Razgovor sa suradnikom:Dalibor Bosits/Pismohrana 5: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
ostoji li jednosravna hrvatska wikipedija?
Redak 468: Redak 468:
Opazih kako se na nekim člancima više (preko 90%) rasprave (bolje rečeno :'''svađe''') vodi oko naziva članka nego oko njegova sadržaja. Predložio sam Sombreru (po uzoru na en.wiki) i on je stavio preusmjerenje na razgovor o samom [[Razgovor:Zemljopis|naslovu članka]]. Možeš li ti staviti takvo nešto na članke '''[[bošnjački jezik]], [[Srijemska Mitrovica]]''' i slične ako nađeš --[[Suradnik:Aradic-es|Anto]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Aradic-es|razgovor]])</small> 11:20, 2. kolovoz 2008. (CEST)
Opazih kako se na nekim člancima više (preko 90%) rasprave (bolje rečeno :'''svađe''') vodi oko naziva članka nego oko njegova sadržaja. Predložio sam Sombreru (po uzoru na en.wiki) i on je stavio preusmjerenje na razgovor o samom [[Razgovor:Zemljopis|naslovu članka]]. Možeš li ti staviti takvo nešto na članke '''[[bošnjački jezik]], [[Srijemska Mitrovica]]''' i slične ako nađeš --[[Suradnik:Aradic-es|Anto]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Aradic-es|razgovor]])</small> 11:20, 2. kolovoz 2008. (CEST)


--[[Suradnik:Lord Valensus|Lord Valensus]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Lord Valensus|razgovor]])</small> 17:44, 5. kolovoz 2008. (CEST)== Anatomija ==
== Anatomija ==
Ovaj, bok, jel' može možda kategorija U izradi, anatomija, iako ne shvaćam zašto je u izradi.--[[Suradnik:Lord Valensus|Lord Valensus]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Lord Valensus|razgovor]])</small> 09:31, 4. kolovoz 2008. (CEST)
Ovaj, bok, jel' može možda kategorija U izradi, anatomija, iako ne shvaćam zašto je u izradi.--[[Suradnik:Lord Valensus|Lord Valensus]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Lord Valensus|razgovor]])</small> 09:31, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Pa evo nešto me zanima, ako možete, molim vas, objasnite mi. Vidite, postoji engleska wikipedija i simple english wikipedija? P


== [[Razgovor_sa_suradnikom:Sanya#Prika.C5.BEi_kako_.C4.87e_izgledati|Sanya: Prikaži kako će izgledati]] ==
== [[Razgovor_sa_suradnikom:Sanya#Prika.C5.BEi_kako_.C4.87e_izgledati|Sanya: Prikaži kako će izgledati]] ==

Inačica od 5. kolovoza 2008. u 17:44

Novu poruku ostavite ovdje
Piet Mondrian

Pismohrana


1 2 3 4


:)

Fino čisto i sve pospremljeno, dugo je trajalo. ;-)--frk@ 20:49, 16. travanj 2008. (CEST)

Konačno

Da maknemo te slavne ljude, i spustimo sa oblaka na zemlju. Ako treba pomoć reci. Drage volje --Zeljko (razgovor) 19:59, 17. travanj 2008. (CEST)

OK

Iako nisam vršio pritisak, nego sam samo rekao da ako mu je to razlog da ne mora biti protiv, ali eto ako to smeta neću više. Dogovreno ? --Edgar Allan Poe (razgovor) 00:17, 18. travanj 2008. (CEST)

Nisam tako mislio. Žao mi je što je krivo ispalo, ali kad ispada tako, ponavljam, neću više. Sad sve OK ? --Edgar Allan Poe (razgovor) 00:21, 18. travanj 2008. (CEST)

pozdrav

samo da ti ostavim pozdrav s hladnog korza :-)) blondie

Popis predložaka za komunikaciju sa suradnicima

Bok,

Evo popisa predlozaka s odgovarajucim naputkom kada ga koristiti: popis. Ajmo prvo napisati naputke cemu koji sluzi, a onda cemo lakse napisati svaki od predlozaka.

--Pancho W. Villa (razgovor) 19:59, 19. travanj 2008. (CEST)

Hmmm... nikad ne pogledam str. za razgovor... :)--Vatrena ptica (razgovor) 18:24, 21. travanj 2008. (CEST)

Pitanje...

Obzirom da se počinjem gubiti u silnim stranicama, podstranicama, razgovorima i sl... Kako korigirati članak? I ima li smisla držati ga na životu?

Marko Ambroš

Iznimno cijenim...

sav napor kojeg Vi i ostali ulažete na oblikovanju Wikipedije.. Međutim trenutno mi se potreban napor u svladavanju svih pravila ponašanja i protokola čini vremenski nedohvatan. Sporni članak je irelevantan u svakom pogledu: meni, mojoj mami, kolegama... Bio bih zahvalan za pomoć pri uklanjanju ili bar korekciji (ako ga u onom obliku ima smisla čuvati)! MA

E, hvala vidi se da sam početnica, tek mi je 12 godina a imam toliko toga za Wikipediju. Ovaj kako da ja napišem članak u neku kategoriju. Npr. ja napišem članak i onda ga svi mogu vidjeti kada u tražilicu upišu određeni pojam?

