Velimir Đerek – Sokol: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
sređivanje
m s.
Redak 1: Redak 1:
'''Velimir Đerek - Sokol''' ([[Vinjani Gornji]], [[Imotski]], [[14. kolovoza]] [[1965]]. - [[Vukovar]], [[12. listopada]] [[1991]].), heroj [[Domovinski rat|Domovinskog rata]].
'''Velimir Đerek - Sokol''' ([[Vinjani Gornji]], [[Imotski]], [[14. kolovoza]] [[1965]]. - [[Vukovar]], [[12. listopada]] [[1991]].), dragovoljac [[Domovinski rat|Domovinskog rata]].


Rođen je u Vinjanima Gornjim kod Imotskog od majke Zorke i oca Ante. Djetinjstvo i mladost proveo je u rodnom Imotskom, gdje je i završio školu. Godine [[1991]]. u doba velikosrpske agresije na Hrvatsku, Velimir je kao dragovoljac otišao u rat. Sudbina ga je odvela u razrušeni Vukovar. U ratu je se iskazao kao hrabar vojnik te te je zbog toga dobio nadimak ˝Sokol˝. Braneći Vukovar, pogiba na Sajmištu 12. listopada 1991. od granate. U svibnju [[1998]]. pogrebni su mu ostaci identificirani te je pokopan na groblju u Vinjanima Gornjim. U njegovu čast je igralište u Vinjanima Gornjim nazvano Velimir Đerek - Sokol.
Rođen je u Vinjanima Gornjim kod Imotskog od majke Zorke i oca Ante. Djetinjstvo i mladost proveo je u rodnom Imotskom, gdje je i završio školu. Godine [[1991]]. u doba velikosrpske agresije na Hrvatsku, Velimir je kao dragovoljac otišao u rat. Sudbina ga je odvela u razrušeni Vukovar. U ratu je se iskazao kao hrabar vojnik te te je zbog toga dobio nadimak ˝Sokol˝. Braneći Vukovar, pogiba na Sajmištu [[12. listopada]] [[1991.]] od granate. U svibnju [[1998]]. pogrebni su mu ostaci identificirani te je pokopan na groblju u Vinjanima Gornjim. U njegovu čast je igralište u Vinjanima Gornjim nazvano Velimir Đerek - Sokol.


[[Kategorija:Biografije, Hrvatska]]
[[Kategorija:Biografije, Hrvatska]]

Inačica od 27. lipnja 2009. u 19:28

Velimir Đerek - Sokol (Vinjani Gornji, Imotski, 14. kolovoza 1965. - Vukovar, 12. listopada 1991.), dragovoljac Domovinskog rata.

Rođen je u Vinjanima Gornjim kod Imotskog od majke Zorke i oca Ante. Djetinjstvo i mladost proveo je u rodnom Imotskom, gdje je i završio školu. Godine 1991. u doba velikosrpske agresije na Hrvatsku, Velimir je kao dragovoljac otišao u rat. Sudbina ga je odvela u razrušeni Vukovar. U ratu je se iskazao kao hrabar vojnik te te je zbog toga dobio nadimak ˝Sokol˝. Braneći Vukovar, pogiba na Sajmištu 12. listopada 1991. od granate. U svibnju 1998. pogrebni su mu ostaci identificirani te je pokopan na groblju u Vinjanima Gornjim. U njegovu čast je igralište u Vinjanima Gornjim nazvano Velimir Đerek - Sokol.