Razlika između inačica stranice »EBay«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Obrisan 1 bajt ,  prije 12 godina
m (robot Dodaje: pms:EBay)
== Prijevare ==
Prijevare su vrlo rijetke upravo zbog toga što eBay stalno razvija nove programe zaštite svoje zajednice, a eventualne prijevare u pravilu se dešavaju tek učlanjenim sudionicima koji nemaju dovoljan broj prodanih odnosno kupljenih stvari odnosno sto postotan ''feedback''. Članovi početnici nemaju jasnu viziju i stav što zapravo žele i očekuju od eBaya, a takvi članovi nerijetko uopće niti nemaju raspoloživ novac da kupljenu stvar uopće i plate.
Prva i osnovna stvar je da iskusni eBay članovi kupuju od članova koji imaju vrlo velik broj prodanih stvari, odnosno sto postotan feedback. Član koji ima loš feedback nije poželjan u eBay zajednici i svaki član koji sumnja u njegovu poslovnost može ga prijaviti eBayu i eBay će ga sankcioaniratisankcionirati. Članovima koji više puta pobjede na aukcijama a ne plate te stvari, prodavatelj će im poslati ''Unpaid item strike'' što na kraju rezultira suspendiranjem sa eBaya.
Nakon svake tansakcije, i kupac i prodavač imaju mogućnost ocijenti jedan drugoga te na taj način pridonose sigurnosti eBay zajednice. Kupci odnosno prodavatelji mogu ostaviti “pozitivnu,” “negativnu” ili “neutralnu” ocjenu s komentarom.
 
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik