Uhvatite maloga: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
eng link
Redak 25: Redak 25:
}}
}}


'''''Uhvatite maloga''''' (eng. ''Get Shorty'') je [[SAD|američka]] kriminalistička [[komedija]] iz [[1995]]. u režiji [[Barry Sonnenfeld|Barryja Sonnenfelda]], a glavnu ulogu tumači [[John Travolta]].
'''''Uhvatite maloga''''' ([[Engleski jezik|eng]]. ''Get Shorty'') je [[SAD|američka]] kriminalistička [[komedija]] iz [[1995]]. u režiji [[Barry Sonnenfeld|Barryja Sonnenfelda]], a glavnu ulogu tumači [[John Travolta]].


Film je baziran na romanu [[Elmore Leonard|Elmorea Leonarda]] iz [[1990]]., a [[2005]]. je dobio i manje uspješan nastavak pod naslovom ''[[Sve je cool]]''.
Film je baziran na romanu [[Elmore Leonard|Elmorea Leonarda]] iz [[1990]]., a [[2005]]. je dobio i manje uspješan nastavak pod naslovom ''[[Sve je cool]]''.

Inačica od 28. travnja 2009. u 23:49

Uhvatite maloga
Naslov izvornika
Get Shorty
RedateljBarry Sonnenfeld
ProducentDanny DeVito
Michael Shamberg
Stacey Sher
ScenaristScott Frank
Glavne ulogeJohn Travolta
Gene Hackman
Rene Russo
Danny DeVito
MontažaJim Miller
DistributerMGM/UA Distribution Co.
Trajanje105 min.
Država SAD
Jezikengleski
Proračun$30,250,000
Sljedeći
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Uhvatite maloga (eng. Get Shorty) je američka kriminalistička komedija iz 1995. u režiji Barryja Sonnenfelda, a glavnu ulogu tumači John Travolta.

Film je baziran na romanu Elmorea Leonarda iz 1990., a 2005. je dobio i manje uspješan nastavak pod naslovom Sve je cool.

Glavni lik je Chili Palmer, mafijaš iz Miamija koji utjeruje dugove za svog šefa Rayja Barbonija, poznatog pod nadimkom Ray Bones. Bones šalje Chilija u Las Vegas kako bi utjerao dug, a tamošnji šef kasina ga unajmi da pronađe producenta niskobudžetnih horora Harryja Zimma. Chili odlazi u Los Angeles gdje upoznaje Harryja, glumicu Karen Flores, popularnog glumca Martina Weira i financijera dilanja drogom Boa Catletta. Ubrzo shvaća da mu njegove mafijaške sposobnosti mogu pomoći u svijetu filma i da može ostvariti svoju želju da producira filmove. No, Bo Catlett se nimalo ne slaže s tim, budući da i on pod hitno želi postati producent jer smatra da nema smisla živjeti u Los Angelesu bez bavljenja filmom.