Ljubav jednog Oca: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m Bot: spoiler -> otkrivanje radnje
dopuna
Redak 17: Redak 17:
| tv_com_id =
| tv_com_id =
}}
}}
Argentinska telenovela


== Sinopsis ==
== Sinopsis ==

Inačica od 11. kolovoza 2008. u 23:05

Ljubav jednog Oca
Naslov izvornika
Padre Coraje
FormatTelenovela
AutorMarcos Carnevale i Marcela Guerty
GlumciNancy Duplaa
Facundo Arana
Carina Zampini
Raul Rizzo
Država podrijetlaArgentina
Broj epizoda189 epizoda
Produkcija
Trajanje epizodecca 45 min
Prikazivanje
U HrvatskojRTL Televizija
Emitiranje8. ožujka 2004. (Canal 13) – 23. prosinca 2004.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Argentinska telenovela

Sinopsis

La Cruz je omanji grad u unutrašnjosti Argentine, čija povijest seže u 19. stoljeće. Istinski vladar grada oduvijek je bila obitelj moćnika Costa , nekadašnjih osnivača La Cruza, čija nemilosrdna vladavina još traje. Danas je na čelu obitelji unuk osnivača, moćni gradonačelnik Manuel Costa.

S druge strane, nalazi se idealistički formiran mladi čovjek koji, nakon brojnih društvenih nepravdi odigranih pred njegovim očima, jednoga dana shvaća kako mora preuzeti zakon u svoje ruke. Tako se rađa Coraje, maskirani borac za pravdu čije je ime kao vječna nada na ustima svih potlačenih stanovnika La Cruza. Zajedno s dva pomagača, Coraje uvijek čeka priliku pomoći potlačenima.

Ubojstvo jednog od najuvaženijih članova društva, Alejandra Guerricaa, kao plimni se val širi kroz grad, a šapat pronosi glasine kako je ubijeni čuo nešto što nitko nije smio saznati, tajnu koja bi mogla ugroziti interese najmoćnijih ljudi La Cruza. Iako je bio upozoren, iako su mu prijetili, pošteni Alejandro Guerrico nije mogao zadržati istinu za sebe, tako zapečativši svoju sudbinu...

No kada se moćnici okupe, sumnja mora biti bačena na najprikladniju osobu, a teško je naći boljeg kandidata od maskiranog odmetnika Corajea. Iako nikada nije počinio ubojstvo, pa čak ni oduzeo život najgorem zločincu, Coraje biva optužen da je ubio najcjenjeniju osobu La Cruza. Kada dozna za šokantnu optužbu, Coraje odlučuje stati na glas neistinama i uhvatiti ubojicu, koji je posve sigurno jedan od mještana - onih koji dolaze izraziti sućut Guerricovoj udovici Elisi i dvjema prelijepim kćerkama Clari i Ani.

Na putu do La Cruza, Coraje i njegovi suborci Mecha i Santo nailaze na novog župnika, Juana, no on u pljačkaškom napadu izgubi život. Coraje je odlučan prijaviti zločin policiji, no iznenadna ideja sprečava ga u toj namjeri: shvaća kako je dobio savršenu priliku da se uvuče u domove mještana i istraži tko je odgovoran za ubojstvo voljenoga Guerricoa. Bez imalo teoloških znanja i slabo upućen u liturgijske procese, odmetnik prerušen u novog župana stiže u La Cruz, u kojem će, osim ubojice, pronaći i pravu ljubav u liku lijepe Guerricove kćeri Clare . No, u njega se zaljubljuje i mlađa Guerricova kćer , Ana , koja se nalazi u invalidskim kolicima, i uvjerena je da će joj novi župan dati nadu za ponovno dizanje iz kolica.

Zanimljivosti

  • Telenovela je bila veliki hit u Argentini, kojom se na male ekrane vratio glumac Facundo Arana, nakon dvije godina nesnimanja telenovela.
  • Telenovela se emitirala u terminu 22:00 na Canalu 13 jer je obilovala prostotama, te pretjeranim scenama seksa i nasilja.
  • Iako je glas njenog lika, Mude, pomalo dječji, glumica Fabiana Garcia Lago nema takav glas.
  • U seriji su predstavljene i poznate ličnosti iz argentinske povijesti, koje su glumili argentinski glumci. Riječ je o bivšem argentinskom predsjedniku Juanu Peronu, njegovoj ženi Evi Peron, te Che Guevari.
  • Glavnu temu telenovele , "Y Que?" interpretirao je pjevač Paz Martinez.
  • Glumci Melina Petriella i Fabio di Tomaso interpretirali su ljubavni par Lourdes "Nenu" i Lautara Costu. Glumci su u stvarnom životu u sretnoj ljubavnoj vezi već nekoliko godina.
  • Marcela Guerty i Marcos Carnevale, autori telenovele, su nakon završetka snimanja ove telenovele, napisali još jednu telenovelu, "Časni ljudi" (Hombres de Honor), koja se je pretežno bazirala na 50-e godine 20. stoljeća, a u istoj su seriji glumili i neki glumci iz "Ljubav jednog Oca".
  • Glavni negativci telenovele oduševili su što argentinsku, što publiku diljem svijeta, i prema mnogim mišljenjima uvelike zasjenili glavne glumice, Facunda Aranu i Nancy Duplaa. Riječ je o glumcima Raulu Rizzu (Manuel), Carini Zampini (Ana), Mercedes Funes (Nora) i Robertu Vallejosu (Pedro Olmos Rey).
  • Nakon prikazivanja posljednje epizode, uslijedila je jednosatna emisija posvećena telenoveli, "Padre Coraje: Al Vivo" (Padre Coraje: Uživo), u kojoj je voditelj emisije pričao s glumcima iz serije.

Martin Fierro nagrade

Osvojene nagrade

"Ljubav jednog Oca" dobila je i mnoge prestižne argentinske nagrade, kao "Martin Fierro 2004" za:

Nominacije

Također je bila i nominirana za iste nagrade u kategorijama:

Uloge

Vanjske poveznice