Slike

o tome je več bilo govora na razgovoru sa suradnikom Aqua Byte. Pogledaj kakva je rezolucija donešena. Isto to rekao je i Phantom, da ako se nađe da mu javim [1] --Edgar Allan Poe (razgovor) 17:27, 25. travanj 2008. (CEST)

Slike

Iskreno, malo mi je nelogična ta odredba jer nigdje ne piše da ja ili bilo tko drugi stavlja slike za nekoga. Uostalom, mogao je biti slučaj da sam ja sam odlučio postavit te slike bez njegove sugestije. O tome je već bilo riječi ovdje. Ako je to ipak prevelik problem, neka se te slike slobodno izbrišu. Samo je pitanje je li to u interesu wikipedije.--Phantom (razgovor) 17:29, 25. travanj 2008. (CEST)

Bot on he.wp

Bot on he.wp

Hi there,

Per your request on [2], please perform 50 test edits with the bot before bot status will be granted. he:User:Harel.

_

objasni mi molin te ko ti dopusta brisat ono sto ja napisen. Kolko ja znan nije drustveno prihvatljivo hvalit se unistavanjem okolisa i krsenjem zakona, sto ti dopustas ekipi bespravnih graditelja s pistaca. I pobogu, ko ti daje pravo brisat moj komentar u razgovorima vezanih uz clanak vinjerac(pistac)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 193.198.17.121 (razgovordoprinosi) 18:44, 27. travanj 2008.

Osobne probleme ćete morati riješavati negdje drugdje, a kako ovdje stvaramo enciklopediju, tako će svi nekonstruktivni doprinosi biti uklonjeni. --Dalibor Bosits © 20:20, 27. travanj 2008. (CEST)

Nije vandalizam, samo želim maknuti nešto što nema svrhe da stoji tu.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.15.110 (razgovordoprinosi) 22:23, 27. travanj 2008.

Wikiprojekt

Pozdrav Dalibore, na više wikipedija sam vidio wikiprojekte, pa me zanima ima li toga na hrvatskoj wikipediji. Mislio sam pokrenuti wikiprojekt Hrvati Bosne i Hercegovine i potražiti suradnike koji su zainteresirani pisati o nama, Hrvatima u BiH. Prioritetni članci bi bili Hrvati Bosne i Hercegovine i Bošnjačko-hrvatski sukob. Ovaj prvi sam počeo pisati u wordu kod sebe kući i bit će opširan i iscrpan (tu će biti ama baš sve o bh. Hrvatima, od povijesti, kulture, etnografije, simbola itd.), a drugi ću završiti čim budem mogao tj. kad HIC.hr pređe na novi server. Nakon što to završim ja i ti zainteresirani suradnici bi trebali proširiti i iscrpnije napisati članke o četiri većinske hrvatske županije u FBiH: Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Hercegbosanskoj i Posavskoj, kao i o županiji Središnja Bosna u kojoj je također koncentriran velik broj Hrvata u BiH. Zatim bi trebali proširiti članke o 26 općina u BiH u kojima su Hrvati većina. Eto Dalibore, to je moja zamisao i daljni planovi. Hoćeš li mi dopustiti da pokrenem wikiprojekt Hrvati Bosne i Hercegovine. --Mostarac (razgovor) 21:18, 29. travanj 2008. (CEST)

Pozdrav od Lazarusa!

Evo, shvatio sam kako napisati poruku suradniku koji nema istaknut onaj gumb za pisanje poruke. Pozdrav! --Lazarus (razgovor) 02:58, 3. svibanj 2008. (CEST)

Atentat na Zorana Djindjica

Da li mozete da vratitie teks koji sam napisala i koji ste pre dva minuta obrisali? Takodje, originalan tekst ima neke netance informacije. I naravno, da li mislite da je od kljucnog znacaja da li metak rasprsnuo o zgradu ili ne, a da je beznacajno ko stoji iza ubistva premijera i zasto, o cemu sam ja napisala poduzi tekst?

pozdrav Marija

Pozdrav Dalibore. Ja srpski govorim bolje nego hrvatski i samo iz tog razloga nisam napisala tekst na hrvatskom. Latinicna slova mogu da koristim, i ispravicu nema problema. Hrvatski mi je drugi jezik (ja sam iz m(ij)esovitog braka) pa ne mogu da obecam da ce ceo tekst odgovarati kodeksu i gramatici hrvatskog jezika. Da li postoji lektor, ili bilo ko ko moze ispraviti takve nepravilnosti? Trece, ne znam sta je to pouzdani izvor ako ne snimak imenovane osobe koja izgovara stvari koje sam ja napisala. Pouzdanije od toga ne postoji. Sto se tice javnog mnjena pouzdani izvor je to sto 26 godina zivim u Srbiji i pisem za neke medjunarodne agencije (npr. IWPR) pa nisam bilo ko ko hoce da menja postojeci tekst oz obesti, a statistika o tome na koga se sumnja nije uradjena. Tako da u tom smislu nemam izvor o javnom mnjenju u Srbiji. Ako su linkovi nedeljnih magazina, dnevnih novina itd. pouzdani onda njih mogu da stavim kao reference.

I na kraju, mislim da se u Hrvatskoj ne zna mnogo o ubistvu srpskog premijera, te da je zbog toga bilo vazno napisati kakva i atmosfera vlada u vezi sa tim ubistvom.

