druge poslove u skladu sa zakonom i statutom županije.

Broj članova županijske skupštine mora biti neparan, određuje se županijskim statutom, a mora biti između 31 i 51. Skupština Grada Zagreba ima 51 člana. Mandat člana županijske skupštine traje 4 godine. Županijska skupština ima predsjednika i do dva potpredsjednika, koji se biraju većinom glasova svih članova županijske skupštine.

Županijska skupština kao predstavničko tijelo:

  • donosi statut
  • donosi odluke i druge opće akte kojima uređuje pitanja iz samoupravnog djelokruga županije
  • bira i razrješuje župana i njegove zamjenike te članove poglavarstva,
  • osniva i bira članove radnih tijela vijeća, odnosno skup­šti­ne te imenuje i razrješuje druge osobe određene zakonom, drugim propisom ili statutom
  • uređuje ustrojstvo i djelokrug upravnih tijela županije
  • osniva javne ustanove i druge pravne osobe za obavljanje gospodarskih, društvenih, komunalnih i drugih djelatnosti od interesa za županiju
  • obavlja i druge poslove koji su zakonom ili drugim propisom stavljeni u djelokrug skupštine

Župan i županijsko poglavarstvo

Župan i županijsko poglavarstvo su izvršna tijela županije.

Župana bira županijska skupština iz reda svojih članova, na način i po postupku utvrđenim poslovnikom u skladu sa statutom i zakonom. Župan može imati do dva zamjenika. Župan zastupa županiju, a ujedno je i predsjednik županijskog poglavarstva. Župan je odgovoran središnjim tijelima državne uprave za obavljanje poslova državne uprave prenijetih u djelokrug tijela županije. Župan, u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga županije ima pravo obustaviti od primjene opći akt skupštine ako ocijeni da je tim aktom povrijeđen zakon ili drugi propis te zatražiti od skupštine da u roku od petnaest dana otkloni uočene nedostatke. Ako predstavničko tijelo to ne učini, župan je dužan u roku od osam dana o tome obavijestiti čelnika središ­njeg tijela državne uprave ovlaštenog za nadzor nad zakonitošću rada tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Članove poglavarstva bira županijska skupština u pravilu iz reda svojih članova, na prijedlog predsjednika poglavarstva, većinom glasova svih članova, na vrijeme od četiri godine. Članovi poglavarstva mogu biti zaduženi za jedno ili više određenih područja iz djelokruga županije. Poglavarstvo ima od 7 do 13 člaova, dok Poglavarstvo Grada Zagreba ima 9 do 15 članova. Županijsko poglavarstvo odgovorno je za svoj rad županijskog skupštini. Poglavarstvo:

  • priprema prijedloge općih akata,
  • izvršava ili osigurava izvršavanje općih akata predstav­ničkog tijela,
  • usmjerava djelovanje upravnih tijela županije u obavljanju poslova iz njihovoga samoupravnog djelokruga te nadzire njihov rad,
  • upravlja i raspolaže nekretninama i pokretninama u vla­sniš­tvu županije kao i njezinim prihodima i rashodima, u skladu sa zakonom i statutom,
  • obavlja i druge poslove utvrđene statutom.

Upravni odjeli i službe

Za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga županije kao i poslova državne uprave prenijetih na županiju ustrojavaju se upravni odjeli i službe (upravna tijela). Upravnim tijelima upravljaju pročelnici koje na temelju javnog natječaja imenuje poglavarstvo.

Pravni akti

Županijska skupština donosi odluke većinom glasova ako je na sjednici nazočna većina članova predstavničkog tijela. Statut, proračun i godišnji obračun donose se većinom glasova svih članova skupštine.

Poglavarstvo donosi odluke većinom glasova ako je na sjednici nazočna većina njegovih članova.

Statut

Statutom se podrobnije uređuje samoupravni djelokrug županije, njena obilježja, javna priznanja, ustrojstvo, ovlasti i način rada tijela, način obavljanja poslova, oblici konzultiranja građana, provođenje referenduma u pitanjima iz djelokruga, mjesna samouprava, ustrojstvo i rad javnih službi, oblici suradnje jedinica područne (regionalne) samouprave te druga pitanja od važnosti za ostvarivanje prava i obveza.

Poslovnik

Način rada predstavničkog tijela uređuje se poslovnikom predstavničkog tijela, u skladu s ovim Zakonom i statutom.

Poslovnik se donosi većinom glasova svih članova predstav­ničkog tijela.

Opći i pojedinačni akti

Županijska skupštna donosi odluke i druge opće akte, u skladu sa svojim statutom. Prije nego što stupi na snagu opći akt obavezno se objavljuje u službenom glasilu županije.

Upravna tijela županije u izvršavanju općih akata slupštne donose pojedinačne akte kojima rješavaju o pravima, obvezama i pravnim interesima fizičkih i pravnih osoba. Protiv pojedinačnih akata koja u prvom stupnju donose upravna tijela županije, može se izjaviti žalba nadležnom ministarstvu.

Financiranje

Županija ima prihode kojima u okviru svoga samoupravnog djelokruga slobodno raspolaže.

Prihodi županije su:

  • županijski porezi, prirez, naknade, doprinosi i pristojbe,
  • prihodi od stvari u njezinom vlasništvu i imovinskih prava,
  • prihodi od trgovačkih društava i drugih pravnih osoba u njezinom vlasništvu, odnosno u kojima ima udio ili dionice,
  • prihodi od naknada za koncesiju koje daje njezino predstavničko tijelo,
  • novčane kazne i oduzeta imovinska korist za prekršaje koje sama propiše u skladu sa zakonom,
  • udio u zajedničkim porezima s Republikom Hrvatskom,
  • sredstva pomoći i dotacija Republike Hrvatske predviđena u državnom proračunu,
  • drugi prihodi određeni zakonom.

Županijska skupština donosi godišnji proračun koji se dostavlja Ministarstvu financija u roku od 15 dana od dana njegova donošenja.

Grad Zagreb

Status Grada Zagreba reguliran je Zakonom o Gradu Zagrebu (NN 62/2001.). Grad Zagreb ima položaj županije. Grad Zagreb u okviru svoga samoupravnog djelokruga obav­lja poslove iz djelokruga grada i djelokruga županije te druge poslove u sa zakonom.

Gradska skupština Grada Zagreba je predstavničko tijelo građana Grada Zagreba koje donosi akte u okviru samoupravnog djelokruga Grada Zagreba te obavlja druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom. Gradska skupština ima pedesetjednog člana.

Izvršna tijela Grada Zagreba su gradonačelnik Grada Zagreba i Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba.

Zanimljivost

Nepune dvije godine, od 29. rujna 1995. do 15. veljače 1997. grad Zagreb je bio uklopljen u Zagrebačku županiju, koja je promijenila svoj naziv iz dotadašnjeg naziva - Županija Zagrebačka. Gradonačelnik grada Zagreba bio je po položaju župan Zagrebačke županije, a podžupan je bio dotadašnji župan Županije Zagrebačke. Grad Zagreb je doduše imao poseban samoupravni položaj, ali ipak unutar Zagrebačke županije. Sjedište Zagrebačke županije od tada je u Zagrebu, kao i skupština, ali je županijski sud u Velikoj Gorici, a ostale službe rasprostranjene su po svakoj općini i gradu današnje Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija je prva županija koja je službeno promijenila svoj naziv.

Poveznice

Vanjske poveznice

Prikaz županijskog ustroja