Razgovor sa suradnikom:Damir10.12: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Novi odlomak: Dobrodošlica
Binx (razgovor | doprinosi)
Novi odlomak: Wikipedizirati
Redak 28: Redak 28:
Još jednom, dobro došli!
Još jednom, dobro došli!
[[Suradnik:SpeedyGonsales|<font color="blue">Speedy</font>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<font color="gray">Gonsales</font>]] 15:23, 14. studeni 2008. (CET)
[[Suradnik:SpeedyGonsales|<font color="blue">Speedy</font>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<font color="gray">Gonsales</font>]] 15:23, 14. studeni 2008. (CET)

== Wikipedizirati ==

Kao prvo, želim reći da ti ja nisam napisao dobrodošlicu, nego [[Suradnik:SpeedyGonsales|SpeedyGonsales]]. Ali sam ja stavio predložak o wikipediziranju na stranicu. Pa, ovako. Svaki članak na Wikipediji mora biti enciklopedijski, tj. on mora sadržavati sva bitna obilježja enciklopedije. Ali on i nije doslovno enciklopedijski, zato što je Wikipedija ipak malo drukčija od "obične" enciklopedija. Wikipedijski članci moraju imati wikipoveznice, kategorije, masna slova... Preporučujem ti da pogledaš [[WP:ŠB]] i [[Wikipedija:Uvodni tečaj|Uvodni tečaj]]. Ako imaš i dalje problemâ te pitanjâ , slobodno javi. Pozdrav! --[[Suradnik:Avdanom|<font color="#800000">'''Avdanom'''</font>]] [[Razgovor sa suradnikom:Avdanom|'''<font color="#B22222">&#174;</font>''']] 14:39, 17. studeni 2008. (CET)

Inačica od 17. studenoga 2008. u 14:39

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Avdanom ® 14:53, 14. studeni 2008. (CET)

Nedavne promjene

Bilo bi dobro kada bi napravio više izmjena u jednomu članku. Ne bi trebao raditi promjenu po izmjenu. Time se otežava pregledavanje nedavnih promjena, ali zatrpava se i povijest starih izmjena. Nadam se daljnjem ugodnom radu na Wikipediji. Pozdrav!--Avdanom ® 14:59, 14. studeni 2008. (CET)

Dobrodošlica

Članak Analitička psihologija nije loš, ali većina članaka na Wikipediji ima neke zajedničke elemente (kategoriju, međuwiki poveznice, poveznice, počinje pojmom napisanim masnim slovima). Ja sam stavio kategoriju i međuwiki poveznice, i sad jedino što mi ne miriši je popis literature, naime nigdje (jasno) ne piše tko je autor tih knjiga (može se pretpostaviti da je Jung). Slijedi standardna dobrodošlica s poveznicama što učiniti ako trebate pomoć/ako imate problema s uređivanjem Wikipedije.

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 15:23, 14. studeni 2008. (CET)

Wikipedizirati

Kao prvo, želim reći da ti ja nisam napisao dobrodošlicu, nego SpeedyGonsales. Ali sam ja stavio predložak o wikipediziranju na stranicu. Pa, ovako. Svaki članak na Wikipediji mora biti enciklopedijski, tj. on mora sadržavati sva bitna obilježja enciklopedije. Ali on i nije doslovno enciklopedijski, zato što je Wikipedija ipak malo drukčija od "obične" enciklopedija. Wikipedijski članci moraju imati wikipoveznice, kategorije, masna slova... Preporučujem ti da pogledaš WP:ŠB i Uvodni tečaj. Ako imaš i dalje problemâ te pitanjâ , slobodno javi. Pozdrav! --Avdanom ® 14:39, 17. studeni 2008. (CET)