Pozz Marija

Slazem se da ja sama nisam referenca. Ispravicu u tekstu sve sto je u mojoj nadleznosti. 'Nagadjanja' o kojima govorite nisu samo tracevi po kafanama, vec su iskazi svedoka u specijalnom sudu, cije snimke ima samo sud, naravno. Ti isti ljudi su o tome govorili javno, te sam stoga stavila nekoliko video dokaza o tome ko je sta rekao i kad. Sa vasim komentarom da treba postojati informacija o tome ko je odgovoran za atentat se slazem, ali te informacije nema. Tako da je wikipedia za to uskracena. Dakle, zbog to ga je vazno primetiti (ne primecujem to ja licno, veckoristim iskaze desetina drugih ljudi) ko je najverovatnije odgovoran, gledano hronoloski i logicki. Ako vec insistirate na preciznosti, nepristrasnosti itd. pogledajte molim vas clanak o opsadi Vukovara i sa koliko je mrznje prema Srbima napisan taj clanak. Ne samo da nije objektivan, sam clanak je govor mrznje i najotvorenije provocira. Necu uopste da ulazim u istoriju, povode i krivce nasih ratova, niti mi je to bila namera ovom napomenom o Vukovaru. Taj clanak je samo primer kako wikipedija (ona lokalna, tj. srpska, hrvatska, bosanska...) cesto nije uopste enciklopedija nego prostor za licne stavove i uske poglede.

dorski red

sto mislis da se napravi clanak o dorskom red(stil)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lluka (razgovordoprinosi) 21:20, 7. svibanj 2008.

zd

pa daj nemoj me odmah brisati... Ne mogu odmah završiti cijeli članak !

Pozdrav— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.3.12.2 (razgovordoprinosi) 14:57, 8. svibanj 2008.

Ispod prozora za uređivanje na plavoj podlozi piše: NE POSTAVLJAJTE RADOVE ZAŠTIĆENE AUTORSKIM PRAVIMA BEZ DOPUŠTENJA!
Drugo, predlažem da se prijavite, pročitate malo uvodni tečaj pa se onda bacite na uređivanje, osim toga, možete članak prvo do kraja urediti u nekom vanjskom editoru teksta kao što su word ili notepad, pa onda snimiti na Wikipediju, s tim da rad nije prepisan. --Dalibor Bosits © 15:08, 8. svibanj 2008. (CEST)

Zašto ste mi izbrisali

????

Zašto ste mi izbrisali

Zašto

si zaštitio članak koji sam ispravio? Vazda moju inačicu, bolju, vratite na gori nivo, a ovo ne samo da je gore, već je i netočno. Premješ (incest) je i danas gotovo jedini način razmnožavanja u monarha i velikaša.

--Jolo Buki Original (razgovor) 20:44, 13. svibanj 2008. (CEST)

Hi could you help me translate the Perrelli article into beautiful croatian. As she is representing sweden at the eurovision song contest 2008.--217.209.116.113 17:05, 15. svibanj 2008. (CEST)

please update your Bot software

Please read [3] and update your bot software before editing on WP-de. Thanks.

done regularly ;) --Dalibor Bosits © 19:55, 16. svibanj 2008. (CEST)

Zrinjski Mostar

Netko tko je započeo članak o Zrinjskom kao športskom društvu se prevario i umjesto Zrinjski Mostar, dao naslov HŠK Zrinjski Mostar. To nije točno, stoga sam ja to HŠK Zrinjski Mostar premjestio na Zrinjski Mostar. No sada je nastao problem, NK Zrinjski Mostar želim prebaciti na HŠK Zrinjski Mostar, no to ne mogu učiniti pošto piše da ta stranica već postoji, možeš li mi pomoći? --Mostarac (razgovor) 01:04, 18. svibanj 2008. (CEST)

Hvala ti brate, brz si! --Mostarac (razgovor) 01:08, 18. svibanj 2008. (CEST)

Molba

U skladu s pravilima Wikipedije, zamolio bih te da trajno blokiraš suradničko ime Suradnik13. Naime, isto je povezano sa suradničkim statusom na Wikipediji, a u skladu s Wikipedija:Suradničko ime. Hvala --Suradnik13 (razgovor) 20:44, 18. svibanj 2008. (CEST)

I pitanje: Hoćeš li blokirati sva suradnička imena na Wikipediji koja nisu u skladu s gore navedenom smjernicom, ili samo neka? Naime, primjetio sam da je suradnik L84AD8 blokiran, iako je prijavljen gotovo dva mjeseca prije nego što se pojavilo pravilo o suradničkom imenu. --Suradnik13 (razgovor) 21:20, 18. svibanj 2008. (CEST)

Slika Eddy Merckx

Pa dobro,pobogu, zašto si pobrisao sliku Eddyja Merckxa, kad sam je skinuo sa engleskog članka na Wikipediji? Pa valjda je tamo legalno postavljena i valjda se od tamo može skidati!

Ovo sa slikama me užasno nervira, tako da mi se i neda više pisati članke. Tko će se buniti ako mu se slika koju je slikao, negdje postavi? Moš' mislit. Ja se nebih bunio. Osim toga slika (fotografija) snimljena na javnom mjestu (kao što je vožnja biciklom na javnoj ceti) ne može biti podložna zabranama.

Ali ponavljam, strašno me nerviraju te fore sa šatro zaštitom prava na fotografije. Svašta!

