Keep Yourself Alive: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 19: Redak 19:
}}
}}


"'''Keep Yourself Alive'''" je prvi [[singl]] [[UK|britanskog]] [[Rock|rock]] sastava [[Queen]] koji je objavljen [[6. srpnja]] [[1973]]. godine. Na "B" strani se nalazi pjesma "Son and Daughter" koju je također napisao May. Pjesma je objavljena je na njihovom debitantskom albumu [[Queen (album)|Queen]] iz [[1973]]. godine. [[Brian May]] pjesmu je napisao prije nego što se sastavu pridružio basist [[John Deacon]].<br> Pjesma je prvi i jedini singl sastava koji se nije uspio plasirati na top ljestvice, ali unatoč tome postala je prvi "klasik" sastava kojeg su redovito izvodili na svim koncertima u svojih prvih deset godina postojanja i jedna je od njihovih najžeščih i najpoznatijih skladbi.<br>[[1991]]. objavljena je na "B" strani singla ''[[The Show Must Go On]]'', [[1997]]. godine objavljena je na kompilaciji ''[[Queen Rocks]]'', a koncertna verzija pjesme se može naći na albumima ''[[At the Beeb]]'', ''[[Live Killers]]'' i ''[[Queen Rock Montreal]]''. <br>Pjesmu je obradio [[Yngwie Malmsteen]] na albumu "Dragon Attack: A Tribute To Queen" i izdao je kao singl, dok britanski heavy metal sastav [[Iron Maiden]] redovito svira njezin riff tijekom izvođenja svog standarda "Sanctuary" kao posvetu skladbi.
"'''Keep Yourself Alive'''" je prvi [[singl]] [[UK|britanskog]] [[Rock|rock]] sastava [[Queen]] koji je napisao i skladao gitarist [[Brian May]]. Objavljen je [[6. srpnja]] [[1973]]. godine, a na njegovoj "B" strani se nalazi pjesma "Son and Daughter" koju je također napisao May. Pjesma je objavljena na njihovom debitantskom albumu [[Queen (album)|Queen]] iz [[1973]]. godine i nastala je prije nego što se sastavu pridružio basist [[John Deacon]].<br> Pjesma je prvi i jedini singl sastava koji se nije uspio plasirati na top ljestvice, ali unatoč tome postala je prvi "klasik" sastava kojeg su redovito izvodili na svim koncertima u svojih prvih deset godina postojanja i jedna je od njihovih najžeščih i najpoznatijih skladbi.<br> Sredinom osamdesetih je ponovno vraćena u koncertni repertoar kao dio medleya zajedno sa ostalim ranim pjesmama. Stihovi skladbe govore o iskustvima, problemima i životu mladih sastava na putu prema slavi i komercijalnom proboju. [[1991]]. objavljena je na "B" strani singla ''[[The Show Must Go On]]'', [[1997]]. godine objavljena je na kompilaciji ''[[Queen Rocks]]'', a koncertna verzija pjesme se može naći na albumima ''[[At the Beeb]]'', ''[[Live Killers]]'' i ''[[Queen Rock Montreal]]''. <br>Pjesmu je obradio [[Yngwie Malmsteen]] na albumu "Dragon Attack: A Tribute To Queen" i izdao je kao singl, dok britanski heavy metal sastav [[Iron Maiden]] redovito svira njezin poznati gitaristički riff tijekom izvođenja svog standarda "Sanctuary" kao posvetu skladbi.


==Vanjske poveznice==
==Vanjske poveznice==

Inačica od 14. travnja 2009. u 15:20

Keep Yourself Alive
Queen (singl)
ŽanrHard rock
"B" Strana
Son and Daughter
Objavljen6. srpnja 1973.
Snimanje1972.- 1973. Trident i De Lane Lea Studios
Trajanje3:45
IzdavačNepoznata kratica »U« EMI
Nepoznata kratica »S« Elektra Records
Producent(i)Roy Thomas Baker, John Anthony, Queen
Tekstopisac
Brian May
Kronologija albuma – Queen

(—)
Keep Yourself Alive
(1973.)
Liar
(1974.)

"Keep Yourself Alive" je prvi singl britanskog rock sastava Queen koji je napisao i skladao gitarist Brian May. Objavljen je 6. srpnja 1973. godine, a na njegovoj "B" strani se nalazi pjesma "Son and Daughter" koju je također napisao May. Pjesma je objavljena na njihovom debitantskom albumu Queen iz 1973. godine i nastala je prije nego što se sastavu pridružio basist John Deacon.
Pjesma je prvi i jedini singl sastava koji se nije uspio plasirati na top ljestvice, ali unatoč tome postala je prvi "klasik" sastava kojeg su redovito izvodili na svim koncertima u svojih prvih deset godina postojanja i jedna je od njihovih najžeščih i najpoznatijih skladbi.
Sredinom osamdesetih je ponovno vraćena u koncertni repertoar kao dio medleya zajedno sa ostalim ranim pjesmama. Stihovi skladbe govore o iskustvima, problemima i životu mladih sastava na putu prema slavi i komercijalnom proboju. 1991. objavljena je na "B" strani singla The Show Must Go On, 1997. godine objavljena je na kompilaciji Queen Rocks, a koncertna verzija pjesme se može naći na albumima At the Beeb, Live Killers i Queen Rock Montreal.
Pjesmu je obradio Yngwie Malmsteen na albumu "Dragon Attack: A Tribute To Queen" i izdao je kao singl, dok britanski heavy metal sastav Iron Maiden redovito svira njezin poznati gitaristički riff tijekom izvođenja svog standarda "Sanctuary" kao posvetu skladbi.

Vanjske poveznice