Budnica: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: Budnice su domoljubne pjesme koje po uzoru na prvu, Gajevu budnicu pjevaju o slavnoj narodnoj prošlosti, tužnoj sadašnjosti, ali izražavaju uvjerenje da je slabost Hrvatske kratko...
 
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
Budnice su domoljubne pjesme koje po uzoru na prvu, Gajevu budnicu pjevaju o slavnoj narodnoj prošlosti, tužnoj sadašnjosti, ali izražavaju uvjerenje da je slabost Hrvatske kratkotrajna i da će mladi ilirski naraštaj učiniti domovinu opet velikom i snažnom. Djela: «Horvatska domovina» Antuna Mihanovića, «Horvatov sloga i sjedinjenje» Ljudevit Gaj, «Prostro zrakom ptica leti» Dimitrija Demetra.
'''Budnice''' su domoljubne pjesme koje po uzoru na prvu, Gajevu budnicu pjevaju o slavnoj narodnoj prošlosti, tužnoj sadašnjosti, ali izražavaju uvjerenje da je slabost [[Hrvatska|Hrvatske]] kratkotrajna i da će mladi ilirski naraštaj učiniti domovinu opet velikom i snažnom. Djela: «Horvatska domovina» [[Antun Mihanović|Antuna Mihanovića]], «Horvatov sloga i sjedinjenje» [[Ljudevit Gaj|Ljudevita Gaja]], «Prostro zrakom ptica leti» Dimitrija Demetra.

{{mrva-knjiž}}

[[Kategorija:Književnost]]

{{interwiki}}

Inačica od 16. lipnja 2008. u 16:33

Budnice su domoljubne pjesme koje po uzoru na prvu, Gajevu budnicu pjevaju o slavnoj narodnoj prošlosti, tužnoj sadašnjosti, ali izražavaju uvjerenje da je slabost Hrvatske kratkotrajna i da će mladi ilirski naraštaj učiniti domovinu opet velikom i snažnom. Djela: «Horvatska domovina» Antuna Mihanovića, «Horvatov sloga i sjedinjenje» Ljudevita Gaja, «Prostro zrakom ptica leti» Dimitrija Demetra.

Nedovršeni članak Budnica koji govori o književnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.