Obitelj Gaunt: Razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodana 1.004 bajta ,  prije 13 godina
bez sažetka
No edit summary
MeropaObitelj Gaunt imaginaranimaginarna je likobitelj iz serijala knjiga o [[Harry Potter]]u J.K.Rowling.
U trenutku kada se prvi put spominje bila je sastavljena od 3 člana: Marvolo, Morfin i Meropa.
 
=Marvolo=
=Biografija=
 
{{Otkrivanje radnje}}
 
Marvolo Gaunt bio je glava obitelji. Bio je ponosan na krvnu povezanost sa [[Salazar Slytherin|Salazarom Slytherinom]]. Bio je siromašan, njegovo jedino bogatstvo bile su obiteljske dragocjenosti - predmeti koji su nekoć pripadali Slytherinu. Neke od tih predmeta Meropa je prodala kad ju je Tom Riddle stariji ostavio. Marvolo je bio ohol i neodgojen starac. Često je zlostavljao svoju kćer jer nije pokazivala magični dar. On je Voldemortov djed.
 
=Morfin=
 
{{Otkrivanje radnje}}
 
Morfin Gaunt bio je plavokosi mladić neuredna izgleda. Bio je kao otac - ohol i neodgojen. On je također zlostavljao svoju sestru Meropu. O njemu se malo zna. Zna se da je završio u [[Azkaban]]u kad mu je njegov nećak Tom Riddle ml. (Voldemort) podvalio ubojstvo Riddleovih koje je sam Voldemort učinio. Pretpostavlja se da je umro u Azkabanu.
 
=Meropa=
 
{{Otkrivanje radnje}}
 
O Meropinom djetinjstvu se ne zna skoro ništa. Zna se da joj se otac zove Marvolo i da je potomak [[Salazar Slytherin|Salazara Slytherina]]. Meropa je većinu svog života bila ugnjetavana i zlostavljanja od strane svog oca i brata Morfina. Oni su smatrali da ona nema magični dar ([[hrkan]]) i to je bila velika sramota u čarobnjačkom svijetu. Zato su je skrivali i zlostavljali. Ali Meropa jednog dana bježi od kuće s mladićem zvanim Tom Riddle. Nakon što je otišla od kuće razvila je čarobnjački dar. S Riddleom je dobila dijete, ali on je ostavlja nakon što je otkrio da je vještica. Meropa je prodala obiteljske dragocjenosti da bi kupila nešto kruha, ali ipak umire u bijedi nakon što je u sirotištu rodila dječaka kojem je dala ime po ocu - Tom Riddle. Taj dječak kasnije će biti poznat kao lord Voldemort i terorizirat će čarobnjački svijet sve dok ga ne zaustavi dječak zvan [[Harry Potter (lik)|Harry Potter]].
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik