Veljko Petranović: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
{{dodaj infokutiju|Košarkaš}}
Pravopisne ispravke
Redak 17: Redak 17:
=== Klupska karijera ===
=== Klupska karijera ===


U karijeri je igrao za "[[KK Zadar|Zadar]]", u Sloveniji je najviše postigao u KK Kovinotehna Savinjska Polzela gde je igrao Uleb Kup i čak jednom pobedio Smelt Olimpiju u finalu kupa. Igrao tada više puta na All Star utakmici. Kasnije je menjao različite klubove ( Triglav,..) a igra i u poodmaklim godinama kad se bliži 50-im..
U karijeri je igrao za "[[KK Zadar|Zadar]]"; u Sloveniji je najviše postigao u KK Kovinotehna Savinjska Polzela gde je igrao Uleb Kup i čak jednom pobijedio Smelt Olimpiju u finalu kupa. Igrao tada više puta na All Star utakmicama. Kasnije je mijenjao različite klubove ( Triglav,..). Igrao je u poodmaklim životnim godinama, mnogo iza igračkog prosjeka, približivši se 50-im.




Igračku dob je produljio mnogo iza igračkog prosjeka.


=== Reprezentativna karijera ===
=== Reprezentativna karijera ===

Inačica od 9. kolovoza 2008. u 22:31

Predložak:Dodaj infokutiju

Osvojene medalje
Košarka
Svjetska prvenstva
bronca Madrid 1984. Jugoslavija

Veljko Petranović je hrvatski košarkaš, bivši jugoslavenski reprezentativac.

Igrao je na položaju krilnog centra.

Igrao je '80-ih, '90-ih i 2000-ih.

Bio je poznat po dalekometnim ubačajima.

Igračka karijera

Klupska karijera

U karijeri je igrao za "Zadar"; u Sloveniji je najviše postigao u KK Kovinotehna Savinjska Polzela gde je igrao Uleb Kup i čak jednom pobijedio Smelt Olimpiju u finalu kupa. Igrao tada više puta na All Star utakmicama. Kasnije je mijenjao različite klubove ( Triglav,..). Igrao je u poodmaklim životnim godinama, mnogo iza igračkog prosjeka, približivši se 50-im.


Reprezentativna karijera

Trenerska karijera

Vanjske poveznice

Nedovršeni članak Veljko Petranović koji govori o hrvatskom košarkašu/košarkašici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.