P/B omjer: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Agin (razgovor | doprinosi)
mNema sažetka uređivanja
m s.
Redak 1: Redak 1:
'''P/B omjer (eng. price-to-book ratio)''' je pokazatelj koji se izračunava stavljanjem u omjer trenutne tržišne cijene i vrijednosti [[kapital]]a po dionici. Vrijednost kapitala po dionici izračunava se dijeljenjem ukupne vrijednosti kapitala tvrtke s ukupnim brojem [[dionica]] (umanjeno za trezorske dionice).<ref>[http://www.agram-brokeri.hr/default.aspx?id=65#pb Agram Brokeri d.d.] - P/B omjer,
'''P/B omjer (eng. price-to-book ratio)''' je pokazatelj koji se izračunava stavljanjem u omjer trenutne tržišne cijene i vrijednosti [[kapital]]a po dionici. Vrijednost kapitala po dionici izračunava se dijeljenjem ukupne vrijednosti kapitala tvrtke s ukupnim brojem [[dionica]] (umanjeno za trezorske dionice).
<small>s [[Predložak:Agram_Brokeri_d.d.|dopusnicom]]</small></ref>


P/E omjer se definira kao:
P/E omjer se definira kao:
Redak 16: Redak 15:


== Izvori ==
== Izvori ==

{{izvori}}
{{Agram_Brokeri_d.d.}}
[[Kategorija:Ekonomski pojmovi]][[Kategorija:Investiranje]]

{{Predložak:Mrva-ekon}}
[[Kategorija:Ekonomski pojmovi]]


[[en:P/B ratio]]
[[en:P/B ratio]]

Inačica od 22. ožujka 2009. u 02:14

P/B omjer (eng. price-to-book ratio) je pokazatelj koji se izračunava stavljanjem u omjer trenutne tržišne cijene i vrijednosti kapitala po dionici. Vrijednost kapitala po dionici izračunava se dijeljenjem ukupne vrijednosti kapitala tvrtke s ukupnim brojem dionica (umanjeno za trezorske dionice).

P/E omjer se definira kao:

Valja napomenuti kako je pri izračunu vrijednosti kapitala potrebno obratiti posebnu pozornost na Napomene uz financijske izvještaje.

Vidi još

Izvori

Predložak:Agram Brokeri d.d.

Nedovršeni članak P/B omjer koji govori o ekonomiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.