--Green green grass of home (razgovor) 15:15, 22. svibanj 2008. (CEST)

Nervira ili ne, nije moja stvar, pravila postoje, ako mogu drugi suradnici, možeš i ti, ako pak ne možeš, ne postavljaj slike. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 15:19, 22. svibanj 2008. (CEST)

Bot error

Can you pls stop your Bot doing this Edit: [[4]]

The Interwiki it sets is wrong. Regards de:Benutzer:Marinebanker

It's not bot's mistake, rather human error, if it is, so what you need to do is check all sites related to this iw and change there iw's. Regards ;) --Dalibor Bosits © 19:14, 23. svibanj 2008. (CEST)
I suppose you have to check because it is not my job to clean up the mistakes other users or their bots do. I have no intention to run through X Wikis to look for wrong links. Best Regards --84.177.90.146 23:13, 23. svibanj 2008. (CEST)

¿Do you speak English?

I write to you, because the real percentage of the catholic population is below 70% in Ecuador. Those facts in the CIA Factbook are very old (more than 40 years). They put the same percentage for allmost all the Latin American countries. In the reality the percentage of the catholic population is around 70% in most Latin American countries. The catholics are constantly decreasing in our countries in the last 50 years and this is a reality that we can not deny.--201.239.134.185 20:05, 23. svibanj 2008. (CEST)

Your Bot

Hey, your bot has removed a foreign link from a german site. But this site covers both aspects of lift (fluids and gas). http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Auftrieb&diff=46367217&oldid=45694256

yeah ;), you can separate article in two diff articles as on en.wiki, so that iw's could match. iw's are intended to link one article to another one in diff lang. I can exclude this page for my bot, but this is not good solution, and other bots will probably do the same thing again. Regards ;) --Dalibor Bosits © 20:46, 23. svibanj 2008. (CEST)

Ekstenzija

Svaka čast na ovome, vrlo korisna pomoć. ;)--frk@ 01:06, 25. svibanj 2008. (CEST)

Hehe, kao što rekoh, vrlo koristan dodatak i da, bas mi se dopao ;).--frk@ 00:54, 27. svibanj 2008. (CEST)

plus i minus

Pozdrav!

Na stranici MediaWiki_razgovor:Gadget-HotCat se pojavljuje plus u zagradi!

Ma, ne. To je samo bila potvrda da funkcionira.Pozdrav.

--Daki (razgovor) 16:34, 26. svibanj 2008. (CEST)

vp

Kako mogu preuzeti slike s en.wiki, tako da ih postavim na hr.wiki?--Vatrena ptica (razgovor) 19:04, 26. svibanj 2008. (CEST)

Spremila sam sliku stripa Peanuts iz 50-ih godina u dokumentima za čuvanje slika pod licencom png, ali kad sam je htjela postaviti na bs.wiki, pojavilo mi se upozorenje da je datoteka možda oštećena ili da ima pogrešni nastavak (u tom slučaju, png).--Vatrena ptica (razgovor) 20:01, 26. svibanj 2008. (CEST)

Bruno B. me opet vrijeđa. Molim te, učini nešto.--Vatrena ptica (razgovor) 20:32, 27. svibanj 2008. (CEST)

Blokiraj ga, to sam u poruci mislila ;).--Vatrena ptica (razgovor) 20:43, 27. svibanj 2008. (CEST)

Središnji račun

Na hr.wiki i commonsu prijavljen sam kao Flopy. Međutim, na de.wiki prijavljen sam kao Flopy 2. Kako da to riješim? Hvala i pozdrav. --Flopy (razgovor) 11:53, 28. svibanj 2008. (CEST)

Ako sam dobro vidio, račun Flopy je isto tvoj (ako je bit će lakše), moraš tražiti "ustupanje" suradničkog računa Flopy na ovoj stranici: de:Hilfe:Benutzernamen ändern/Benutzernamens-Übernahme. Ostale upute imaš detaljno na toj stranici, samo navedi dodatno da je (ako je) i suradnički račun Flopy tvoj. Nakon što te preimenuju na Flopy, možeš spojiti račune ;o) --Dalibor Bosits © 13:03, 28. svibanj 2008. (CEST)
Zahvaljujem:-) --Flopy (razgovor) 14:00, 28. svibanj 2008. (CEST)
Još jedno pitanje: nakon što sam na de.wiki preimenovan u Flopy krenuo sam spojiti račune, međutim kaže mi da ne može jer se moje lozinke ne podudaraju na svim wikipedijama navodeći poimence englesku, francusku, rumunjsku, estonsku i slovačku, a ja na tim wikipedijama niti nemam otvoren račun. Nudi mi kao drugu opciju da stvorim nov središnji račun tako da spoji moja tri računa ovdje, de.wiki i commons. I sad me zanima: ako to učinim, a u budućnosti se recimo prijavim na englesku wiki hoću li i taj račun automatski moći pridodati središnjem računu ili će to biti onemogućeno ako prihvatim ovu drugu opciju. Hvala i LP. --Flopy (razgovor) 09:48, 30. svibanj 2008. (CEST)
prvo mali info, ovo su računi na projektima s imenom Flopy (brojka je broj edita)
en.wiki - 0, de.wiki - 194, fr.wiki - 0, es.wiki - 0, ro.wiki - 0, commons - 3, sl.wiki - 6, hr.wiki - 3775, hr.wikiquote - 10.
Kako ova imena za koja tvrdiš da nisu tvoja, imaju 0 odnosno nemaju edite, vjerojatno ćeš ih moći dobiti, samo moraš na svakoj toj wiki zatražiti ustupanje tog računa kao što si na de.wiki. Na onoj stranici de.wiki u interwikijima imaš linkove za takve stranice na drugim projektima, ako slučajno ne postoji posebna stranica za to kao na en i de wiki (uglavnom da) onda na nekoj za promjenu imena. Oni bi trebali to postojeće ime preimenovati na neko generičko, tako da ga ti možeš uzeti, moj prijedlog je da prvo probaš tako ;o) --Dalibor Bosits © 11:37, 30. svibanj 2008. (CEST)
Eh, same komplikacije! I ta imena nisu moja, imam samo 3 aktivna računa i nijedan više. Spojio sam račune prihvativši drugu opciju, čemu da se gnjavim. Hvala još jednom na strpljenju i pomoći, kad čovjek nije informatičar, takve stvari ne zna. Usput, vidim da je naša wiki dobila žutu pozadinu dosad ju je imala ako se ne varam samo tvoja stranica;) Pozdrav. --Flopy (razgovor) 09:10, 3. lipanj 2008. (CEST)
Možda sam dosadan, ali opet moram pitati. Išao sam nešto gledati na srpsku wikipediju, kad ono dobrodošlica. Nikada se nisam tamo prijavio jer ne znam ćirilicu. Odakle sad to? Valjda nakon što sam spojio račune. I jedan problem, na slovenskoj wikipediji netko je bezobrazno zloupotrijebio moje suradničko ime te je blokiran zbog vandalizama [5]. Sad sam tamo na zlu glasu. Kako da ih uvjerim da je riječ o zloupotrebi? Da to nisam ja? --Flopy (razgovor) 09:50, 10. lipanj 2008. (CEST)
Nakon što se spoje računi, na drugim Wikipedijama se prilikom prvog posjeta račun automatski otvara, i ne mora se ulogirati na svaku posebno. Kod sl.wiki, na nekoj stranici negdje probaj objasniti problem i možeš predložiti provjeru CheckUser-a, koji će ako to nisi ti, vidjeti različite IP-adrese. --Dalibor Bosits © 10:47, 10. lipanj 2008. (CEST)

wndms

Možeš li ispraviti grešku na Wikipedija:Wikipedija ne daje medicinske savjete u natpisu napisan velikim slovima. Greška je u tome da piše "pre" a ne "prije".--Vatrena ptica (razgovor) 21:02, 28. svibanj 2008. (CEST)

ok --Dalibor Bosits © 21:05, 28. svibanj 2008. (CEST)

kategorije

pa mogu maknuti ako treba, ali vec sam pogledao ima li slicnih kategorija. postoji kategorija 'hrvatska književnost' u koju spadaju i hrvatski pisci i književna djela i još štošta, a pošto sam vidio da unutar te kategorije postoje potkategorije 'hrvatski pisci', 'dubrovačka književnost', 'zadarska književnost' i slično, mislio sam da ne bi bilo loše dodati potkategoriju 'krvatska književna djela', kad već postoji potkategorija samo za pisce. nisam našao ništa slično, pa eto. jedino što znam da sam zeznuo je da sam samo za neka djela dodao tu potkategoriju bez da sam maknuo kategoriju književnost, ali to bar lako mogu popraviti, pa sad nisam siguran jesam li ja tu još nešto pogriješio! --finding myself (razgovor) 14:56, 1. lipanj 2008. (CEST)

p.s. bi li bilo u redu da podijelim na neke manje kategorije, umjesto 'književna djela' recimo epika, lirika, drama (ili nešto slično) ili tako nešto, pa da tako bude više specifično, vidim da je ovako pomalo kaotična ta hrv. književnost.--finding myself (razgovor) 16:58, 1. lipanj 2008. (CEST)

Pozdrav

Maji pozdjav s Korza od pjavuse, pusa Nosonji :-)) 195.29.92.125 15:41, 2. lipanj 2008. (CEST)

pozdrav i tebi pjavuso ;o)) (drugi put dodaj čokoladu ovdje kad si već vani, znaš koju ;) --Dalibor Bosits © 14:46, 3. lipanj 2008. (CEST)

TREBA MI POMOĆ

NEKAKAV ZUI DODIJELIO MI JE 3 NAGRADE A JA NISAM NI ČUO ZA NJEGA NITI SAM URADIO ŠTA ZA NAGRADITI--ArnoldJerković" 12:18, 4. lipanj 2008. (CEST)

Dalibore što sa onim preusmjeravanjima, kao recimo Lu i ostali kemijski elementi i razne kratice od dva i tri slova, jer su većina nazivi etničkih grupa, pa bi ta preusmjeravanja trebalo drugačije riješiti ... ne mogu staviti razdvojbu ako je preusmjeravanje jer se otvori stranica lutecij, etc., etc. i takvih je kojih stotinu. Riješi mi Lu, za primjer, pa ću ostalo sam. --Zeljko (razgovor) 13:18, 4. lipanj 2008. (CEST)

Tenks --Zeljko (razgovor) 14:59, 4. lipanj 2008. (CEST)

