Volkan Demirel: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: {{Trener/izbornik/igrač | ime = Volkan Demirel | slika = 150px | opis slike ...
(Nema razlike inačica)

Inačica od 23. lipnja 2008. u 15:08

Volkan Demirel

Osobni podatci
Puno ime Volkan Demirel
Rođenje 27. listopada 1981.
Nepoznata kratica »T« Istanbul, Turska
Visina 1.91 m
Broj 1
Pozicija Vratar
Igračka karijera*
Godina Klub Nast. (gol.)
2000–02
2002—
Kartalspor
Fenerbahçe
51 (0)
93 (0)
Reprezentativna karijera**
2004— Turska 41 (0)
Bilješke
* Nastupi i (golovi) u profesionalnim klubovima zadnji su put ažurirani 23. lipnja 2008.
** Godine u reprezentaciji: prvi nastup – zadnji/posljednji nastup.
Portal o životopisima
Portal o športu

Volkan Demirel (Istanbul, 27. listopada 1981.), turski vratar i reprezentativac koji trenutno igra za Fenerbahçe.

Karijeru je započeo u klubu Kartalspor u kojem je skupio 51 nastup. Godine 2002. prešao je u Fenerbahçe gdje igra i danas, a do sada je skupio 93 nastupa. Debi u novom klubu imao je protiv Samsunspora, a odigrao je i jednu utakmicu za omladinsku momčad Fenerbahçea.

Uvelike je doprinio uspjehu kluba, kako u domaćoj ligi, tako i u Europi. U četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka 2007/08 protiv Seville, Volkan je obranio čak 3 jedanaesterca tijekom izvođenja istih. Upravo zbog toga ga je UEFA proglasila herojem utakmice, unatoč lošem startu utakmice tijekom kojeg je primio 2 gola u 9 minuta igre.

U reprezentaciju je po prvi put pozvan 2004., a sada redovito igra kao prvi vratar reprezentacije. Na tom mjestu je naslijedio legendarnog Rüştüa Reçbera. Izbornik Fatih Terim pozvao ga je na EURO 2008. gdje je u 3 utakmice primio čak 5 pogodaka, no njegova momčad je prošla u četvrtfinale. U trećem kolu faze po skupinama, protiv Češke, Volkan je u 92. minuti dobio crveni karton zbog guranja Jana Kollera. Tu utakmicu Turska je dobila 3 - 2. Kažnjen je sa jednom utakmicom neigranja, pa ga je u utakmici protiv Hrvatske (koju je Turska pobijedila 3 - 1 nakon izvođenja jedanaesteraca) zamijenio Rüştü Reçber koji je imao nekoliko izvrsnih obrana. No, UEFA je najavila mogućnost povećanja kazne neigranja na dvije utakmice tako da postoji mogućnost da će Rüştü braniti gol reprezentacije i u polufinalu protiv Njemačke.