Hvala na savjetu ;), a i dijelove članka sam snimila (sad još trebaju izvori), jer želim da bude dotjeran (i izabran).--Vatrena ptica (razgovor) 21:25, 4. lipanj 2008. (CEST)

e prijatelju, radi to ga se nekog i blokira, al aj nema veze ja cu radit svoj poso, ti svoj, ona svoj i sve 5--Man☺ Usk☼ 21:31, 4. lipanj 2008. (CEST)

blokira se po procjeni i zdravom razumu, uzeo sam u obzir njene godine i njenu konstantnu pristojnost. Ako si joj htio reći da nije uredu, mogao si to na malo susretljiviji način, a ne lipit tonu teksta. --Dalibor Bosits © 21:35, 4. lipanj 2008. (CEST)
Iako nije fino što sad ovo ovdi ubacivam, ali tek sam sad pročitao šta si kasnije napiso pa eto. E baš zato što ima godina kolko ima rebalo ju je blokirati na neki manji rok. I mene ste blokirali zato što sam reko "Glup ti izgovor", iako to nema veze s životom, to nisam zaboravio pa više nisam pisao nikakve "gluposti". S štovanjem!--Uskboy 12:59, 6. srpanj 2008. (CEST)

Ne mogu otvoriti Word jer kompjutor mi ima oko 6 megabajta. Za nekoliko dana ionako ću izbrisati sve... pa nastaviti pisati...--Vatrena ptica (razgovor) 12:50, 5. lipanj 2008. (CEST)

Posrijedi je nešto ozbiljnije s takvim programom (ne radi copy paste)... he, he...--Vatrena ptica (razgovor) 12:56, 5. lipanj 2008. (CEST)

Power Point 2003 dobro radi.--Vatrena ptica (razgovor) 13:02, 5. lipanj 2008. (CEST)

U pravu si, malo sam pretjerala. --Vatrena ptica (razgovor) 20:47, 5. lipanj 2008. (CEST)

Kako to još nije istekao rok zaštićivanja, kad je prošlo 18:17?
(istječe 18:17, 6. lipanj 2008.)--Vatrena ptica (razgovor) 18:56, 6. lipanj 2008. (CEST)

Nastanak Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca

Kao što možeš vidjeti na stranici za razgovor postigli smo dogovor da se riječi .....Božićnim ustankom crnogorskog naroda.... zamjene s .....Božićnim ustankom crnogorskih rodoljuba..... pošto prijašnja tvrdnja nije bila potpuno neutralna. Kako si tekst zaštitio možeš li samo unesti ovu promjenu. Na stranici za razgovor sada imaš i izvore tvrdnji za Crnu Goru tako da bi ih mogao i navesti. pozdrav --rjecina (razgovor) 05:59, 7. lipanj 2008. (CEST)

Mirko Norac

U čemu je problem? Nije li sud to davnih dana odlučio? Odakle ti pravo da krojiš istinu kako ti odgovara? S poštovanjem... --193.198.17.121 17:59, 7. lipanj 2008. (CEST)

Blokada

Zašto si me blokirao? Vandalizam je postavljati potpuno prazne stranice na Wikipediju, a ne ih uklanjati i upotpunjavati. Sram me da radim na Wikipediji koja ima tisuću praznih (ne)članaka.

--89.172.69.149 09:31, 8. lipanj 2008. (CEST)

Je, ali dosadno mi je uređivati cijelu stranicu, pa dođem u podnaslove. ;)--Vatrena ptica (razgovor) 14:27, 9. lipanj 2008. (CEST)

Gimnazija M.A.R.

Mene zanima kada ce moj tekst biti prihvačen ili namjeravate ostaviti tekst do 15.lipnja kada se on automatski briše s wikipedije(bez uvrede).Hvala--Senkop (razgovor) 15:22, 9. lipanj 2008. (CEST)

Pa baš si neumoran , pogledaj ove {{subst:dobrodošlicE}} --Luna 10:14, 10. lipanj 2008. (CEST)
Hehe, tko zna-zna... a tko ne zna, dva ;-))--Luna 12:19, 10. lipanj 2008. (CEST)


Lazaro Cardenas Te tri riječi ja nisam napisao, to sam siguran. Osim toga, napisao sam preko 500 tekstova. Mnoge članke niste imali. Ako vam se ne sviđaju, popravite ih.--Al Bundy (razgovor) 16:03, 11. lipanj 2008. (CEST)

Varaždinski Arhiv

Živio! Ne znaš, u Varaždinu je crkveni i državni arhiv, i koliko je telefonski broj, što je e-mail adresa i poštna adresa? Dončec (razgovor) 19:20, 11. lipanj 2008. (CEST)

Bot status on asturian wikipedia

Your bot BodhisattvaBot has now bot status on asturian wikipedia. Sorry for the delay. Thanks! --Esbardu (razgovor) 02:39, 14. lipanj 2008. (CEST)

Redirect

Dalibore, zašto si obrisao onaj redirect? Ja sam ga opet napravio.
Ivana Tikvickog Pudara ne zovu svi izvori tim imenom. Negdje ga zovu samo kao "Ivan Tikvicki".
I sad bi još netko napravio članak o njemu (jer ne bi vidio preusmjeravanje), a već postoji jedan članak. I imali bismo nepotrebno udvostručavanje, a čemu?
Smisao preusmjeravanja jest baš kod ovakvih slučaja. Pozdrav, Kamarad Walter (razgovor) 20:38, 25. lipanj 2008. (CEST)

Nova tv

Borgov Locutus ... , sve su nam pomiješali :-)) --Roberta F. 04:52, 28. lipanj 2008. (CEST)

Nepromišjeno

Dobro, Dalibore, zašto napamet priusmiravaš stranice?
[6] to jest ovo [7].
Vitória Sport Clube je Vitoria iz Guimaraesa, a Vitória Futebol Clube je iz Setubala.
Ne leti, nego pogledaj šta priusmiravaš.
Pogledaj koji si nered napravia. Sad san uklonia tvoju izminu. Kubura (razgovor) 11:03, 30. lipanj 2008. (CEST)

Nije nikakav nered, oladi stari, to su bila dvostruka preusmjeravanja koja su nastala zbog tvojih preusmjeravanje, jer toliko ih radiš da više ni sam ne znaš gdje se i što si napravio. --Dalibor Bosits © 13:08, 30. lipanj 2008. (CEST)

Ja dobro gledan di ostavin priusmiravanje. A ti si priusmiria članak od kluba iz jedneg kluba na istoimeni klub iz drugeg grada. Pogledaj opet povist od članaka od tih dvaju klubova.
A to da ja "toliko radim priusmiravanja da ni sam ne znan di san i što napravia", grdo se varaš. To govori ovoj nadobudnoj dici šta prtljeta po hr.wiki.
Ne znan koliko si ti članaka uredia, ali čini se da nisi upada u situacije(u koje san ja davno pri upada), pa i ne znaš/ne razumiš/ne shvaćaš zašto nešto činin. Kubura (razgovor) 08:55, 1. srpanj 2008. (CEST)

čisto sumnjam, ali Kubura, ti si uvijek i oduvijek u "nekoj situaciji". --Dalibor Bosits © 12:43, 1. srpanj 2008. (CEST)

Kategorija:Predlošci za brisanje

Bok,

U vezi Kategorija:Predlošci za brisanje. Je li prosa taj misec dana? --Pancho W. Villa (razgovor) 15:50, 10. srpanj 2008. (CEST)

Trenje

Hvala. Može li jedna usluga. Možete li mi na mojoj stranici napraviti ono gore gdje piše ostavite mi poruku ovdje! Hvala. Pozdrav.

Hvala još jednom. Branimir Bilić (razgovor) 11:17, 13. srpanj 2008. (CEST)

nagrade

možeš mi dodjelit neku nagradu za rad i trud? ajde molim te da imam nešto. Branimir Bilić (razgovor) 11:17, 13. srpanj 2008. (CEST)

potpis

Kako da stavim svoj potpis kada pišem poruku? Branimir Bilić (razgovor) 11:17, 13. srpanj 2008. (CEST)

subst?

sori, ne kužim na što misliš --zhile ¿ 16:08, 13. srpanj 2008. (CEST) članak smijem li napisati članak o planini Klek ?



kristina jurčić

klek

Hvala.


Kristina Jurčić

Pomoć molim...

Poštovani, Molim Vas za rješavanje nedoumica oko tumačenja pravila prilikom pisanja članaka u Wikipediji. Radi se o članku Krešimir Macan. S obzirom da je od travnja 2007 stajao u kategoriji: potrebna stilska dorada, a da sam si sam uzeo za zadatak poboljsati postojeci clanak, koji je kroz par promjena umjesto poboljsavanja dobio dodatne administratorske opomene. U skladu s njima clanak je unekoliko navrata slijedom pravila na wikipediji promjenjen, te je sad gotovo identican onome iz travnja 2007 koji je bio na pocetku. No isti je zadrzao opomene koje mu naravno ne idu u prilog. Zelio bih ako mi mozete pomoci u vidu citiranja dijelova koji izgledaju kao reklama, ili kao pisanje obozavatelja s obzirom da clanak tumace razliciti administratori zbog cega se vjerujem isti tekst bez problema nalazio vise od godinu dana na wikipediji, a sada mu prijeti brisanje. A nimalo ne zelim da zbog moje nesposobnosti u zelji za pomoci, necija biografija bude izbrisana. Postoji li mogucnost da se onda jednostavno vrati na verziju iz travnja 2007 kada je odgovarao pravilima, osim stilske dorade? Sto znaci podrska zajednice? Kako se moze maknuti to upozorenje? Jel jednostavno postoji mogucnost vracanja na prvobitno stanje ili cu zauvijek morati zaliti sto sam se uopce isao petljati? Hvala, Tomislav

Hvala puno Boris! :)

Ma ovo mi je oduzelo toliko vremena i zivaca. Samo sam htio pomoci i sad sam izgubljen jer jedna osoba istice opce kriterije a ustvari postavlja svoje? Citao sam pravila cijelo jutro kako bi ispravio gresku. Povodio sam se za http://en.wikipedia.org/wiki/Alastair_Campbell jer su oboje obnasali iste funkcije i to sam rekao Vasem kolegi. Link o Kresi je prvi u trazilici a nema sve informacije, neke su i pogresne pa ih studenti moraju skupljati naokolo. Tako da pokusaj pomoci i pojednostavljanja ce rezultirati brisanjem? Kako da to ispravim?

Tomislav

Semi-protect

Možeš li staviti moju korisničku stranicu i stranicu za razgovor u semi-protect ?--rjecina (razgovor) 23:29, 13. srpanj 2008. (CEST)

Nikad dosta. --Treecko 20:35, 15. srpanj 2008. (CEST)

Imaš vandala koji briše države --Zeljko (razgovor) 00:40, 16. srpanj 2008. (CEST)

slika

Pa moja je ja sam je napravio.

Slika

Pa slikao sam je prije nekih 4-5 godina fotoaparatom u crno bijeloj boji, pa sam je sada prebacio u boju.

slika

malo u photoshopu malo s jednim drugim programom

suradnik:pirtskhalava

Hvala, hvala. :):) Bolje vas našli! :):) --Pirtskhalava (razgovor) 00:32, 17. srpanj 2008. (CEST)

...

Jes, u pravu si, prihvatam. --Markus cg (razgovor) 00:38, 17. srpanj 2008. (CEST)

Redovito subst zaboravim, nažalost. A što znači? :(--Vatrena ptica 21:54, 17. srpanj 2008. (CEST)

Pa tablica je bila krivo napisana, nisam ništa promijenio samo sam uredio tablicu. Branimir Bilić (razgovor) 21:44, 20. srpanj 2008. (CEST)

ok

gdje mogu pronači popis svih onih šta ja imam u svojoj tablici suradnik hr i tako Branimir Bilić (razgovor) 21:47, 20. srpanj 2008. (CEST)

?!

Ono ja baš fin članak, štoviše divan....--Uskboy 15:08, 22. srpanj 2008. (CEST)

Objašnjavanje i računi

Evo kako se to zbilo. Prvo bijah Gospodar svijeta, ali mi je taj naziv bio glup, pa sam ga promijenio u Lord Valentinus. Potom sam se slučajno odjavio. Ztim sam postao Lord Valentinijan i dobro pazio, ali me netko kaznio i izbrisao moju suradničku stranicu. Zato sam se morao opet prijaviti, jer inače nitko ne bi znao da ja pišem članke, pisala bi samo moja adresa. Onda ste me vi optužili da sam čarapko, ali je Vatrena ptica vjerojatno intervenirala. Sad sam Lord Valensus, s vašim dopuštenjem.--Lord Valensus (razgovor) 09:56, 23. srpanj 2008. (CEST)

Humus

Ponekad je potrebno napisati clanak, ili samo razdvojbu, a naziv je "zauzet", a uz to ponekad i prezasicen poveznicama prema tamo. Primjer je kopito, na koje vodi mnogo poveznica. Kako postoji nekoliko naselja s istim imenom (vidi Kopito (razdvojba)), ocito je potrebna razdvojba, ali je nema smisla staljati na Kopito jer bi onda morali mijenjati sve te poveznice prema kopito. Jednog dana cemo imati clanak kopito, sa {{otheruses}}, no sto dok nemamo kopito? Gdje staviti "otheruses"?

Za to imamo Wikipedija:Buduće razdvojbe.Za takve situacije, kao sto je Humus, kopito, ili Durango ovdje dodati red u tablicu.

Tablica služi da se provjeri je li u lijevom stupcu nešto "zaplavilo". Ako jest, samo mu se doda {{otheruses}} na vrh. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:32, 24. srpanj 2008. (CEST)

Humus history. Je. --Pancho W. Villa (razgovor) 10:12, 24. srpanj 2008. (CEST)

Znam da je besmisleno "popravljati" slike za koje netko ne zna pravni status, ali, ako je taj suradnik autor te slike Šibenika, htjela sam i navesti ispravan izvor, ne sovje djelo.--Vatrena ptica 21:34, 27. srpanj 2008. (CEST)

Dalibore možeš li pogledat što sam zabrljao na svojoj stranici za razgovor, tio sam je arhivirat, ali sam zabrljao. --Zeljko (razgovor) 00:02, 31. srpanj 2008. (CEST)

tenks prijatelju i laku noć --Zeljko (razgovor) 00:20, 31. srpanj 2008. (CEST)

Preview

... primljeno k znanju :-) Stranice s malo poveznica 'ne iskaču' u nizu, pa ponekad ispadne pomalo zatrpavajuće :-) --Sanya (razgovor) 23:05, 31. srpanj 2008. (CEST)

nova kat.

Bili bilo u redu, da se stvori nova kategorija uskoplje?--Uskboy 23:27, 31. srpanj 2008. (CEST)

Kategorija je otvorena ima 19 članaka!--Uskboy 10:18, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Uklanjanje sadržaja

Zašto ste uklonili poveznice na stranici Božica? Pa i u podnaslovima smije biti poveznica.--Lord Valensus (razgovor) 11:57, 1. kolovoz 2008. (CEST)

Naslovi članka

Bog!

Opazih kako se na nekim člancima više (preko 90%) rasprave (bolje rečeno :svađe) vodi oko naziva članka nego oko njegova sadržaja. Predložio sam Sombreru (po uzoru na en.wiki) i on je stavio preusmjerenje na razgovor o samom naslovu članka. Možeš li ti staviti takvo nešto na članke bošnjački jezik, Srijemska Mitrovica i slične ako nađeš --Anto (razgovor) 11:20, 2. kolovoz 2008. (CEST)

--Lord Valensus (razgovor) 17:44, 5. kolovoz 2008. (CEST)== Anatomija == Ovaj, bok, jel' može možda kategorija U izradi, anatomija, iako ne shvaćam zašto je u izradi.--Lord Valensus (razgovor) 09:31, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Pa evo nešto me zanima, ako možete, molim vas, objasnite mi. Vidite, postoji engleska wikipedija i simple english wikipedija? P

daj joj patroller status i nećeš više morati ovakove predloške postavljati, jer ona fakat radi dobro i to ne tjedan dva nego već duže vrijeme.

DivJak (razgovor) 13:07, 5. kolovoz 2008. (CEST)
Slažem se s Divnom u potpunosti. Nije lijepo na taj način --Suradnik13 (razgovor) 13:11, 5. kolovoz 2008. (CEST)
žalim, ali nije moguće, nisam birokrat, pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 13:25, 5. kolovoz 2008. (CEST)